21 Ekim 2014 Salı

Makyaj Çantamda Neler var? - 2014 Sonbahar-



Merhaba, eğer sizde merak ediyorsanız gelin bugün makyaj çantamı biraz karıştıralım, bakalım neler varmış?

Eğer isterseniz bundan sonra yılda 4 kere ( İlkbahar- Yaz- Sonbahar- Kış olmak üzere ) makyaj çantamda neler var yazısı yazabilirim.







Yaz sonunda aldığım bu haki renkli çantayı makyaj malzemelerimi koymak için kullanmaya başladım. Hem rengi bana Sonbahar'ı çağrıştırıyor, hem de temizliği çok kolay.
Zaten çoğunlukla makyaj çantası seçiminde kolay temizlenebilir olanları seçiyorum.


Sanırım 12-13 tl civarı bir fiyata almıştım bunu. 
Şimdi gelelim içinde neler olduğuna...





Makyaj çantamda her mevsim mutlaka olan ürünler ve dönem dönem değişen ürünler olmak üzere iki kategoride toplayabileceğim ürünler var. Şimdiden söylemek isterim ki tabi ki çoğunluk dudak ürünlerinden oluşuyor :)
Hadi hemen döküp saçıp makyaj çantamı karıştırmaya başlayalım.





Birazdan çantanın içindeki her şeyi tek tek inceleyeceğiz ama önce kaba taslak biraz bahsetmek istiyorum. Kesinlikle dudak bakım ürünlerim olmazsa olmazlardan. Onun dışında pudra ve pudra fırçası da makyaj çantamın vazgeçilmezlerinden.
Bunun dışında Eylül başında Flormar'dan aldığım küçük parfüm şişesi de bundan sonra içindeki koku değişse de hep çantamda olacak.






1- Cettua Oil Control Tissue: Yaz-Kış mutlaka çantamda yağ kontrol mendillerim bulunuyor. Özellikle Cettua markasınınkine bayılıyorum diyebilirim. Makyajıma hiç dokunmadan cildimdeki parlamayı önlüyor. Fiyatı da çok uygun.


2- Flormar Mini Refill Spray: Gün içinde, kalıcı bir parfüm kullanmış olsam da yeniden kokuyu tazelemek hoşuma gidiyor. 
Bu nedenle ne zamandır bu minik sprey şişelerinden arıyor ama gördüğüm fiyatlara kıyamıyordum. En sonunda dayanamayıp Flormar'dan aldım. Bundan sonra hep makyaj çantamda olacak.


3- Bebak El Kremi: Mini boy kremler her zaman kurtarıcım olmuştur. Bebak'ta senelerdir severek kullandığım bir marka. Gratis'te bu minik el kremini görünce tam çantaya atmalık diye düşünerek aldım. Sonbahar-Kış aylarında el kremi makyaj çantamın olmazsa olmazı!


4- Ecotools Pudra Fırçası: Elimde başka pudra fırçaları olsa da en favorim bu sanırım. Yumuşacık ve ürün yemeyen yapısı nedeniyle her yerde yanında olsun istiyorum.


5- MAC Russian Red Ruj: Geçtiğimiz günlerde bloga yazısını detaylıca yazdığım, Sonbahar'da kullanmak için ideal olduğunu düşündüğüm bu kırmızı ruj da makyaj çantamın dudak ürünü seçeneklerinden biri.



6- Flormar Lipliner 201: Dudak kalemi rujun kalıcılığını arttırdığı için ve bu kalemin duruşunu sevdiğim için çantamın olmazsa olmazından oldu bu Sonbahar'da.


7- Betty Boop Colour Queen Lipstick:  Nude dudak kalemimi direk glossla kullanmak istemediğimde daha doğrusu mat bir bitiş istediğimde bu ürünü kullanıyorum. Açıkçası kalem rujlar normallere göre sürüm açısından daha kolay geliyor. O nedenle devamlı nude tonlarda bir kalem ruj çantamda bulunuyor.


8- Bobbi Brown Lipgloss B09: Eğer yapış yapış olmayan ve koca koca sim parçaları içermeyen bir gloss bulursanız hemen alın. Bu gloss benim için onlardan biri o yüzden de çantamdan ayırmıyorum.




9- RT Deluxe Crease Brush: Normalde far fırçası olarak sunulan bu ürünü ben kapatıcımı uygularken kullanıyorum. Zaten yakında bu fırçanın yazısını yazacağım için burda çok uzatmıyorum ama oldukça fonksiyonel bir ürün olduğunu söyleyebilirim.


10- Bobbi Brown Creamy Concealer: Normalde göz altımda ya da yüzümde kapatıcıya çok ihtiyaç duymuyorum. Ancak özellikle Eylül ayı ve Ekim'in başlangıcında uyku problemi yaşadım. Bu nedenle kapatıcı en iyi arkadaşım oldu. Göz altlarım nedendir bilinmez kapatıcı emiyor :) Bu nedenle gün içinde tazelemek için yanımda da taşıyorum.


11- Babylips: Mevsim Sonbahar olunca bende nude ama hafif ışıltılı dudak takıntısı oluyor. Bu ürünün nemlendirmesine bayılmasam da verdiği renk ve ışıltı için gün içinde mutlaka yanımda.


12- Blistex MedPlus: Lip balmların şahı benim için bu ürün. Resmen tedavi ediyor, iyileştiriyor. Mevsim farketmeksizin yanımda. Çok rüzgarlı ya da çok güneşli havalarda gündüz diğer zamanlar gece yatmadan kullanıyorum. Son haftalarda hava çok dengesiz olduğundan gün içinde rujların altına da sürmeye başladım.


13- Sephora Pudra: Bu pudrayı rengi ve yapısı nedeniyle pek sevmiyorum. Benim için tam bir indirim alışverişinin kötü sonucu! Project panime koyduğum için ve t bölgemde yağlanma sorunu yaşadığımdan bitirilmek üzere çantamın içinde.



Benim Sonbahar aylarında makyaj çantamın içindekiler bunlardı. Siz çantanızda neler taşıyorsunuz?



1 yorum:

  1. merhaba bnde betty boop un lipstick aldım ama altından mı acılıyo yoksa kalemtrasla felan mı bılemedm :(

    YanıtlaSil