3 Ocak 2014 Cuma

Garnier Esas Bakım Günlük Nemlendirici

Merhaba herkese !
Bugün sizlerle yaklaşık bir yıldır severek kullandığım nemlendiricimi tanıştıracağım.

Cildim yağlı olduğundan, gereken nemi iyice yağlandırmadan ve parlama yapmadan verecek bir nemlendirici arayışındayken bir deneyeyim diye alarak tanıştım bu ürünle.

Öncelikle ambalajından başlayalım. Genelde krem, serum vs. gibi ürünlerin cam kavanoz ya da şişelerde olmasını tercih ederim malum plastiğin sağlıksızlığı vs. ama bu ürünün ambalajı plastik olmasına rağmen seviyorum. Çünkü cam kavanozlar gerçekten ağır oluyor ve bir yere gideceğim zaman mutlaka bir kaba aktarmak zorunda kalıyorum. Açıkçası o seyahat kutularını hiç sevmiyorum.



Bu ambalaj hafif olduğu için çantama atabiliyorum.

Ürünün yapısına gelecek olursak oldukça ince ve hafif bir yapısı var. Sürdüğünüzde kolayca emiliyor ve kusma yapmıyor. Benim gibi yağlı ve gün içinde parlamaya müsait bir cildiniz varsa bu özelliklerin nimet olduğunu farketmişsinizdir.



Cildimde hiç bir kızarıklık, sivilce, akne, tahriş yapmadı. Yağlandırma ya da kurutma da gözlemlemedim. Benim tenim için yeterli oranda nemi veriyor.



Kolay emiliyor olması da benim için büyük avantaj çünkü ya yatmadan hemen önce ya da makyajdan hemen önce krem sürmek aklıma geldiği için emilmesiyle zaman kaybetmek istemiyorum.

Bütün cilt ürünleri olduğu gibi bu kremi de yukarı doğru dairesel hareketlerle yüzüme uyguluyorum (malum yer çekimine karşı durmak lazım).



Kokusu beni rahatsız edecek yoğunlukta değil. Temiz bir koku diye tarif edebilirim sanırım. Cildimde uygulamadan sonra yapış yapış ya da rahatsız bir his bırakmıyor.Normalde, normal ve karma ciltler için öneriliyor ama bence yağlı ciltlerde kullanabilir.



Zannediyorum ki 11-12 tl gibi bir fiyatı var yani bütçe açısından da uygun. 

Ben bu kremi çok seviyorum ama bitince başka fikirlerimde olması açısından farklı markalar deneyeceğim.
Siz kendi cilt tipinize uygun hangi markayı tercih ediyorsunuz?


2 yorum:

  1. Ben innova kullanıyorum yapısı su gibi .hemen emiliyo, yapis yapista degil.garnierin kuru ve normal olani varsa denemek isterim .siz memnun olunca merak ettim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben diadermine in kuru ve hassas ciltler için olan kremini kullanıyorum iki senedir ve oldukça memnunum ama yağlı ciltlerde nasıl etki eder Bi fikrim yok maalesef, fiyatı 20 lira civarı indirimde alınca oldukça uygun oluyor :) benim cildim karma bu arada :)

    YanıtlaSil