6 Mayıs 2016 Cuma

Öneri Köşesi // Makyaj Süngerleriyle İlgili Her Şey!



Son yıllarda makyaj yaparken süngerlerden faydalanma fikri hızla yayıldı. Bir çok marka farklı dokularda, büyüklüklerde ve fiyatlarda süngerler çıkardı. 

Peki makyaj süngerleri nasıl kullanılır? 

Bu yazıda makyaj süngeri kullananların ya da kullanmak isteyenlerin ihtiyacı olacak hemen hemen her şeyi bulabilirsiniz. Hadi hemen başlayalım!




Öncelik tabi ki sağlık ve dolayısıyla hijyen!
Çoğunlukla nemli kullanılması gerektiği için bakteri oluşumuna çok müsaitler.
 Kullandığınız süngeri mümkün olduğunca temiz tutmaya özen göstermelisiniz. Ben temizleme yöntemi olarak beyaz sabun ya da bebe şampuanı kullanıyorum ancak sünger temizliği için üretilmiş ürünler de kullanabilirsiniz.
Tabi bu bahsettiğim uzun süreli kullanıma uygun süngerler için geçerli. Tek kullanımlık (kullan at) süngerleri birden fazla kullanmamanızı öneririm.
Yıkama dışında hijyenik olan bir diğer konu da kullanım süresi. Kalitesine ve kullanma sıklığınıza göre süngeri yenilemeniz de şart.




Beauty Blender ya da Real Techniques'in süngeri diğerlerine göre daha kaliteli olduğundan; düzenli temizlikle 4-5 ay hatta bazen daha bile fazla kullanılabilir.
* Cildiniz akneli ya da akneye meyilliyse temizliğe ve sünger kullanım sürenize daha çok dikkat etmenizi öneririm!


Açıkçası sünger kullanmak herkese çokta hoş gelmeyebilir. Eğer henüz kullanabileceğinizden emin değilseniz çok para harcamadan çoklu paketlerdeki süngerleri deneyerek başlayabilirsiniz. Ancak şunu belirtmeliyim ki doğal olarak o süngerlerle bir RT ya da Beauty Blender arasında oldukça fark oluyor. Yine de sünger fikrini deneyimlemek için mantıklı bir seçenek olabilir.

Peki bu süngerler nasıl kullanılır?

Öncelikle suyun altına tutup elinizle sıkıp bırakarak süngerin kuru halinden ıslanarak daha büyük bir forma ulaşmasını sağlayın. Ardından suyunu iyice sıkıp bir kağıt havluyla kurulayın. 
Bize büyümüş, nemli bir sünger gerekiyor sözün özü.

Neden sünger kullanmam gerekiyor?

Yani gereklilik olmasa da bir kaç açıdan artıları var.
İlk olarak, fırçayla uygulamaya göre daha az iz bırakıyor, hatta iz bırakmıyor diyebilirim. 
İkinci olarak, uyguladığınız ürünü çok daha doğal ve homojen uygulamanızı sağlıyor.
Üçüncü olarak, fırçadan çok daha pratik. Tabi bu el alışkanlığı ve kişiden kişiye değişebilecek bir düşünce.
Dördüncü olarakta, primer, fondöten, kapatıcı, likit aydınlatıcı/allık/bronzer gibi ürünleri aynı süngerle uygulamanız mümkün. Hatta son zamanlarda moda olan baking metodu için de sünger kullanıldığını düşünecek olursak baya işe yarıyor bu meret.



Rengi ve şekli önemli mi?

Tabi ki kullanım amacınıza göre şeklini seçmek size kalmış. Ancak ben çoğunlukla yumurta formunda olanlardan verim alıyorum. Yayvan alt bölgeyi yüzümün geniş kısımlarında, yan bölgelerini aydınlatıcı yada bronzer uygularken, sivri ucu da göz altıma yada burum kenarlarıma ürün uygulama da başarılı buluyorum.

Rengi tamamen zevk meselesi. Ancak son zamanlarda özellikle Beauty Blender'ın kırmızı olanının yıkarken çok boya verdiğini duydum. Bu tarz şeylere dikkat ederek renk seçebilirsiniz.


Makyaj süngerleriyle ilgili şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka merak ettikleriniz ya da sorunuz varsa aşağı yorum bırakın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder