27 Şubat 2014 Perşembe

Trend Alarmı !!!!! Bomber Jacket


Merhabalar...
Trend Alarmı bölümünü bir çoğunuzun çok sevdiğini ve daha sık bu kategoride yazılar yazmamı istediğinizi biliyorum. Bu yüzden bugün, aslında bir kaç sezondur moda dünyasında hüküm süren ve önümüzdeki sezonlarda da etkisini göreceğimiz Bomber ceketlerden bahsedeceğim.






Ben eşofmanda, pantolonda,montta ya da tişörtte lastik olayını hiç sevemedim ve hiçte ısınamadım. Bilekleri lastikli ya da eteği lastikli kıyafetler bana sanki olduğumdan daha kilolu gösterdiği için çirkin gibi geldi.
Fakat bildiğiniz gibi modada ki eskiye dönüş olayı bizim gözmüze bu bomber ceketleri de 2000'li yıllarda yeniden soktu.







Kumaş olarak en başlarda eskisi gibi mont, kaban kumaşları seçilirken son sezonlarda saten,ipek gibi daha ışıltılı gözüken biraz daha feminen seçimler başladı. Bildiğiniz gibi bu ceketler geçmişte çoğunlukla erkeklere hitap ediyordu. Kadınsı çizgiler katmanın ilk yolu da erkekler için yapılan bomberlara göre daha feminen kumaşlar seçmek oldu.





Daha sonra desenlerde değişiklikler, farklılıklar görmeye başladık ki bence de bir kadına bu ceketleri giydirmenin en güzel yolu daha cıvıl cıvıl, renkli desenlerle süslü olanları seçmek. Hatta bu kadarla da kalınmadı normalde spor çizgilerde olan bu ceketler artık rahatlıkla gece çıkarken ya da seksi stillerde de gördüğümüz parçalar haline geldi.

Bomber ceketler türkçede nasıl kullanılıyor bilmiyorum kusura bakmayın o sebeple maalesef ingilizce tabirini kullanmaya devam ediyorum.
Kimi zaman eteklerle, elbiselerle oldukça kadınsı,hanım hanımcık bir görüntü de bu ceketleri kombinlerken kimi zaman daha spor parçalarla kombinleyebilirsiniz.






Bu ceketlerin özellikle Sonbahar'da deri olanlarını çok görür olduk. Moda haftalarında katılan sosyetiklerin bir çoğunda zımba detaylı ya da kürk detaylı bomber ceketler vardı.
Tabi ki gerçek deri ya da kürk olanları tercih edip etmemek size kalmış ama unutmayın ki artık her şeyin daha ucuzu ve imitasyon olanları mevcut.






Bir kaç tane de (trend alarmı yazılarında kombin örnekleri de yazar mısın diyenler için) kombin örneği vermek istedim. Örneğin kış aylarında bu tarz bir ceketle gece dışarı çıkmak için skinny bir kot ya da taytı, diz üstü ister düz ister topuklu deri çizmelerle kullanıp, küçük bir clutchla gayet şık olabilirsiniz.







Ben baharda elbiseyle kombinleyeceğim diyenler de şayet mont düzse biraz genel görünüme renk gelmesi için desenli bir elbise tercih edebilirler.





Kombin örneklerime kısacık bir ara verip benim en sevdiğim bomber ceket modelini paylaşmak istiyorum. Her tür kıyafette dantel sevdam olduğundan düz renk tercihen siyah ya da koyu gri dantel bir bomber ceket benim hem şık hem de spor kombinlerimde vazgeçilmezim olurdu.






Ben daha da iddialı daha da vamp gözükmek istiyorum diyenler deri bir tayt ya da pantolonla bomber ceketlerini kombinleyip, daha da kadınsılık katmak için yılan derisi efektli topuklu botlarla stillerini tamamlayabilirler.




Ünlülerin bomber ceketleri nasıl kullandıklarını merak edenleriniz olabilir diye düşündüğüm için bu konuda da bir kaç örnek verip yazımı tamamlayacağım.
Rihanna tabi ki her moda parçayı kendisine göre yorumlayarak karşımıza çıkan isimlerden. Bazen oldukça spor bir görüntü de; spor ayakkabıları, baskılı tişörtü ve beresiyle kombinliyor ceketini.




Bazen de daha parti kızı bir görüntü çiziyor kot şort ve crop top üstüne aldığı desenli bomber ceketiyle.
Sadece Rihanna'da değil; Olivia Palermo günlük şık görüntüsünde, Beyonce kıvrımlı spor ama seksi tarzında, Kristen Stewart cool giyiminde hep bomber ceket kullanan isimler.

Size önerim biraz olsun beğeniyorsanız önümüzdeki sezon dolabınıza bir bomber ceket eklemeniz. Oldukça fonksiyonel olan bu parçayı günün her saatinde her tarzınıza uydurabilir, hem de modaya ayak uydurmuş olursunuz...
Sevgiler...

2 yorum:

  1. Şahsen ben altı lastikli kıyafet ve ceketleri sevmiyorum özelliklede ceketleri.İçlerine giydiğim kıyafeti yukarıya doğru sıyırıyor ve sürekli düzeltme ihtiyacı hissediyorum.Çok güzel modelleri var ama ben kullanmıyorum malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de biraz antipatim var ama her yerde o kadar güzel modeller görüyorum ki dayanamayacağım:)

      Sil