27 Kasım 2013 Çarşamba

Trend Alarmı !!! Kısa Kazaklar ( Crop Sweater ) - Ünlüler Nasıl Giymiş?

Merhaba herkese, yine bir trend alarmıyla karşınızdayım. 
Geçtiğimiz yaz hepinizin bildiği gibi crop top yani göbeği açıkta bırakan bluzlar oldukça modaydı. Kış geldi diye tabi ki bu moda gitmedi (üzgünüm benim gibi göbeğinden muzdarip kızlar) yerini kazaklara bıraktı. Bu kış hemen her şekilde kombinleyebileceğiniz,renk renk, desen desen kısa kazaklar göreceğiz vitrinlerde.

Hal böyle olunca bende henüz Sonbahardayken size bu yazıyı yazmak ve biraz olsun fikir vermek istedim. Dilerseniz hemen başlayalım.




Öncelikle kazağın sıcak tutma faktörünü aklımızdan çıkarıyoruz ve bu trende anne gözüyle bakmıyoruz. Doğal olarak göbeği beli kapamayan kazak bir yerimizi ısıtmaz ama moda işte gözü kör olsun.

Geçen haftalarda avmlerde gezerken Zara'da, Bershka'da, Pull&Bear, Topshop, Stradivarius ve Mango'da bol bol kısa kazak/triko gördüm. İnternetten alışveriş yapmaktan çekinmeyenler de mutlaka Asos'a baksınlar çünkü orası da kısa kazaklar için bir cennet, istediğiniz renk ve desenlerde bulmanız mümkün.



Dilediğiniz renkleri seçebilirsiniz bu kazaklarda, kesinlikle sınırlamanız yok. Renk konusunda olduğu gibi stiliniz de çok önemli değil çünkü hemen hemen her tarzla kullanılabilen parçalar.



Deri eteklerin üstüne soft renklerde seçeceğiniz kısa bir kazak hem oldukça cool hem de trendy gözükmenizi sağlarken, Rihanna gibi oldukça dikkat çekici renkteki bir pantolon/etekle de çarpıcı renkteki bir kazağı kombinleyip gözleri üstünüze çevirtebilirsiniz.




Tona ton gitmekte şahane bir zerafet kazandıracak bu minik kazaklara. Son dönemlerde moda olan sigaret pantolonunuzla aynı renkte kısa kazağınız hem şık hem zarif duracaktır.
Biraz daha eğlenceli bir görüntü elde etmek isteyenler de Cara Delevingne gibi çizgi karakterlerle bezenmiş bir kazak seçebilirsiniz. Hem çocuksu hem de seksi gözükmek bu akımla zor değil :)




Zannetmeyinki bu kılıkla gece bir davete katılınmaz. Tabi ki katılabilirsiniz. Kısa kazağınızın altına diz altı kalem formlu ya da pileli bir etek tercih edebilirsiniz. Hatta tam göğüs altı kazağınızla yüksek bel bir pantolon kombinleyip hem çok seksi olurken hem de hafif bir maskülenlik sergileyebilirsiniz.



İnce (merserize) olanları kot şortlarla yaz aylarında bile kullanabilirsiniz. En başta da söylediğim gibi mevsim, renk,desen, kumaş sınırlaması yok kısa kazaklarda.




Sizde benim gibi kaslı bir göbeğe sahip değilseniz yine de üzülmeyin. Rihanna'nın yaptığı gibi yüksek bel bi etekle kombinleyeceğiniz kısa kazağınızdan sadece elinizi biraz kaldırınca göbeğiniz gözükecektir. Allah allah göbeğimiz var diye ölelim mi?! :)

Bir diğer maskülen kullanım tarzı da salopetlerin (bahçıvan tulum) üstüne giyilen kısa kazaklar. Salopet olmasa da pantolon askılarıyla kullandığınızda gerçekten cool, havalı ve seksi bir görüntü sergileyebilirsiniz.



İster üstüne bir ceket ya da yelek alın isterseniz sadece kazağınızla çıkın. Her şey sizin elinizde. Her ne kadar Alessandra Ambrosio'nun deri pantolonunu beğenmesemde fikir olarak çok sevdim, oldukça şık bir havası var.



Her zaman söylediğim gibi, bütün trendleri kendi vücudunuza uygun hale getirebilirsiniz. Fiziksel özellikleriniz modadan geri kalmanız için bir sebep değil.

Siz kısa kazaklarla ilgili ne düşünüyorsunuz?

3 yorum:

  1. Çok beğeniyorum özellikle yüksek bel eteklerle pantolonlarla çok hoş ama ben bunu giyersem kocam beni boşar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah Ceyda karnım ağrıyarak evde oturuyodum yorumun beni çok güldürdü neşe kattın günüme teşekkürler :)

      Sil
  2. Yazını begendim. Tam da siyah kısa bi kazak almışken ;) harika oldu.

    YanıtlaSil