22 Mart 2015 Pazar

Öneri Köşesi// Mascara Kullanırken Bunlara Dikkat Edin!



Hepimiz daha uzun, daha siyah, daha dolgun ya da daha kıvrık kirpikler isteriz. Biri olsa diğeri olmaz bu isteklerimizin. Bu durumda da imdadımıza farklı markaların farklı vaadlerdeki mascaraları yetişiyor. Bu yazıda hep beraber mascara kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini konuşalım istedim.



1- Son Kullanma Tarihi: 

Yiyeceklerin olduğu gibi kullandığımız kozmetik ürünlerinde bir son kullanma tarihi var. Etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla kozmetikle ilgili yapılan en büyük yanlışlardan biri de ürünleri senelerce kullanmak. Mascaralar için 3-6 ay ömür biçiyorlar. Yani ürünün kurumasını, topaklanmasını beklemeden süresi geçince atılması gerekiyor.

2- Fırçayı Batırıp Çıkarmak:

Bir çoğumuzun farkında bile olmadan yaptığı yanlışlardan biri de fırçayı içine sokup çıkarmak. İtiraf ediyorum refleks olarak bunu bende yapıyordum ama şimdi dikkat etmeye çalışıyorum. Fırçayı her mascaranın içine soktuğumuzda içeri hava girer ve ürünün ömrünü kısaltır.

3- Kirpik Kıvırıcı Kullanımı:

Bir çok makeup artist gibi ben de mascara uygulandıktan sonra kirpik kıvırıcı kullanılmasını çok doğru bulmuyorum. Hem kirpikler birbirine yapışır ve çirkin bir görüntü oluşur, hem de kirpikleriniz kıvırıcıya yapışıp kopabilir. En sağlıklısı mascara uygulamadan önce kirpikleri kıvırmak.

4- Kaç Kat Sürelim? 

Daha uzun dursun, örümcek bacağı gibi gözüksün diye 4-5 kat mascara uygulayan arkadaşlar bence çokta doğru bir işlem yapmıyorlar. Kirpikler oldukça ince yapılı olduğundan bu denli üst üste uygulanan mascara kirpiklerde topaklanır ve yapışır. Hem görüntü hoş durmaz hem de sağlıklı olmadığını düşünüyorum. İsteğinize hitap eden mascarayı bulduğunuzda zaten tek kat, hadi en fazla 2 kat yeterli olacaktır.

5- Uygulama Nasıl Olmalı?

Eğer gerçekten açık, daha büyük gözlerse hedefiniz kirpiklerinizin dibinden mascara uygulamaya başlayın. Sadece uçlara sürülen mascara kirpiği olduğundan daha geri plana atar. Ben genelde koyu renk ruj kullandığımda az mascarayla gözlerimi geri plana atmayı seçiyorum. Göz makyajım ağır olacaksa da diplerden fırçayı yukarı çekerek ürünü uyguluyorum ki kirpiklerim daha uzun ve gözlerim daha büyük gözüksün.

6- Takma ya da İpek Kirpiğe Mascara Uygulamak:

İpek kirpik uygulaması yaptıranlara zaten söylerler ama yaptırmayı düşünüpte bilmeyenler olabilir diye bunu da eklemek istedim. İpek kirpik yaptırınca mascara uygulayamıyorsunuz çünkü mascarayı temizlerken kirpikleri çıkarma olasılığınız var. Tek kullanımlık takma kirpiklere gelecek olursak önce kirpikleri kıvırıp az da olsa mascara uygulayıp takma kirpikleri öyle takmalısınız ki uyum içinde dursunlar.

7- Bulaştırmak:

En sık yapılan makyaj hatalarından biri de bulaşan mascarayı temizlememek. Üst ve alt kirpik diplerine özellikle fırça tombulsa ya da ürün çoksa bulaşma olabilir. Bunun için makyaj temizleyiciye azıcık batırdığınız kulak pamuğunu kullanabilirsiniz ya da makyaj düzeltme çubukları da ( kulak temizleme çubuklarının ucu sivri olanları ) işinizi görebilir.

8- Peki ya Temizlik?

Mascaranızı temizlerken kirpiklere çok nazik davranın. Daha önceden de belirttiğim gibi kirpikleriniz hassas ve mascaralı olduğundan kopmaya meyilli.Sertçe ovalayarak ya da çekiştirerek çıkarmaya çalışmak yerine nazik hareketlerle temizleyin. Ben genelde ılık suyla hafifçe mascarayı akıtıp, bir göz makyaj temizleyiciyle tam olarak temizliyorum.


Umarım işinize yarayan bir yazı olmuştur. Daha çok bu tarz öneri yazısı istiyorsanız aşağıya yorum bırakmayı unutmayın!

Mutlu günler...





2 yorum:

  1. Cok yararli bilgiler tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel çok faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık :) Banada beklerim .. www.sanatinsaklisirlari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil