20 Temmuz 2015 Pazartesi

Öneri Köşesi || Doğru Sütyen Seçmenin Püf Noktaları



Bütün kadınların başında ergenlikten başlayıp sonsuza kadar devam eden bir dert var: sütyen!
Bazı günler ne kadar rahatsız edici olduğunu hepimiz biliyoruz ama kullanmakta zorundayız. Gelen sorulardan, kendimden ve gözlemlerimden yola çıkarak bir çok kadının sütyen seçiminde çok büyük hatalar yaptığını farkettim.
Yanlış model, ölçü, askı ve kopça sıkça karşılaştığımız sorunlardan bir kaçı...
Hadi gelin hep birlikte bu zorunluluğu nasıl daha konforlu hale getirebileceğimize bir bakalım!




En çok yapılan hatayla başlayalım. Normal bedeninizden büyük sütyen takmak göğüslerinizi olduğundan büyük göstermez. Tabi ki normalden küçük sütyen seçimi de var olan göğüsü küçük göstermez. En doğrusu kendi ölçünüze uygun ürün seçimidir. Peki doğru ölçü ne?


Sütyen ölçüsü alırken iki farklı yerden ölçü alınır. İlk olarak yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi göğüslerin altı ölçülür. Sonrasında da göğüslerin tam ortasından ölçü alınır. Bu iki ölçümden elde edilen verilere göre de sütyen ölçünüzü öğrenirsiniz. Böylece büyük ya da küçük ürün almış ve giymiş olmazsınız.



Ölçümüzü öğrendik. Sütyeni de aldık. Burdan itibaren sütyen kullanımı nasıl olmalı ondan bahsetmek gerekiyor. Genelde kadınlar yeni sütyen alınca kopçayı en sıkıya tuttururlar. Bu sütyen üreticileri tarafından da onaylanmış hatalardan biridir aslında. Sütyenin sırt kısmı ince lastik olduğundan zamanla kullanmaktan ya da yıkanmaktan genişler. Bu sebeple arka lastikler genişledikçe kopçayı sıkılaştırmak daha mantıklı olacaktır.



Sütyen aldığınızda yapmanız gereken bir diğer şey de askı ayarı. Kendi konforunuza göre askı boyunu uzatıp kısaltmalısınız.




Göğüsleriniz küçükse ya da ortasındaki ayrıklık hoşunuza gitmiyorsa push up teknolojisinden yararlanabilirsiniz. Eskisi gibi sütyen içine pamuk doldurma devri kalmadı. Bu şekilde normalinden daha büyük ve dolgun göğüsler elde etmek  mümkün.




Büyük göğüslülerde daha küçük göstermek isterlerse göğüslerini minimizer yani küçültücü/toparlayıcı sütyenler kullanabilirler. 

Biliyorum rengarenk, tüllü,dantelli, işlemeli, pullu sütyenlere çoğunuz bayılıyorsunuz. Ancak günlük kullanacağınız sütyenleri pamuklu seçmenizi şiddetle tavsiye ederim. İnanın diğerlerine oranla daha sağlıklı ve rahat olacaktır.

Sütyen seçerken dikkat etmenizi önereceğim maddeler bunlar. Bir sonraki yazıda görüşürüz :)

1 yorum:

  1. Güzel ve bilgilendirici bir yazı olmuş canım, emeğine sağlık..

    YanıtlaSil