14 Aralık 2014 Pazar

Öneri Köşesi // Büyük Göğüslüler





Merhabalar, uzun zamandır benden vücut kusurlarını kamufle etmek ya da güzel kısımları ortaya çıkarmak için öneriler verdiğim yazılar yazmam isteniyordu. Ben de ilk olarak "büyük göğüs" sorunuyla başlamak istiyorum.





*Doğru Sütyen Seçimi:


Bu aslında sadece büyük göğüslülerde değil bütün kadınların dikkat etmesi gereken bir husus. Genel olarak türk kadınlarının sütyen seçimleri yanlış. Hele ki göğüsleriniz büyükse ve bundan şikayetçiyseniz, daha toparlayıcı, belki biraz daha minimizer sütyenler kullanabilirsiniz.

Göğsünüzü bastıran sütyenlerden uzak durun! Bir çok kadın daha küçük dursun diye (çok yanlış bir mantık) göğüslerini bastıran sütyenleri alıyorlar. Bu sefer ya sütyenin üst kısmından ya da yanlardan et fışkırıyor. Tişörtlerden 4 memeli gibi gözüküyorsunuz ki bu hiç estetik bir görüntü değil.






*V Yakayla Dost Olun:


V yaka diyince aklınıza göbeğinize kadar açık aşırı dekolteler gelmesin.  Göğüs çatalınızın gözükmesine bile gerek yok. Burdaki amacımız boynunuzla göğüsünüz arasındaki mesafeyi arttırmak. Yakası kapalı kıyafetler bu bölgeyi kapattığı için göğüsler çok daha büyük ve hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkarıyor.





*Koyu Renk Seçimi:


Artık hepimizin en iyi bildiği kural tabi ki kamufle etmek istediğimiz bölgede koyu renk kullanmak. Tişörtlerinizi ya da elbiselerinizin üst kısımlarını koyu renk tercih edin. Koyu renk sizi olduğunuzdan daha dar göstereceği için göğüsleriniz de fazla dikkat çekmeyecektir.





*Push up'tan Kaçın!:


Aman diyim push up özelliği olan sütyenler kullanmayın. Göğüslerinizi geri plana atmaya çalışırken iyice dikkat çekmesi en son isteyeceğimiz şey. Bir de mümkünse en az balenli modelleri seçin.






*Sırtı Açık Kıyafetler:

Biliyorum en büyük sorunlardan biri de sırtı açık elbiseler, tulumlar vs. giymek. Bir çoğunuzun "Nasıl sütyen takıcam? Askısız sütyen bende durmuyor? Sütyensiz elbise giyemem ki?" gibi sorular geziyor kafasında. En pratik çözüm mayo!
Evet hani sırt kısmı bele kadar açık, dümdüz bir çoğumuzun annesinin tercihe ttiği mayolar var ya onlardan bahsediyorum. Giyiyorsunuz elbisenizin ya da tulumunuzun altına, hem sırtınızın dekoltesi şık gözüküyor (şeffaf askı vs. çirkinliği olmuyor) hem de mayonun göğüs cupu olduğu için göğüsleriniz derli toplu duruyor.




*Elbiselerin Üstü Dar Geliyor:


E göğüs büyük olunca altı tam olsa da üstten kasabiliyor elbiseler. Bunun için sırtta pencere ya da sırt dekolteli elbiseler, bluzler seçmeniz sizin yararınıza olacaktır. Böylece elbise göğsünüzü bastırıp çirkin bir görüntü oluşturmaz, siz de içinde rahatça hareket edersiniz.






*Hem Salaş Hem Kazak:


Üstünüze oturan (dikkat edin daracık demiyorum) parçalar tercih etmeniz bana göre en doğrusu. Yapacağınız en yanlış hareketlerden biri de salaş, dökümlü,oversize kıyafetler giymek. Sizi olduğunuzdan daha geniş, üst bölgenizi daha kalın gösterecek parçalar baş düşmanınız unutmayın!
Kazak mevzusuna gelirsek ince kazaklar tabiki tercih edilebilir ama kalınlar maalesef olmamalı. Son zamanlarda kazaklarında gerdan kısmında pencereleri olanlar var belki onlar olabilir ama boğazlı ya da bisiklet yakalar, hayır!






*Pullar,Payetler,Tüyler Kullanmasak?:


Ne demiştik zaten büyük göğüslüyüz daha da kalın duracak şeylerden uzak duralım. Mesela yapılan en büyük yanlışlardan biri de göğüs bölgesi pul işlemeli ya da tüy,payet detaylı kıyafetler giymek. En basit yoluyla anlatmam gerekirse tüy uçuş uçuş kabarık bir şey, pul-payet
1 cm bile olsa kalınlaştırıyor bluzu ya da tişörtü. Tişörtü kalınlaştıran göğüslerinizi de büyük gösteriyor haliyle.






*Ceplere Dikkat!:


Hanımlar bırakalımda cepli gömlekleri daha küçük göğüslüler tercih etsin. Yukardaki başlıkta da söylediğim gibi göğüs üstünde detayı, cartı curtu olan kıyafetleri giymemek lazım. Heleki o ceplerin kapakları vallahi 1 beden daha büyük ve dikkat çekici gösteriyor göğüsleri benden söylemesi. Özellikle çalışan ve formal giyinmesi gereken hanımlar bu gömlek olayına çok dikkat etsin derim.



*Tatilde Ne Yapalım?:


Tabi ki bunaları yaparız ama Yaz gelipte plajlarda bikiniye gezerken nasıl olacak bu iş diyenleriniz de vardır. Toparlayıcı, mümkün olduğunca ortası kapalı bikiniler tercih edin. E tabi ki biraz koyu renkler yine kurtarıcınız olacaktır.
Bir de son yıllarda incecik kumaşlardan bikiniler üretiliyor aman diyim onları almayın. İnce kumaş toparlamayacağı için göğüsleriniz yayılır ve daha biçimsiz gözükür.



Umarım az da olsa bu yazının sizlere faydası olur. En kısa zamanda "Öneri Köşesi'nde" başka kusurlarla ilgili görüşücez. Tabi acil istediğiniz öneriler varsa yorum olarak bırakabilir, o konuyu daha çabuk ele almamı sağlayabilirsiniz.

Mutlu Pazarlar :)

* Hala 3 Ocak 2015'te bitecek olan çekilişime katılmadıysanız buraya tıklayarak çekiliş yazısına ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder