10 Ekim 2013 Perşembe

Cilt Dosyası #1 / Yaşınıza Göre Cildinizi Koruyun

Çayınızı, kahvenizi ya da bu tarz "zararlı" içecekler tüketmiyorsanız taze sıkılmış meyve sularınızı elinize alın.Güzel bir konuya değiniyoruz bugün.

 Benden en çok istenen yazılardan biri de:  Cildimizi nasıl korumalıyız? Ürün seçerken neye dikkat etmeliyiz? vs. oldu. Bende bu isteğe kayıtsız kalamadım ve biraz araştırma sonucu bu yazıyı yazıyorum. Öncelikle söylemeliyim ki bu cilt koruma yazılarından daha çok yazacağım. Bu defaki benim bilgilerim ve kullandığım ürünlerden ziyade dergilerden, çeşitli sağlık sitelerinden ve kozmetik içerikli yayınlardan edindiğim bilgilerin karması.

Bu bir yazı dizisi gibi olacak sanırım. Belki bir sonrakinde de size kendi cilt koruma yöntemlerimden bahsederim, ne dersiniz?
Bugün yaşa göre bir kategorilendirme yapıp ona göre ürünler seçtim.
Hemen başlayalım!

20'Lİ YAŞLAR:

Bu yıllarda cildin yağ üretimi en üst seviyede olduğundan akne, sivilce gibi problemler çok yaşanıyor. Bu sebeple ciltteki yağlı görünümü ortadan kaldıracak, yağ üretimini arttırmayacak, kesinlikle yağsız yapıda ve tabi ki SPF 30 korumalı ürünler kullanmakta yarar var.


(Fiyatı 69.90)

Eğer dışarda uzun süre kalacaksanız daha yüksek koruma faktörlü ürünleri tercih edin ve mutlaka kreminizi 3- 4 saat aralıklarla tekrarlayın. 
Bu dönemin sivilceye müsait bir dönem olduğundan bahsetmiştim şayet akne/sivilceleriniz için ilaç tedavisi görüyorsanız mutlaka doktorun tavsiyesine uyun.



(Fiyatı 59 tl)

Bu ürün cildinizdeki yağ bezlerinin küçülmesini sağlayarak sivilce ve akne oluşumunu azaltmaya yardımcıdır. Spf 50 içerdiğinden rahatlıkla güneşten de korunursunuz.


30'LU YAŞLAR:

Bu yaşlarda maalesef belirginleşmeye başlayan ince çizgiler oluyor ciltte. Bu çizgilerin ilerlemesini engellemek için ve tabi ki leke oluşumunu önlemek için yine yapmamız gereken aynı ; güneşten korunmak!

15 ya da 30 faktörlük bir krem cildinizi korumaya yetecektir.

( Fiyatı: 126 tl )

Cildi çevresel faktörlere karşı ve zararlı güneş ışınlarına karşı koruyan bu kremin nemlendirme özelliğide var. Ayrıca diğer koruma faktörlü kremlerdeki gibi makyajınızın altına da uygulayabilirsiniz.

Kreminizi sürdükten sonra cildiniz tarafında iyice emilmesini bekleyin ve dışarı çıkmadan yarım saat önce kremlenmeyi unutmayın!
Eğer benim gibi özellikle yaz aylarında krem ürünleri ağır buluyorsanız losyon ya da sprey olanları tercih edebilirsiniz.

( Fiyatı: 89 tl )

Losyon olarak Shıseıdo'nun bu ürününü bir çok farklı kalemden okudum ve hepsi de oldukça güzel eleştirilerde bulunmuştu. Güneşten korumasının yanı sıra yaşlanma karşıtı formülü de ilgi çekiyor tabi.

40'LI YAŞLAR:

Bu yaşlarda cilt eskiye oranla daha nemsizleşmeye başlar. Genelde 20'li yaşlarında yağlı cildinden şikayet eden hanımların nasıl oldu da cildim bu kadar kurudu dediklerini duyarız. Nem azalması dışında elastikiyette azalır.
Daha fazla neme ihtiyaç duyan cildi hem nem açısından beslemek hem de belirginleşen kırışıklıkların daha da ilerlemesini önlemek için zengin içerikli, sıkılaştırıcı etkili ürünler kullanmalıyız.


( Fiyatı: 169 tl )

Cildinize bir yandan ihtiyacı olan nemi sağlarken bir yandan da anti aging özelliğiyle yaşlanma karşıtı bir etki sağlayacaktır.





(Fiyatı : 235 tl)

Bu stick ürün kırışıklıklar ve lekelenmeye karşı oldukça önerilen bir ürün. Fiyatının cep yaktığının farkındayım ama maalesef yaş ilerleyince ürünlerinde koruma özellikleri artıp çeşitlilik kazandığından fiyatları da artıyor.


50'Lİ YAŞLAR:

Bu yaşlarda mümkün olduğunca cildinizin istediği nemi verebilecek ürünler seçmeliyiz. Bayanların büyük çoğunluğu için konuşmak gerekirse yoğun yapılı ürünler daha doğru bir seçim olacaktır. Kullanılacak ürünlerin UVA ve UVB korumalı olmasına özen gösterilmelidir.

Yaş nedeniyle oluşan kahverengi lekeler varsa bunların daha koyulaşmasını yada artmasını engelleyecek ürünler seçilebilir.

( Fiyatı: 76tl )


( Fiyatı: 132 tl )

Bu ürün ciltteki kuruluk ve lekelerle savaşan bir gece kremi olduğundan oldukça önerilen bir kremmiş. Bir kaç kozmetik blogunda ve dergide bu kremden hep övgüyle bahsediyorlardı.

( Fiyatı: 43 tl )

Erken yaşlanmayı önleyen krem UVA ve UVB ışınlarına karşı da koruyor üstelik bu dönemin kremlerine göre de oldukça uygun fiyatlı.

Yazı dizimizin ilk postu bu şekildeydi en kısa zamanda cilt koruması ve bakımıyla ilgili bu defa benim ürünlerimi ve bilgilerimi içeren bir yazı yazacağım.

Okuduğunuz için teşekkürler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder