18 Eylül 2014 Perşembe

Cilt Bakım Rutinim 2014

Merhabalar, özellikle videosu çok istenen cilt bakım rutinimin yazısını yazmak istedim. Merak etmeyin ilerleyen zamanlarda videosunu da çekicem.

İlk olarak yüzümde makyajla eve geldiysem genelde yaptığım ilk şey az ürün bile kullandıysam günün sonunda yüzümü bin kilo ağırlaştırdığına inandığım makyajdan hemen kurtulmak oluyor.

Bunun için büyük bir kare pamuğa Garnier'in Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu'nu döküyorum ve cildime çok bastırmadan makyajın kabasını almak için dairesel hareketlerle uyguluyorum.

Göz makyajımda özellikle rimelimi çıkarırken çok nazik davranmaya dikkat ediyorum.










Bu işlemin ardından yüzümün daha da arınması için mutlaka bir makyaj temizleyici jel ürün kullanıyorum.
Son iki haftadır kullanmaya başladığım Garnier'in Saf&Temiz serisinden 2si 1 arada temizleyiciyle yüzümü yıkıyorum.








Son zamanlarda bir de yağ formlu temizleyici deneyimlemek istediğim için Loreal'in Üç Etkili serisinin Mucizevi Makyaj Temizleme Yağı'nı kullanıyorum. Garnier'le Loreal'i dönüşümlü kullanıyorum diyebilirim.








Peeling seçimlerim sık sık değişiyor. Cildim hassas olduğundan henüz aşık olduğum bir peeling bulamadım ama son zamanlarda Essence'in ülkemize yeni gelen Pure Skin serisinin peelingini kullanıyorum. Süper ya da berbat diyemem ama bir daha almayacağım yani cilt bakım rutinimin bir sonraki yazısında başka bir markanın peelingini görebilirsiniz.


















Bütün bu işlemlerin ardından geliyoruz tonik meselesine. Uzun yıllardır cilt temizliğime ve nemlendirmeme dikkat ediyorum ama tonik geçmişim pek uzun değil.

Lise yıllarımda gül suyunu (tabi ki saf olanı tercih ediyorum) tonik olarak kullanırdım. Sonraki yıllarda da ara sıra gülsuyu kullandım.
Rosense markasının %100 doğal gülsuyunu görünce yine aldım.
Şimdi Gratis'lerde satılan Danielle Laroche markasının toniğiyle Rosense'in gülsuyunu dönüşümlü kullanıyorum.












Cildim toniği emdikten sonra sıra geliyor nemlendiriciye. Neutrogena'nın el kremlerini çok severek kullandığım için nemlendiricisine de bir şans vermek istedim. Yapısını ve etkisini beğendim. Yukarı ve dışa doğru hareketlerle kremi uyguluyorum. Çok sık olmasa da sivilcem çıktığında da yine aynı serinin sivilce jelini kullanıyorum. Sadece sivilcenin üstüne uygulamaya dikkat ediyorum.







Göz kremi olarak yukarıda bahsettiğim toniğin markasından bir göz kremi kullanıyorum. Danielle Laroche'un göz kremi bana biraz kıvam olarak koyu geldi. Sanırım bu kavanozdan sonra bir tane daha almayıp yeni bir markaya şans vericem.
Tampon hareketlerle göz altlarıma ve kazayağı oluşabilecek bölgelere uyguluyorum.







Dudak peelingim Lush'ın Mint Julips'i ancak Lush artık Türkiye pazarından çekildiğine göre bu bitince tekrar alamayıp farklı bir peeling deneyimleyeceğim. Şuan için etkisinden çok memnun olduğum peelingi uyguladıktan sonra gündüzse alttaki Watsons lip balmı, geceyse Blistex'in MedPlus'ını uyguluyorum.







Son olarak bende bir çoğunuz gibi bakım konusunda arada bir kendimi şımartmayı seviyorum. Bunu da tabiki maskeler aracılığıyla yapıyorum. Normalde tek kullanımlık krem ya da kağıt maskeler kullanırdım. Ancak şimdilerde Moshos Garden markasının argan ve aloevera içeren kil maskesini kullanıyorum.
Haftada bir maske uyguladığımda cildimi daha ferah ve dinlenmiş hissediyorum.


Ben 2014 yılındaki cilt bakım rutinim çoğunlukla bu şekildeydi. Sanırım her yıl bir tane bu yazıdan yazıcam ya da bir Kış bir de Yaz olmak üzere iki yazı olabilir.


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere...

6 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Neutrogena nın sivilce kremi gerçekten işe yarıyor mu ? geçen gün almaya heveslendim fakat kararsız kaldım seninde kullandığını görünce bi sorayım dedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemcim benim tek tük sivilcem çıkıyor. Sivilcemin üstüne sürünce hem daha hızlı geçiriyor hem de küçültüyor. O yüzden severek kullanıyorum ama tabi çok sivilcesi olanlarda işe yarar mı hiç bir fikrim yok:)

      Sil
    2. teşekkür ederim geri dönüş için. Aşırı sivilce olayım yok allaha şükür :) Bende en kısa sürede deneyeceğim :)

      Sil
  3. Off yüzüne bildiğin kimyasal bombardımanı yapıyosun

    YanıtlaSil