Malzemeler:
- mantar
- tavuk göğüsü (kemiksiz)
- 1 paket krema
- soya sosu
- baharatlar
- 1 paket makarna
- domates yada biber salçası
- tereyağ
- sıvı yağ
Öncelikle aldığınız tavukları küp küp doğruyorsunuz.Tercihen 3 yemek kaşığı sıvı ağ koyduğunuz tencerede tavukları pişirirken bir yandan da mantarları yıkayıp çok büyük olmayacak şekilde doğruyorsunuz.Tavukların rengi değişip biraz pişince mantarları da ekliyorsunuz ve mantarın suyunu salmasını bekliyorsunuz.Bu esnada daha sonra beklememek için bir yandan başka bir tencerede makarna için su kaynatabilirsiniz.Makarna suyunun içine biraz tuz ve sıvı yağ koymayı unutmayın.Tavuk mantar karışımı saldığı suyu çekince 1 paket kremayı içine katıp (200 ml) karıştırıyoruz ve hemen ardından 3 yemek kaşığı soya sosunu (biz Kühne tercih ettik ama markanın önemi yok) yemeğe ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ve eşit miktarda krema ve soya sosunun dağılmasını sağlıyoruz.Püf nokta işte tam burada: fokurdadığı an altını söndürüyorsunuz.
Makarna suyu kaynayınca makarnaları tencereye atıp bir tavada tereyağını eritiyorsunuz.Eriyen yağa bir kaşık biber salçası ve bir kaşık domates salçası koyup ezdikten sonra yarım çay bardağı su ekleyip kaynatıyorsunuz.Kaynadıktan sonra hoşunuza giden baharatları da sosa ekleyip sosu süzdüğünüz makarnaya döküyorsunuz.Makarnayı sosla karıştırdıktan sonra her iki yemeğinizde hazır.
Denediyseniz lütfen düşüncelerinizi aşağıya yazın.
Sevgiler...
buraya tıklayabilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder