17 Haziran 2017 Cumartesi

Fi Dizisi - Duru'nun Stil İncelemesi


Son aylarda, bir araya gelen herkesin konuştuğu şeylerden biri haline gelen Fi dizisinin baş rolündeki Duru'nun stil incelemesini yazmazsam olmaz diye düşündüm.

Azra Kohen'in "Fi, Çi, Pi" üçlemesinin ilkinden ilham alınarak senaryolaştırılmış dizi resmen hayatımızın merkezine oturdu. Türkiye'de de güzel online diziler yapılabileceğini de anlamış olduk. Kadrosunu, oyunculukları ve senaryoyu ne kadar beğendiğimi de belirtmek istiyorum.



Duru'nun ismi gibi duru bir tarzı var diyebiliriz. Özellikle saç ve makyaj seçimleri nadir durumlar dışında doğallıktan uzak değil. Zaten Youtube'da Fi Duru makyajı diye aratırsanız onlarca makyaj örneği bulabilirsiniz:)
Ama üstün körü bahsetmek gerekirse; dağınık ve doğal taranmış kaşlar, yok gibi fondöten, doğal ve canlılık veren bir allık, dudağına hafif kırmızılık veren bir ruj kullanıyor diyebilirim.


Sanırım 12 bölümde sadece 2 ya da 3 kere Duru'yu makyaj var diyebileceğim bir makyajla gördüm. Onda da maksimum kırmızı ruj ve incecik bir eyeliner kullanılmış.


Dizi boyunca çoğunlukla okulda ya da evde gördüğümüzden ya dans kıyafetleri ya da ev kıyafeti/pijama tarzı parçalarla görüyoruz. Spor taytları, kısa büstiyerler ya da salaş ince kazaklar en sevdiği parçalardan.


Yine bahsettiğim gibi ince trikolar dans provalarında yada ev kıyafetlerinde seçtiği parçalardan. Genelde pembe, pudra, bej, beyaz, gri gibi sakin ve yalın renkler tercih ediyor.


Bir de 12 bölümün genelinde farkettiğim stil ayrıntısı bu sezonda oldukça popüler olan omuzları açık üstler tercih etmesi. Kimi zaman bu görseldeki gibi bluzün kendi kesiminden kimi zamanda salaş bir üstü omzu açık şekilde kullanabiliyor.


Bu arada eğer alıp kombinlemek isteyenler varsa Duru'nun kıyafetleri çoğunlukla avmlerde rahatlıkla bulabileceğiniz hazır giyim markalarından. Mesela yukardaki sweatshirt Victorias Secret.


Duru'nun kendine has bir tarzı olduğu kadar sezonda moda olan parçalarla bu tarzının harmanlandığını söylersek daha doğru olur. Bu sahnede kullanılan yamalı kot ceketin markası Mavi.



Aksesuar seçimlerinde de minimal seçimler hüküm sürüyor. Sürekli boynunda gördüğümüz küçük yıldız figürlü kolye Kısmet by Milka.


Pijama seçimleri de oldukça yalın ve modern. Bu mavi tulum pijama Oysho'dan.


Yine her şeyi olduğu gibi evlenme teklif ederken Deniz'in verdiği yüzükte baya beğenilmişti. Klasik bir tektaş yerine vintage görünümlü evlilik yüzüğü kullanılmış bu sahnede ve La Sancy markasına ait.



Günlük tarzında kullandığı çantalarda genelde sırt çantası ya da geniş, salaş torba çantalardan yana. Bu kot çanta ise Mavi'den.


11. bölümde Deniz'le Can'ın yüzleştiği, yumrukların havada uçuştuğu sahnede Duru'nun üstünde gördüğünüz; bana keten-şile bezi gibi görünen bluzde Zara.


Aslında benim dizinin kıyafet ve aksesuar seçimleriyle ilgili en sevdiğim tarafı çoğu ürünün kolaylıkla bildiğimiz markalardan bulunabilir olması. Malum bir çok dizide kullanılan ürünler tasarımcı ürünleri olduğundan hem bulmak zor hem de fiyatları cüzdan yakan cinsten oluyor.


Ama yazı boyunca sizlerle de paylaştığım gibi Duru'nun bir çok kıyafeti H&M, Zara, Mavi, Oysho gibi kolayca bulabileceğiniz markalardan.


Diziden kıyafetlerin net fotoğraflarını gösterebileceğim kareler çok az olduğu için bir çok parçaya değinemedim. Malum kısa bir dizi ve sadece online yayınlandığı için televizyon dizileri gibi sayfa sayfa görsel bulunmuyor henüz:)


Ayakkabı konusunda çoğunlukla tercihi spor ayakkabı ya da espadril gibi düz tabanlılardan yana. Nadiren şık olması gereken sahnelerde tek bantlı topuklular ya da yanlış hatırlamıyorsam stilettolarla da gördük.


Son olarak saçlarından bahsedip yazımı sonlandırmak istiyorum. 12 bölümün %80'inde saçları ya açık ya da sıkı balerin topuzu. Onun dışında da messy bun dediğimiz "yataktan yeni kalktım" topuzuyla gördük:)

Uzun lafın kısası Duru oldukça yalın, sade ve nadiren içindeki hırs ve şehveti dışına çıkaran iddialı bir tarza sahip.
Siz dizi hakkında ve Duru hakkında neler düşünüyorsunuz?
Lütfen benimle paylaşın bu konuda konuşmayı çok isterim:)
Bir sonraki stilini inceleyeceğimiz dizi karakteri kim olsun?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder