22 Şubat 2015 Pazar

Real Techniques|| Eye Starter Kit



Merhabalar, haftasonunun son gününde sizlerle Real Techniques'in Eye Starter Kit isimli göz fırçalarından oluşan fırça setinden bahsedeceğim.
Ben bu seti alalı baya oldu. Hatta aldığımda görsellerini hazırlamış, ha bugün ha yarın yazarım demiş ve yazamamıştım. Türkiye'ye geldiğinde nedense ilk bu seti alıcam diyip duruyordum ama kullandıktan sonra anladım ki aslında bu setteki fırçalar olmazsa olmaz değil.

5 adet fırçadan oluşuyor bu set. Bir de içinde fırçaları muhafaza edebileceğiniz cırt cırtlı siyah bir çantası var ama maalesef onun görselini hazırlamadığım için paylaşamıyorum.

Şöyle genel olarak bakıldığında kaş ve göz makyajını tamamen halledebilecek bir set. İsterseniz tek tek inceleyelim.
Deluxe Crease Brush: Adından da anlayabileceğiniz gibi crease bölgesi için bir dağıtma fırçası ama ben bu görevde kullanamadım. Benim gözümde crease bölgesi için fazla tombul olduğundan genelde göz altı ya da burun kenarı gibi bölgelere kapatıcı uygularken kullanıyorum. Bazen küçük alanlarda pudra uygulamak için de kullanıyorum çünkü pufuduk yapısı nedeniyle az ürün uygulanabiliyor.


Base Shadow Brush: Farı göz kapağına uygulayıp uç kısmıyla da dağıtabileceğiniz bir fırça. Bu 5'li içinde en çok bunu kullanıyorum.

Fine Liner Brush: Eyeliner sürmek için ince kıllı bir fırça ama ben eyeliner uygulamada bu fırçayı çok başarılı bulmadım. Sette elimin hiç gitmediği fırça bu oldu. Bazen koyu renk ruj sürdüğümde kapatıcıyla dudak kenarlarımı düzeltirken kullanıyorum o kadar.

Brow Brush: Kaş doldurmak için açılı bir fırça. Ben kaşlarımı kalemle doldurmama rağmen işlevselliğini anlamak adına bir kaç kez far kullanıp bu ürünü denedim. Çok aşık olmadım, vazgeçilmez bir sonuç yaratmadı. Hatta kılları bence fazla yoğun. Jel eyelinerları ya da farları eyeliner olarak kullanacağım zamanlarda kullanıyorum bu fırçayı. Güzel iş çıkarıyor.


Accent Brush: Minicik ovalimsi bir fırça. Göz pınarlarıma aydınlatıcı uygularken, ruj sürerken hatta kirpik diplerimde kalem dağıtırken kullanabildiğim bir ürün. Ben zaten makyaj fırçalarında çok işlevliliği seviyorum.
Şimdiye kadar sanırım 4-5 kere yıkandılar ve tüy dökme ya da renklerinde bir problem olmadı. 
Bu setin bence en büyük eksiği tam manasıyla bir karıştırma fırçası olmayışı. Evet base shadow brushın ucuyla karıştırılabiliyor ama ben daha çok fluffy diye tabir edilen (Mac 224 gibi) bir karıştırma fırçası isterdim. 
Şayet elinizde hiç bu amaçlarda fırça yoksa ve daha fazla bütçe ayıramıyorsanız ideal bir set. Hele ki indirimlerde 40-45 tl gibi fiyatlara almak mümkün.
Mutlu günler.

5 yorum:

  1. Çok güzel bir set,bu sette benimde gözüm var.Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sende kısa sürede kullanma fırsatı bulursun, teşekkürler:)

      Sil
  2. bloğunuzu çok seviyorum yazılarını da keza. fakat blogta etiketleme eksik keşke ekleyebilseniz aradığımız ürünle alakalı yorumlarınızı kolayca bulabilsek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar teşekkür etsem azdır, bir ara arama kutusu vardı ama blogun tasarımında dğeişiklikler yaparken kaldırmışım ve koymayı unutmuşum:) Söylemeseniz farkında bile olmayacaktım. Ekledim, rahatlıkla her şeyi bulabilirsiniz. Tekrar teşekkür ederim:)

      Sil