11 Mayıs 2014 Pazar

Mezuniyet Partiniz İçin 10 Öneri // Öneri Köşesi



Merhaba bu defa yaklaşan mezuniyet partilerini düşünerek o geceyle ilgili önerilerden oluşan bir yazı yazmak istedim. Umarım bu 10 öneri daha eğlenceli bir parti geçirmenizi sağlar.


*Günler önceden saati saatine her şeyi planlamayın!




Evet planlı programlı olmak her zaman güzeldir ama bunu abartmayın. Bütün gece ne yapacağınızı planlarsanız hem kendinizi programa uymak zorunda hissedip sıkarsınız hem de programda en ufak aksaklık olursa moraliniz bozulur. Bu tarz eğlenceli günlerde programlamayı bir kenara bırakıp biraz günün akışına kapılmak daha iyi bence.




* Rahat bir elbise seçin!





Hepiniz o gece güzel gözükmek istiyorsunuz biliyorum. Hatta bir çoğunuz aylar önceden girmedik mağaza bırakmayıp hala "en güzel elbiseyi" bulamadı.
Elbise seçerken en önemli faktör rahatlık olmalı. Tabiki günlük, sıradan bir kıyafet giyin demiyorum. Tarzınızı yansıtacak, sizi mutlu edecek bir kılıkta olmanız sizi motive edecektir ama bunu yaparken gecenizi berbat edecek, dans edemeyeceğiniz, oturup kalkarken zorlanacağınız parçalar seçmemeye özen gösterin.



*Yeni saç modelleri ya da makyaj trendlerinden uzak durun!






Yenilikten uzak durun derken yanlış algılanmaması için konuyu biraz açmak istiyorum. Sizin yüzünüze topuz yakışmıyorsa "aaa parti var bu akşam olsun topuz yaptırıyım" demeyin. Beğenmiyorsanız büyük ihtimalle yine beğenmeyeceksiniz, o gecenin diğerlerinden bu anlamda bir farkı olmayacak.

Ya da koyu renk rujlar, renkli farlar sevmeyen biri bir anlık heyecanla bu tarz yanlışlara gitmemeli.
Aslında temelde o gecenin diğer gecelerde bir farkı olmadığını anlamak önemli olan.
Size yakışan neyse, hangi saç ve makyajla mutluysanız ona yönelin, risk almayın.



* Yanınızda ihtiyacınız olabilecek her şeyi bulundurun!




Benim mezuniyet gecemde çantamda neler vardı diye düşününce; kağıt mendil, yara bandı, rujum ve parlatıcım, tel ve lastik toka,ped, cüzdan, telefon ve şarj aletim vardı.
Siz bunlara ek olarak yanınıza minik boy bir roll on ya da deodorant, yine seyahat boy bir kuru şampuan vs. ekleyebilirsiniz.

İnanın o gece bunlardan üç dört tanesi hayatınızı kurtaracak. Ne zaman neye ihtiyacımız olacağını bilemeyiz sonuçta.



* Yüksek topuktan kaçının!





Tabi ki topuklu ayakkabı daha şık duruyor bu konuda sizlerle hemfikirim. Fakat yürüyebileceğinizden yüksek topuklar tercih etmek başınıza olmadık işler açabilir.
Güzel görünmekten ziyade eğlenmek için gitmenizi öneririm partiye. Mümkün olduğunca rahat edebileceğiniz, dans etmenizi, yürümenizi ve önünüzdeki 3 hafta ayak ağrısı çekmenize neden olmayacak bir ayakkabı seçimi en mantıklısı olacaktır.





* Bol bol fotoğraf çektirin!





Fotoğraf çektirmek o an sizi sıksa da daha sonra bakması inanılmaz eğlenceli oluyor. Yanlış anlamayın iki üç gün sonrasından bahsetmiyorum. Yıllar sonra mezuniyetinizde neler yaptığınızı, ne giydiğinizi görek için süper bir fikir.

Mümkün olduğunca doğal pozlar vermeyi de ihmal etmeyin.



* Alkolü fazla kaçırmayın!





Tamam alkol alacaksınız ama gecenizi berbat edecek tuvaletten çıkamayacak hale gelmenize neden olacak kadar değil.
Aklınızda "rezil olduğum gece" olarak kalmasın mezuniyetiniz. İnsanlar tarafından da sarhoş olmuştu diye hatırlanmak istemiyorsanız dozunda alkol tüketin.





*Mutlaka bir şeyler atıştırın!




Kesinlikle gece boyunca enerjinizin, şekerinizin düşmemesi için bir şeyler atıştırın. Muhtemelen gün boyu koşturma halinde olucaksınız ama ufak tefek midenizi tok tutabilecek atıştırmalıklarla kendinizi garantiye almayı unutmayın.



* Gülümseyin!




Gece boyunca belki başınıza aksilikler gelecek, belki beklediğiniz gibi bir partiyle karşılaşmayacaksınız ama unutmayın o gün sizin için özel ve eğlenceli olmalı ve eğlenmek, mutlu olmak tamamen sizin elinizde.
Süper müzik, lezzetli yiyecekler, kaliteli ortam...
Bunlar eğlenmek için yeterli değil. Önemli olan sizin eğlenmek istemeniz.


* Arada bir o gecenin fotoğraflarına bakın!






Biliyorum önerilerim mezuniyet geceniz içindi ama unutmayın ki o gece yaşandıktan sonra bitmeyecek. Bir ömür boyu fotoğraflar, duyduğunuz bir müzik, o günkü anılarınızla hatırlanacak. İlerde o gece çektirdiğiniz fotoğraflara bakıp ne kadar eğlendiğinizi düşünmeyi unutmayın!




Herkese bol bol eğlenebileceği bir mezuniyet partisi diliyorum.
Sevgiler...

2 yorum: