29 Ekim 2014 Çarşamba

Trend Alarmı !!!! Metalik Parçalar

Herkese merhaba!
2013 yılında metalik parçalar yavaş yavaş moda dünyasında yer edinmeye başladı. 2014-2015'te de bol bol göreceğimiz için sizlere bir yazı hazırlamak istedim.
Evet, bazılarınız kendini robot gibi hissediyor bu akımı stillerine uygularken, bazıları hiç bana göre değil diye düşünüyor, bir kısımda çok iddialı buluyor.
Peki bütün bu önyargılarımızı bir kenara bırakıp metalik görüntüyü stilimize nasıl uyarlarız merak ediyor musunuz?
Cevabınız evetse hadi yazının devamını okuyun!







Bana en makulü gece kıyafetinde kullanılmış hali gibi geliyor. Bazen kumaşla bazen de işlemelerle metalik görüntüler elde etmek mümkün. Hem gece karanlığında yıldızlar kadar parlak olmayı, girdiği ortamda göze çarpmayı kim istemez ki :)










Defilelerde fazlasıyla abartılı, tam olarak robotik görüntüler sergileniyor. Bence bu gözünüzü korkutmasın. Parçaları sadeleştirerek hem bu trende uyabilir hem de uzaydan kopup gelmiş gibi görünmezsiniz.







Bir diğer makul seçenekte küçük parçalar halinde genel görüntüye serpiştirmek. Bunu yapmak için diğer parçaları nötr tonlarda seçmenizi öneririm. Böylece görüntünüzdeki tüm parçalar değil sadece tek parça dikkat çeker.








Beyaz basic tişörtünüzün altına giyeceğiniz lame bir şort ya da siyah deri ceketinizin sadece kollarının dore olması hem şık hem de havalı gözükecektir.








Metalik dendiğinde aklınıza sadece gümüş rengi (lame) gelmesin. Artık her rengin metaliğini aksesuarlarda, kıyafetlerde görmek mümkün.
Çok uçuk gözükmeden bu modaya uyum sağlamak için daha az dikkat çekici renklerin metalik hallerini kombinlerinizde kullanabilirsiniz.







En büyük önerilerimden biri de kısa elbiselerde metalik renkler seçiyorsanız opak çoraplarla tamamlamanız. Çorap bana göre değil diyenlere de uzun çizmeleri öneriyorum. Hem görüntünüzü biraz daha sadeleştirirsiniz hem de tek dikkat çekici yer elbiseniz olur. Bu tarz elbiselerin altına taşlı, abiye görüntülü ya da parlak rugan ayakkabılar giymek durumu rüküşleştirecektir.






"Üstüme giydim jan janlı şeyleri saçımı da uzay topuzu yaptırıyim tam olsun!"

Bu fikri direk kafanızdan uzaklaştırın. Sadece bu moda akımı için değil, bunun kadar iddialı olan her şeyde diğer parçaların (buna saç ve makyajda dahil) olabildiğince sade olması en güzel sonucu almanızı sağlayacaktır.
Belki dümdüz bir fön, ensede sade bir topuz ya da sımsıkı bir at kuyruğu hepsi o kadar.
Maşalı lüle lüle saçlar, çok uğraşılmış topuzlar karşınızdakinin dikkatini nereye vereceğini şaşırmasından başka bir şeye neden olmaz.






Bunca alternatife rağmen hala aranızdan bazıları " yok ben hayatta üstüme böyle şeyler giyemem" diyebilir. E onlar modaya uymasın mı?

Bunu da düşünmüşler. İsterseniz normal her zamanki gibi olan tarzınıza metalik ayakkabılarla bir artı katabilirsiniz.





Sadece burun kısmı, bandı ya da topuğu metalik olan ayakkabılarda oldukça eğlenceli olabilir.
Örneğin dümdüz  bir elbisenin altına giyeceğiniz gece mavisi metalik bir ayakkabı stilinizi tamamen değiştirecektir.







Aynı şey elbette ki bir çok bayanın tutkusu olan çantalarda da geçerli. Dünyaca tanınmış bir çok çanta tasarımcısı da yeni koleksiyonlarında metalik renkleri  sergiliyor.






Son olarakta tabi ki bu modayı makyaj ya da oje de kullanmak. Ben ilk çıktığından beri metalik görünüml ojeleri bayıla bayıla kullanıyorum. İlk zamanlar ucuz markalarda olmasa da şimdi hemen her markada bu tarz ojeler bulmak mümkün.

Oje dışında tırnak stickerları da işinize yarayabilir.


Bir sonraki "Trend Alarmı" yazısında görüşünceye kadar kendinize çok iyi bakın!




1 yorum:

  1. ödül verdim sana :) http://moryolculuk.blogspot.com.tr/2014/10/dart-odulu-aldm-ki-ben.html

    YanıtlaSil