10 Temmuz 2014 Perşembe

Hayata Dair #2 // Beklentileriniz Hayalkırıklıklarınızla Doğru Orantılıdır











Hayatı muzur bir çocuk olarak düşünürsek elde etmeye çalıştıklarımızın önüne bazen ufak tefek bazen de gerçekten esaslı zorluklar koymasını küçük oyunlar olarak değerlendirebiliriz.

Evet hiç bir zaman yarına dair umudumuzu kaybetmememiz gerek çünkü bizi insan yapan, hayatı yaşamaya değer kılan umutlarımızdır.

Aynı zamanda beklenti içine girmemek gerektiğini de öğrenmemiz gerekiyor. Özellikle de kadınların...

Hem cinslerim belki bana kızacaklar ama gerçekten büyük beklentilere girmek kadınlarda fazlasıyla yaşanan hayalkırıklıklarının temeli.
Filmlerdeki gibi aşklar, sokakta yürürken romantik komedilerdeki gibi saçlarımızın rüzgarla savrulması arkadanda tatlı bir müzik çalmasını isteyecek kadar etki altında kalabiliyoruz.

Yaşadığımızsa gerçek dünya! Ayşe'nin sevgilisi ona bilmem ne marka çanta almış, Fatma'nın ki fındık büyüklüğünde tek taşla evlenme teklif etmiş, Zeynep'in kocası ilk buluşmalarındaki bütün detayları hatırlıyormuş.... Uzar gider bu liste.












Peki biz değil miydik " off anne banane komşunun kızı hukuk kazandıysa beni artık onunla kıyaslama" diye odalarınızın kapılarını çarpan. Biz değil miydik " değerimi bilecek bir sevgilim olsun yeter" diyenler. 

Nasıl geldik ötekinin berikinin hayatıyla kendimizinkini kıyaslar hale? 
Hayat boyu abartılı ilişkilerin, mıçmıç flörtlerin, ultra romantik adamların ilişkinin ya da evliliğin ilk zamanlarından sonra fos çıktığını gözlemledim. 

Tabi ki bu yazdıklarım " aman birini bulun da size hiç bir jest, hoşluk yapmasın" demek değil. Sadece sağdan soldan gördüklerinizi kendi ilişkinize empoze etmeye çalışmayın. 

İnsanların laflarını fazla ciddiye almayın. O ilişkiyi sizin kalbiniz ve beyniniz yaşıyor. Yorum yapanlar sadece sizin anlattığınız kadar ilişkinizi bilirler. Hatta belki siz üzülmeyin diye " aman canım nolucak" ya da kıskandıkları için "değmez unut gitsin" diyecekler. 

Hayat sizin; mutluluklar ve pişmanlıklar sizin. 
Bu sizin aşkınız, sizin duygularınız. Herkes kendi hayatını en iyi bilir. 

Ve sakın unutmayın; beklentileriniz hayalkırıklıklarınızla doğru orantılıdır! 

1 yorum: