13 Şubat 2015 Cuma

Öneri Köşesi// Fresh Bir Cilt İçin 8 Öneri!




Merhabalar, her kadının hatta her insanın cildine iyi bakması gerekiyor. Bende oturdum düşündüm ve size bu konuda bir kaç öneri yazmaya karar verdim. 

Bana sıkça gelen sorulardan anladığım kadarıyla, makyaj yapmıyorum ya da daha "tehlike arz edecek yaşta değilim" diye cildiyle ilgilenmeyenler oluyor. Buna kesinlikle katılmadığımı bir kere de bu yazıda söylemek istedim.






1- Temizle Tonikle Nemlendir!

Allahaşkına artık şu cilt temizliğimize önem verelim. Temizlemeyip, gereken nemi vermeyip neden cildim iyi gözükmüyor diyenlere çok şaşırıyorum.

Ne kadar yorgun olursanız olun makyajınızı temizlemeniz en temel kural. Cildinizde makyaj yoksa da mutlaka bir temizleme ürünüyle cildinizi arındırın. Makyajdız cilt temiz cilt demek değildir! 
Ardından tonik işlemi geliyor. Sevdiğiniz ya da güvendiğiniz bir markanın ürününü kullanabileceğiniz gibi gül suyu ya da sodayı da tonik olarak uygulayabilirsiniz. Bu adımın son işlemi de nemlendirme!
Cilt tipiniz ne olursa olsun mutlaka cildinizi nemlendirmelisiniz. Tabi ki sadece kremle bu nemlendirme yeterli olmuyor, diğer etkenlerden aşağıda bahsedicez.




 2- Sağlıklı Beslen!
                                                        
                            
Biliyorum, "biz bunları biliyoruz" diyorsunuz. Hatta bazılarınız ne alaka bile diyor olabilir. Ben ne zaman kızartmayı, çikolatayı, çekirdeği tüketsem normalde hiç sivilcelenmeyen cildimde sivilceler çıkıyor. Mümkün olduğunca yiyecekleriniz de dengeli olun. Tabi ki sebze meyve dışında bir şey yemeyin demiycem çünkü başta benim yapmam lazım size söylemek için. Yapacağınız en mantıklı şey abartmamak!
Oturup bir tabak kızartma yediyseniz bir kaç gün daha sağlıklı beslenin. Bu hem cildinize hem de genel olarak vücudunuza daha iyi gelecektir.



3- Su Tüketin!

Su her derde deva olduğu gibi; cildin nemi, renk dengesi, sivilce problemi, yağ dengesi gibi konularda da en temel ilaç. Ne zaman bol su içsem o dönemlerde cildimle ilgili övgüler aldığımı fark ettiğimden beri günde en az 2 lt su içmeye çalışıyorum.












4- Natural Makyaj:

Fresh görüntüyü elde etmek için ağır ürünlerden de olabildiğince uzak durmak lazım. Ben diğer adımları yapıyorum şimdi yüzüme ne var ne yok bütün makyaj malzemelerimi süreyim derseniz olmaz. Cildinizde hiç makyaj yokmuşçasına bir görüntü elde etmek en güzeli. Hafif pembe yanaklar, hafifçe rengi eşitlenmiş bir ten, belirginleştirilmiş kaş ve kirpikler, dudak renginden 1 ton koyu bir ruj. 









5- Haftada 1 Peeling:

Sivilceli ve çok kuru ciltler dışında herkes haftada 1 kere peeling yapmalı diye düşünüyorum. Taze bir cilt için ölü derilerden, kirden arınmış olmak gerekir. Bunu da peelingle elde edebilirsiniz. Unutmayın, peelingden sonra cildinizi güzelce nemlendirmelisiniz.
Sivilceli ciltlere asla peeling önermiyorum çünkü sivilceyi bütün cilde yaymaktan başka işe yaramaz bu adım.





6- Buz Şoku!:

Bazen uykumuzu iyi alamadığımız, partilere aktığımız gecelerin sabahında uyanınca cildimiz donuk, mat ve cansız görünür. Bu tarz durumlarda en yakın dostunuz buz!
Bir kalıp buzu dairesel hareketlerle yüzünüzde gezdirdiğinizde gergin ve canlı bir ten elde edersiniz. Arada bir bunu yapıp gayet memnun kalıyorum.











7- Işıltılı Bazlar:

Tabi ki hilelere de başvurmak şart. Fresh, aydınlık bir cilt elde etmek için ışıltılı makyaj bazlarını fondötenden önce yüzünüze tamamen ya da yüzün yüksek bölgelerine uygulayabilirsiniz. Hatta fondöteninize karıştırabilirsiniz.








8- Göz altları!:

Tabi ki fresh bir görünüm için gözler de çok önemli. Şiş, koyu renk halkalı bir çift gözle taze bir cilt olamaz. Buzluğa koyduğunuz iki kaşık, poşet çay ya da birer dilim salatalıkla şişliği alabilir; aydınlatma etkili göz kremleri ve göz altı kapatıcılarıyla morluklardan kurtulabilirsiniz.



Ben fresh, taze görünen bir cilt istediğimde bunları uyguluyorum. Sizlerinde paylaşmak istediği bilgiler varsa lütfen aşağıya yorum bırakıp bizimle paylaşın. Mutlu haftasonları:)

2 yorum:

  1. Oncelikle tum onerilerino yerine getirdigim icin kendimi bi tebrik ettim :) tum onerilerinde cok haklisin hangi arkadasim bana gelse makyajli yatmaya kalktiklarinda tutusturuyorum ellerine pamukla temizleyiciyi bicok arkadasimi alistirdim makyajla yatmama konusunda tuhaf geliyor bana makyajla yatmak cilt temizligi bence cok cok onemli ama cilde bakim yaparken cildi tanimak da cok onemli onerilerin disinda haftada bir maske yapiyorum yeterli oluyor bunlar :)

    YanıtlaSil
  2. Önerilerin hepsi çok güzel olmuş,peelingin sivilceli ciltlere uygulanmaması gerektiğinide bir süre önce öğrendim ve hemen kullanmaya kestim ama iş işten geçmişti:/

    YanıtlaSil