30 Eylül 2014 Salı

MAC- Russian Red




Merhabalar, bugün ilk kez Mac'ten aldığım ve severek kullandığım bir rujun yazısını yazıyorum.
Biliyorum artık bir çoğunuz belkide bu rujla ilgili yazı ya da video görmekten sıkıldınız ama benim fikrimi de merak edenler olabilir diye düşündüğüm için blogumda fikirlerimi paylaşmak istedim.






Bahsedeceğim renk 'Matte' serisinden Russian Red. Senelerdir kullanan herkesten methini duyduğum ama Mac'ten alışveriş yapma fobim olduğu için alamadığım bir üründü.
Nihayet 3-4 ay önce aldım ve kullananların neden bu kadar övdüğünü anladım.






Klasik mermi şeklindeki ruj ambalajı oldukça şık ama ben artık Mac'in ruj ambalajlarında biraz farklılık görmek istiyorum sanki.
Ambalajın bir artısı da kapağın sağlam bir şekilde kapanıyor olması.







Mat rujlarda herkes gibi bende tedirginlik yaşıyorum. Acaba dudaklarımı kurutur mu ya da dudaklarım çatlak gözükür mü diye. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki şimdiye kadar kullandığım kullanımı en kolay mat ruj bu!
Özellikle mat ve koyu renk birleşince zorluk üstüne zorluk olur. Ancak bu ürünün yapısı o kadar hafif ki dudağımda hiç bir rahatsızlık hissetmiyorum.








Kalıcılığını da çok başarılı buldum. 2-3 saat bir şeyler yiyip içmeme rağmen dudağımda kaldı. Evet biraz dudakların dış çizgilerinde bozulma oluyor ama dudak kalemiyle desteklendiğinde çok daha başarılı bir sonuç verecektir. Mac'in Redd isimili dudak kalemi bu rujla mükemmel oluyor.
Örtücülüğü çok güzel. Sürümü de çok kolay, bir çok mat rujun aksine oldukça kremsi bir sürümü var.









Koyu,hafif mavi alttonlu tam bir kırmızı diye tarif edebilirim bu rujun rengini. Kırmızının her tonu her ten rengine yakışmaz ama ben bu ruju sarışınlara da, esmerlere de, buğday tenlilere de çok yakıştırıyorum.







Gelelim 55 lirayı hakediyor mu sorusuna...
Kesinlikle renk olarak bulunmaz hint kumaşı diyemem. Zaten internette de ararsanız bir çok muadili var ama mat olup, kurutmaması,kalıcılığı ve kremsiliğiyle ben verdiğim parayı kuruşu kuruşuna hakettiğini düşünüyorum.

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Merhaba, bloğunu ve youtube kanalını yeni keşfettim ve bayıldım :) Bu rujda çoook uzun zamandır en favori rujum beğenmene çok sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim blogumu ve kanalımı beğenmenize:)

      Sil