11 Ekim 2014 Cumartesi

Medcezir - Sude Beylice/ Sude Kaya Stili

Merhabalar herkese!
Medcezir karakterlerinin stil incelemelerini ilk yazmaya başladığımda en çok istenenlerden biri de tabi ki Şebnem Dönmez'in canlandırdığı Sude karakteri olmuştu.
Açıkçası benimde stilini çok beğendiğim bir karakter olduğundan bu yazıyı çok severek yazdım. Umarım sizlerde beğenerek okursunuz.









Saçlarından başlamak istiyorum. Saç rengi de, boyu da dizi ilerledikçe baya değişti. Başlangıçta omuz hizasındaki saçları yavaş yavaş kısaldı ve kulak altına kadar çıktı. Renk olarak sarıdan vazgeçmedi Sude ama sarının farklı tonlarında gidip geldi. Şimdilik beyaza yakın bir platin sarıda karar kılmış görünüyor. Ben en çok sağ alttaki saç rengini ve boyunu yakıştırmıştım ona.






Sude ilk bölümlerde çok şıktı diyemeyeceğim. Oldukça rüküş seçimleri, kombinleri de oldu hatta ama ilk bir kaç bölümden sonra gerçekten falsosuz giyinmeye başladı. Tarzı oldukça feminen,seksi ve şık diye özetleyebilirim.






En sevdiğim seçimlerinden biri bu siyah tuvaleti olmuştu. Ölçülü göğüs dekoltesi, boyun ve omuzlarındaki ışıltılarla hem çok zarif hem de çok seksi gözüküyor.





Kolay kolay spor kılıklarda göremiyoruz kendisini. En spor diyebileceğim görüntülerinden biri de burada görebileceğiniz gibi diz üstü düz renk elbiseleri. Ancak bunları bile aksesuarlarıyla çok daha kadınsı hale getiriyor.






Deriler, stilinde çok büyük yer kaplıyor. Bazen deri kalem etekler, bazende deri parçalarla süslü bluzler tercih ediyor. Bence günlük hayatta bu denli vamp giyinipte uğraşılmamış görünmeyi başaran kadın figürü olarak gösterilebilir Sude.





Arada sırada ceket pantolon takımlarla görüyoruz onu. Çoğunlukla farklı renklerden takımlar seçiyor. Az önce söylediğim kötü seçimlerden birine örnek olarakta koydum bu görseli aslında. Mesela o botlarla pantolon bence felaket gözüküyor.
Arada böyle ufak göz tırmalamaları yaratsa da şık kadın.






Asım Şekip Kaya'yla evlendiğinden beri sanki biraz daha ölçülü giyinmeye başladı.  Sude'yle ilgili söyleyebilceğim en önemli şeylerden biri de normal bir kadında kötü durabilecek parçaların o karakterle bütünleşince harika gözüküyor oluşu.
Bunu sadece ben mi düşünüyorum bilmiyorum ama Forever Gizia ipek bluzle, BcbgMaxAzria marka streç eteği başka birinde bu kadar zarif bulmayı bırakın rüküş bile bulabilirdim gibi geliyor.





Sude karakteri herkesin arkasından iş çeviren, güçlü ve zengin kalabilmek için entrikadan enteikaya koşan bir kadın. Bütün bunları yaparken hep şık, hep bakımlı.








Ya canlandırdığı karakter gereği ya da Şebnem Dönmez'in kendisi sebep bilmiyorum ama oldukça frapan giyindiğinde bile sonuç beni rahatsız etmiyor nedense.









Takı konusunda da oldukça zevkli ve gösterişli seçimleri var Sude'nin. Tutuklanırken, İpekyol marka  inci detaylı halka küpeleri çok beğendim :) Gizia gömlek ve eteği oldukça hoş duruyor. Gömleğin geniş yaka detayına ve eteğin motifine bayıldım.
Makyaj konusunda net bir seçimi yok. Bir çok farklı halde gördük ama kormızı rujun yakıştığı kadınlardan kendisi.







En sade halinde bile mutlaka dikkat çekecek bir şeyler oluyor.

Şimdi düşündüm de makyajında çoğunlukla gözlerini siyahla çerçevelemeyi tercih ediyor. 
Özellikle son bölümlerde saç tonunu beyaza yakın hale getirdiği için bu siyah çerçevelemiş gözleri ona yakıştıramıyorum.






 Ve son olarakta tabi ki gelinliğinden bahsetmezsem olmazdı. 
Her ne kadar kendisinden daha  farklı bir gelinlik beklesem de oldukça sade, göğüs kısmı işlemeli gelinliği boyum kadar iki tane kızım var tadındaydı :) Gelinliğin markasını merak edenler için de Akay'mış.

Ben Sude'nin tarzını genel olarak şık ve kadınsı buluyorum. 
Siz neler düşünüyorsunuz?
Benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarına katılıyorum, ilk defa beğendiğim biri hakkında bu kadar ince yorumlar yapana rastladım :)

    YanıtlaSil