24 Kasım 2013 Pazar

Pretty Little Liars - Aria Montgomery Stili

Herkese merhaba, haftasonu tatilinin bitmesine saatler kala,
stil incelemeleri yazımın üçüncüsünü yine severek takip ettiğim Pretty Little Liars dizisinin bir karakteri olan Aria üzerine yazıyorum. Aria karakterini canlandıran kızımızın adı Lucy Hale.


Daha önceki Stil İncelemeleri yazılarımda olduğu gibi kategoriler halinde ele almaya çalışacağım. Öncelikle saçlarından başlayalım isterseniz.




İlk başlarda saçları göğüs hizasındayken ilerleyen bölümlerde radikal bir değişikliğe gitti Aria ve saçlarını kısacık kestirdi. Bence kısa model uzuna göre ona çok daha olgun ve kadınsı bir hava kattı.
Yüzü o kadar bebek gibi ki her tür saç modelinin yakışacağı insanlardan.



Çoğunlukla açık saçlarla görüyoruz Aria'yı. Ama farklı modeller denemekten de çekinmiyor.




Bazen dümdüz, bazen maşalı saçlarla gördüğümüz Aria, saç aksesuarları kullanmayı da seviyor. Şapkalar,taçlar ve berelerde dizi boyunca sıklıkla tercih ettiği stilini tamamlayan aksesuarlarından.
Şahsen ben omuz hizasındaki dalgalı saçı çok yakıştırıyorum ona.





Ayakkabılara gelince tarzıyla ilgili yorum yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Aslında en çok topuklularla görüyoruz Aria'yı ama bazen dümdüz çizmeler ya da converselerde giyebiliyor. 




Biraz daha bootie ama burnu açık ayakkabıları seviyor sanki. Birde hazır yazının başındayken söyliyim Amerika'da liselerde serbest kıyafet olayı biraz aşmış durumda galiba. Dizilerdeki gibi abartı durumlar var mı bilmiyorum ama şuana kadar izlediğim tüm gençlik dizilerinde topuklu ayakkabılarla okula gidildiğini gördüm, yadırgamıyorum o yüzden :)
En çokta neon sarı Jeffrey Campbell ayakkabıları dikkatimi çekmişti. Normalde "ıyy çok kötü" diyeceğim ayakkabılar sanki Aria'da o kadar da kötü durmamış gibi.



Çanta konusunda da ayakkabıda olduğu gibi kesin bir tarzı yok. Çoğunlukla çarpıcı renklerde çantalar seçiyor. Hatta hemen hemen her çantasında zımba,pul-payet gibi dikkat çekici aksesuarlar oluyor Aria'nın.





Aria'nın tarzına genel olarak rock-chic diyebiliriz bence. Tabi bazen bu çizgiden çıktığı da olmuyor değil.
Deri ya da kot ceketlerle kombinlediği genellikle mini elbiseleri adeta Aria'nın üniformaları gibi.



Ne giyerse giysin mutlaka dikkat çekicek parçalardan oluşturuyor kombinlerini. Ya boyalı bol yırtıklı tayt ya da iskelet desenli bluz. Tam olarak bir tarzı var diyemesekte dikkat çekici bir tarzı var diyebiliriz.



İlk sezonlarda ağırlıkla gothic giyinen Aria'nın bölümler ilerledikçe bazen çok spor bazen hanım hanımcık bazen de oldukça kadınsı giydiğini görüyoruz.
Aslında ergenlik döneminde bir çoğumuzun yaptığı da bu değil midir?



Ben nedense Aria'yı biraz kıro buluyorum. Tamam kıza doğru düzgün bir styling yapılmıyor olabilir ama bazen öyle kılıklarda görüyoruz ki 2013 yılında resmen komik.

Sonuç olarak Aria karakteri o yaşlarda her kızda olabileceği gibi sürekli tarzını değiştiren, dikkat çekici parçaları seven bir karakter.
Benim Aria'nın stiliyle ilgili söyleyeceklerim bunlardı.
Son olarak sanırım Lucy'nin çok güzel ve sempatik olduğunu söylemezsem ayıp etmiş olurum.
Siz Aria'nın stiliyle ilgili ne düşünüyorsunuz?


2 yorum:

  1. seni youtubedende takip ediyorum canım arianın kıroluğu hakkında hemfikiriz sanırım:)
    benim de arianın stili ile ilgili yazım burada görmek istersen :)
    http://sansaafashion.blogspot.com/2013/12/pretty-little-liars-aria-montgomery-tarz.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin yazını da okudum canım:) Evet aria gerçekten çoğu zaman baya kıro:)

      Sil