11 Ekim 2016 Salı

Saçlarda Bob Kesim mi Lob Kesim mi?




Son yıllarda oldukça trend olan iki saç kesiminden bahsetmek istedim. Aslında bob kesime oldukça aşinayız ama son zamanlarda bir de lob kesim karşımıza çıkmaya başladı.
İsterseniz öncelikle bu saç kesimlerinin nasıl olduğunu biraz tanımlayalım sonrasında da hangisi kimler için uygun ondan bahsedelim.

Bob kesim çene hizasında olan küt saç modeline deniyor. Yıllarca bir çok kadının kullandığı, hatta bir çok isimle ikonikleşmiş saç modellerinden biri.

Lob kesim ise o kadar kısa kestirmeye cesareti olmayanlarla birlikte türemiş bir akım. Omuz hizasındaki küt kesimlere verilen ad.

Bob kesim 1920'lerden beri hayatımızda olan biraz daha cesur bir kesimken lob kesim özellikle 90'larda başlayan bir akım.


Eskiye göre iki model de biraz daha farklılaşsa da özünde aynı. Tabi ki bu kesimleri hangi renk saçla kullanacağınız size kalmış.
Yine dalgalı ya da düz de tercih edebilirsiniz.

Ben yüzü toplu ve yuvarlak kadınların bob kesimden uzak durmasını öneririm çünkü yüzlerini olduğundan daha kilolu gösterebilir.



Uzun ve kemikli yüz hatlarına sahip kadınlara bob kesimi daha çok yakıştırıyorum. Hem yüzün uzun, kemikli ve ince görüntüsünü kırıyor hem de daha kadınsı bir hava veriyor.

İki model de uzun saça göre kullanım açısından çok rahat. Yaz ya da Kış rahatça kullanabilirsiniz. Renkli bandanalar, bereler, taçlarla da stilinizi tamamlamanız mümkün.

Peki size soruyorum; bob mu lob mu?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder