7 Temmuz 2015 Salı

Paris Fashion Week 2015 - Versace




Normalde Fashion Week yazıları yazmak pek adetim değildir. Bırakın Avrupa'yı ülkemizdekilerle ilgili bile daha önce yazı yazmamıştım ama Versace'nin Paris Fashion Week'te ki defilesinin görsellerini görünce yazmalıyım dedim!



Onlarca ünlü mankenin tanıttığı tasarımlara aşık oldum galiba!
Elie Saab aşkımı bilenler bilir. İşte bu defile de ikinci aşkım oldu sanırım.

Renk tonlarına, kumaş seçimlerine, etek formlarına tek tek bayıldım.



Danteller, tüller her şey o kadar yerinde o kadar dozunda ki ne bir eksik var ne bir fazla. Bu korse formlu ceketin de swarovski işlemelere sahip olduğunu okudum. Oldukça asil ve zarif değil mi?




Floral motifler de abartıdan uzak oldukça tamamlayıcı görünüyor. Tabiki Versace kadınının cesur yönü de derin göğüs dekolteleriyle ortaya çıkarılmış.



Uçuş uçuş şifonlar ve ipekler de bu tasarımların odak noktası bence. Görüntüyü tamamlayan, yumuşaklığı ve feminenliği ortaya çıkaran kesinlikle kullanılan kumaş.




Fuşyalar, çılgın turuncular, açıkta kalan bacaklar da defile boyunca sık sık podyumda görünen karelerden.
Özellikle saç aksesuarlarına bayıldım.



Versace kadınını yine transparan kumaşlarla görüyoruz. Ancak Donatella Versace bu işi hakkıyla yapıyor. Bazen biraz omuz ya da göğüs bazen de sadece bacakları gözler önüne seriyor. Ayrıca her bir tasarım lüks gözüküyor. Burda belki de asla alamayacağım kadar pahalı olmalarından falan bahsetmiyorum.  Donatella Versace'nin güçlü duruşu sanki lüksle buluşup elbiselere ulaşmış gibi. 


Ayakkabı tercihleri ya diz altı çizmeler ya da platformlu, ince bantlı topuklular. Elbiselerin kollarındaki volümler de oldukça dikkat çekici.



Uzun lafın kısası ben bu kreasyona bayıldım! Sanırım görüpte beğenmediğim tek bir parça bile olmadı.
Peki siz ne düşünüyorsunuz Versace gerçekten de 2015 Paris Fashion Week'e damgasını vurmamış mı?

2 yorum:

  1. Gerçekten çok güzemiş

    YanıtlaSil
  2. Fotograflarin boyutlarini daha buyuk koyman mumkun mu sevgili Buse? bazi blog yazilarinda guzel ama burdakiler cok anlasilmiyor. Sevgiler! :)

    YanıtlaSil