18 Kasım 2015 Çarşamba

Öneri Köşesi // Vazelin Kullanabileceğiniz 10 Yer



Merhaba!
Bu seferki Öneri Köşesi'nin konuğu vazelin. Hayırdır, ne alaka diyebilirsiniz ama yazının sonunda aslında vazelinin ne kadar çok şey için kullanıldığını öğrenince bu yazıyı yazmama hak vereceksiniz.
Hazırsanız hemen başlayalım..



1- Makyaj Malzemesi Yapmak:

Evet yanlış görmediniz, vazelinle toz allıklarınızı krem allık yapabilirsiniz. Yada ışıltılı bir farınızı vazelinle karıştırıp krem aydınlatıcı/ krem far elde edebilirsiniz.

2-  Makyaj Temizliği:

Özellikle kirpik diplerinde kalan eyeliner veya kalemler bazen ne kadar temizlersek temizleyelim ertesi sabah uyandığımızda bizi kakılmışa çeviriyor. Bu durumda yapmanız gereken çok basit. Pamuklu çubuğa biraz vazelin alıp nazikçe kirpik diplerinize sürün ve silin. 

3- Kokunuzu Güçlendirin:

Parfüm sıktığınız noktalara (kulak arkası, bilek, boyun vs.) hafifçe vazelin uygularsanız sonrasında sıktığınız parfümün kalıcılığı artacaktır.

4- Dizginlenemeyen Saçlar:

Çabuk kabaran, elektriklenen ya da cansız duran saçlarda da vazelin kullanabilirsiniz. Saçları yumuşacık ve daha parlak gösteriyor.

5- Bronzlaştırıcı Krem Dostu:

Eğer evde otobronzanlarla bronz bir ten elde etmeye çalışacaksanız mutlaka az miktarda vazelinle kuru cildinizi nemlendirin. Bu işlem hem daha homojen bir görüntü elde etmenizi hem de ürünün daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

6- Çatlak Topuklar ve Dirsekler:

En bilindik kullanım alanı tabiki ayağa vazelin sürüp çorap giyip yatmak ya da sertleşen dirseklere vazelin uygulamak. Hepiniz bunları biliyorsunuz eminim ama bunu da eklemesem olmazdı.

7- Manikür Erteleyici:

Kütiküller aldı başını gidiyor ama manikür yapacak ya da yaptıracak vaktiniz yok ve bir kaç gün idare etmeniz gerekiyor. Çözüm basit; vazelin! Unutmayın ki bir çok el kremi ve tırnak kreminin içinde vazelin var. Tırnak etlerinize bir miktar vazelin sürün, bu nemlendirme maniküre kadar sizi bir süre idare edecektir.

8- Kendin Yap: Peeling:

Ben kendi peelingimi kendim yaparım arkadaş diyebilirsiniz. Deniz tuzu ve vazelini karıştırıp vücudunuz için, şekerle vazelini karıştırıp dudaklarınız için oldukça pratik peelingler hazırlamak sizin elinizde. Cicili bicili kavanoz süslemeleriyle güzel hediye de olur yani :)

9- Kaş-Kirpik Bakımı:

Temiz bir rimel ya da kaş fırçasına aldığınız az miktardaki vazelini kaşlarınıza ve kirpiklerinize düzenli olarak uygularsanız onlarında bakımı aradan çıkmış olur. Bu arada kirpikleri koyu olanlar vazelini şeffaf mascara gibi kullanabilirler. Ya da kaş sabitleyici yerine de az miktarda vazelin işinizi görecektir.

10- Küpe:

Bazı küpelerin arkası oldukça kalın olabiliyor. Bu durumlarda ben yine vazelinden yardım alıyorum. Hele ki kulağınızı yeni deldirdiyseniz delik iyileeşene kadar her küpe takışınızda arka iğne kısmına bir miktar vazelin sürmenizi tavsiye ederim.

1 yorum:

  1. buna benzr yazıyı internette de görmüştüm.Parfüm kısmını denedim ama o yağlı yağlı his hiç bana göre değil.Vazelin ile peeling yapacağımı da hiç sanmıyorum

    YanıtlaSil