17 Nisan 2015 Cuma

Trend Alarmı!!!! Granny Hair // Gri Saçlar





Bugün bir saç trendinden konuşacağız. Bazılarınız ilerleyen dakikalarda " millet beyazlarını kapatmak için kuaföre tonlarca  para döküyor, sen ne diyosun " diyebilir. Ben size anlatayım da uygulayıp uygulamamak size kalsın. 




Granny Hair yani büyükanne saçının olayı saçınızı gri-beyaz yaptırmak:)
Gelelim benim fikirlerime...

Elbetteki herkese yakışacak bir şey değil. Biraz daha beyaz ten ve renkli göz istermiş gibi geliyor bana.



Tamam beğendim, gittim boyattım, oldu denecek bir trendde değil bu. Stilinize de uyması lazım. Saçma gelebilir ama oldukça marjinal göründüğünden ben dövmeli, piercingli ablalarımıza/kardeşlerimize daha çok yakıştırıyorum.

Evin cici kızı gibi giyinen hanım kızlarımızın bu saçlarla çokta tarz görüneceğini sanmıyorum.
Uzun saçta da kısa saçta da oldukça cool bir görüntüsü var. Ünlülerde bu akıma uymaya başlıyor. Pink, Lady Gaga ve Cara Dalevigne öncü isimlerden.




5-6 sene kadar önce saçımın bir kısmını beyaz yapmak için kuaföre gidip, hem deli gibi zaman hem de para harcayıp sadece 3 gün beyaz saçla gezmiş sonrasında o saç iğrenç bir sarıya dönüşünce soluğu tekrar kuaförde almıştım. 2 kere falan tazelettim galiba ama sonrasında uğraşacak dermanım kalmadı ve vazgeçtim. Yani saçınız doğuştan sarı değilse işiniz biraz zor.
Sarı olursa bir nebze daha kolay açılıyor ve dipleri kısa bir süre de olsa kamufle edebiliyorsunuz.




Nacizane önerim eğer bu akıma uyup saçlarınızı boyatacaksanız makyajda çok dikkatli olmanız. Saçlar beyaz olunca otomatik olarak yüzünüz solgun gözükecektir. Zaten bu modaya uyan kadınların makyajlarında çoğunlukla eyeliner veya smokey göz makyajı, koyu renk rujlar ve renkli bir cilt görüyoruz.

Bir başka yüzle ilgili değinilmesi gereken konu da saçlar açık renk olacağından yüzünüzdeki bütün kusurların çarpı iki göze batacağı. Sivilceler, çiller, beğenilmeyen burun ya da kaşlar iyice dikkat çekici olabilir.




Tamamen gri yapacak cesaretiniz yoksa bir kaç görselde olduğu gibi dipleri koyu tutup geri kalanıyla da modayı yakalamanız mümkün.
Özellikle geçtiğimiz Yaz çok moda olan flash tatoolarla çok etnik ve bohem bir tarz oluşturuyor bu saçlar.


Şapkalar, saç bantları, boneler, taçlar...
Saçınızda aksesuar olarak kullanacağınız her şey ( tabi ki kıyafetlerinizle uygunsa ) stilinizi daha da dikkat çekici kılacaktır.




Ben özellikle dalgalı saçta inanılmaz beğendim. Gerçekten iki haftada bir dip boya derdi olmasa tabi bir de bahsettiğim sarılaşma, kesin gider boyatırdım.




İşin modasının yanında bir de saçın kendisine yapılacak olan işlemlerden bildiğim kadarıyla bahsetmek istiyorum. Eğer yeni bir teknik yoksa, saç açıcı yani oryel kullanılarak saçınız en açık renge gelene kadar açılıyor. Sonrasında üstüne gri boya yapılıyor ki gri boya çok istenilen bir ürün olmadığından bence işlemi yaptırmadan kuaförünüze bahsedin ki tedarikli olsun.
En sonunda da bana cila yapılmıştı ama bunu her kuaför yapıyor mu bilmiyorum.





Bir başka önerimde bu işlemden sonra kesinlikle sık aralıklarla (en azından başlangıçta) saçınıza bakım yaptırın. Yoksa yoluk, cansız saçlarınız olur ve bırakın modaya uymayı, bakımsızlık abidesi olursunuz.





Bu saçlarda sevdiğim bir diğer şey de aralara pastel renklerde balyaj uygulatmak. Bunu da oldukça tatlı ve cool bulduğumu söylemeliyim.





Peki sıra geldi sizlere...
Siz bu moda hakkında neler düşünüyorsunuz? Kendinize uygulatır mısınız? Kimlere yakıştırırsınız? Sokakta görseniz şaşırır mısınız?

Yorum olarak bekliyorum...





















4 yorum:

  1. Onedioda görmüştüm aynı konuyuBence trend olmasının nedeni göz rengi makyaj vb şeyleri daha ön plana çıkmasından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu ara bir çok sitede bahsediliyor bu konudan, makyaj konusunda haklı olabilirsin ama bir de açık renk saçta her saç modeli daha çok kendini belli ettiği için de güzel görünüyor olabilir canım:)

      Sil
  2. Öncelikle blogunun ismine bayıldım :) nedense çok samimi bir serzeniş hissi uyandırdı. Gri saçı bir arkadaşım yaptırmıştı omzunda küt saçları vardı ve ben bir tutam yaptıracak sanırken o tüm saçını boyatmıştı griye. Çok da yakışmıştı şimdi bu modelleri de görünce insan yapsam mı diye düşünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,

    Geçen gün eşime saçımı mor renge boyatmak istiyorum dedim az kalsın kaza yapıyordu :) Çıldırdın mı sen dedi :) Bu renge boyatsam ne yapar bilemiyorum...

    Buarada Bloğuma beklerim.

    Sevgiler,

    http://yenihayatiminilkgunu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil