22 Eylül 2013 Pazar

♡ FOTD ♡ #1

Merhaba,ne zamandır FOTD yazısı yazmak istiyordum ama ya fotoğraflamayı unuttuğumdan ya da üşengeçliğimden yazamıyordum.Bu gün hazır Dileğin nikahında bol bol fotoğraf çektirirken tam zamanı dedim.
Bu seferlik fotoğrafların kusuruna bakmayın tam olarak nasıl çekmem gerektiğini kestiremedim.Bir sonrakinde daha iyi olması için çabalayacağım.


Öncelikle cildime her zaman kullandığım Garnier nemlendiricimi sürdüm.Nemlendiricinin emilmesinin ardından Rival de Loop makyaj bazını özellikle yüzümün orta bölgelerine uyguladım. Göz makyajına yoğunluk vermeyeceğimden gözlerime Essence'in I Love Stage göz bazını çok çok az sürdüm.Özellikle göz bazını tampon hareketlerle göz kapaklarıma iyice yedirdim çünkü kullanacağım farlar simli olduğundan birikme yapmasını istemedim.




Baz işlemi bitince Loreal Lumi Magic fondötenimle Garnier'in yağlı ciltler için olan bb kremini karıştırarak RT Expert Face Brush'la yüzüme uyguladım. Lumi Magic benim gibi yağlı ciltlerde kullanıma hiç uygun değil çünkü ekstra ışıltı verdiğinden ya pudrayı daha fazla uygulamak zorunda kalıyorsunuz ya da parlak bir yüzle geziyorsunuz ama bb kremin matlaştırıcı etkisi oldukça dengeledi.

Göz altlarımda Garnier roll on kapatıcımı kullandım ve bütün bu işlemleri sabitlemek için Nyc pudramı T bölgeme ve göz altlarıma yine tampon hareketlerle uyguladım.
Allık olarak Mac Springsheen 'i seçtim. Dudaklarımı vurgulayacağım için allığı çok hafif sürdüm.
Kaşlarımı her zamanki gibi vazgeçilmezim olan Alix Avien kaş kalemimle biraz kalın olacak şekilde doldurdum.Kalınlaştırmamın nedeni göz bölgemin fazla sönük durmasını istememem.
Mat yapılı bir ruj kullanacağım için bir dudak nemlendiricisiyle dudaklarımı nemlendirdim.



Göz kapağıma önce Sleek Oh La La paletinden Organza'yı sürdüm daha sonra crease bölgeme yine aynı paletten Gateau rengiyle geçiş yapıp karıştırma fırçamla ikisini karıştırdım. Kaş altlarıma ve göz pınarlarıma The Balm'ın Mary Lou aydınlatıcısını uyguladım. Kirpiklerimi kıvırdıktan sonra Clinique High İmpact mascarayı tek kat sürdüm. 
Son olarak makyajın en can alıcı noktası olan dudaklarımda Rimmel London Kate Moss'un dillerden düşmeyen bordosu 107 numarayı önce dudak fırçasıyla kenarlara daha sonrada tamamen dudağıma uyguladım.
Sephora'nın makyaj sabitleyici spreyini sıkarak yüzümdeki fazla pudra görüntüsünü yok ettim ve makyajımı tüm gün kalıcı hale getirdim.
 
Sonuç bu oldu umarım hoşunuza gitmiştir bir sonraki FOTD yazımda görüşürüz...

4 yorum:

  1. Dudaklardaki rengi yirim <3 o bordomsu dudaklara bayıldım makyajakuzum,kırmızı ruj sürerken gözler hafif kalmış tam ayarında..

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım evet koyu renk ruj sürünce gözleri geri planda bırakmak önemli :)

      Sil
  2. Dudaklarda benim aşık olduğum tonlar<333
    Güzel,sade olmuş ,Beegndiiimm :)

    YanıtlaSil