26 Ocak 2014 Pazar

Bilgi Köşesi || Perma Nedir? Nasıl Yapılır? Permaya Dair Merak Edilen Her Şey!

Merhaba, Bilgi Köşesi'nde bu defa da saçlarla ilgili bir konu ele aldım.
Biliyorsunuz kendi saç rengime dönücem diye deli gibi uğraşıyorum. Tabi ki arada bir bana da saçımı boyatma isteği geliyor. Aralık ayında yine böyle bir istek gelince "gidip perma yaptırayım hem boyadan vazgeçerim hem de yeni yılda değişiklik olur" dedim.




Daha önce iki kere perma yaptırmış olmama rağmen kuaföre girince yine biraz
heyecanlandım çünkü iki permam da birbirinden farklı olmuştu. Bu seferkinin neye benzeyeceğini merak ediyordum.
Bu arada perma saça ısı ve kimyasal içerikli ilaçlar kullanılarak geçici olarak dalgalı ya da kıvırcık görüntü verilmesine deniyor.
Bildiğim kadarıyla bir Avrupa bir de yerli ilaçlar var bu işlem için kullanılan.



Saçlarımı önce iyice yıkadılar ve havluyla ıslaklığını aldılar. Daha sonra dolaşık kalmayıncaya kadar taradılar. Benim saçım daha önce çok fazla boya, perma ve başka ısıyla ilgili işelmlere maruz kaldığı için kuaförüm biraz kesersek uçlara zarar vermemiş oluruz dedi ama tabi ki ben bir cm bile kestirmedim.
Daha sonra alttaki görselde göreceğiniz bigudilerle tutam tutam saça biraz ilaç sıkıp sardılar.



Bir süre o şekilde bekledikten sonra yıkama kısmına gittim. Saçımı bigudilerle sararken sıktıkları ilacı bigudilerin arasına üstlerine de sıktıktan sonra gördüğünüz gibi akmasın diye alnıma, kulaklarıma ve enseme bolca pamuk yerleştirdiler. 

Hatırlamadığım bir süre boyunca bu şekilde bekledikten sonra bigudileri açıp saçımı yıkadılar ve kurutma makinesinin vigo başlığını kullanarak saçlarıma bir miktar köpük uygulayıp kuruttular.

İlk günlerde saçınızda daha önce işlem görmemişse bir iki günde düzelebilecek, görmüşse 1-2 hafta sürecek bir ot görüntü oluyor. Bu süreçte mümkün olduğunca köpük, jöle vs. kullanmamaya çalıştım. Evet şekillendirici bir ürün kullanmayınca kabarıyor ve tam istediğim kıvırcıklığı elde edemiyorum ama saçımın biran önce toparlanmasını istedim. 2 haftanın sonunda saçlarım ot görüntüden kurtuldu.
Şimdi duştan çıkıp saçımın fazla suyunu havluyla alıyorum ve köpük uyguluyorum. Vaktim varsa kendi kendine kurumasını bekliyorum ve sonuç şahane oluyor.




Bu arada belirteyim her kuaför farklı farklı perma ilaçları kullanıyor. Benim kuaförüm Goldwell'in  -hem koku olarak hem de saça daha az zarar vermesi açısından- ürünlerini kullandı.

Eskiden perma gerçekten saçı çok yıpratan bir uygulamaymış. Eski ilaçlar hem kokusunun kötülüğü hem de ancak permalı saçtan kese kese kurtulmanız nedeniyle artık hemen hemen hiç bir kuaför tarafından tercih edilmiyor.
Benim yaptırdığım işlem (her saç tipine ve boyuna göre değişir) 4-5 ay kadar kullanabileceğim daha sonra kendiliğinden eski haline dönebilecek düzeyde bir şey.

Aklınızda daha bir çok soru olduğunu biliyorum. Bu soruları cevaplamak için ve çok istek geldiği için en kısa zamanda Youtube kanalımda bu konudan bahsettiğim bir video yayınlayacağım.

Sevgiler...

* Özellikle videoda bahsetmemi istediğiniz soruları yorum olarak bırakmayı unutmayın!







16 yorum:

  1. Ben de zamanında 2 kez yaptırdım ama sanırım ilaçtan dolayı o da yıprattı benim saçlarımı :( Bioform deniyordu bir de ona perma harici.

    YanıtlaSil
  2. hangi kuaforde ve ne kadara yaptırdığını ve saçının şimdiki fotoğrafını videoda açıklarsan sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Video cekersen oncesi ve sonrası benim merak ettigim.ne ürün kullaniyorsun sekillensin diye.iyi günlerde kullan saclarini :-)))

    YanıtlaSil
  4. perma işleminden sonra saçlarım için besleyici argan yağı kullanmamın perma işlemine bir zararı olur mu? sürekli nashi argan ürünleri kullanıyorum bir sakıncası olup olmadığını merak ettim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bende dün yaptırdım. İşlemden sonra çok süperdi. Ama bana 2-3 gün yıkanmaması gerektiği söylenmedi. Gelir gelmez yıkadım ve bozuldu çok kötü oldu. Sabahı zor ettim gittim kuaföre gösterdim ne var gayet güzel dedi sen böyle istemiştin zaten dediler. Velhasıl şuan çok kötüyüm. Çok riskli bi işlem. 90 lirada para verdim paramamı yanayım saçımamı bilemedim. 2 hafta sonra tekrar sardırmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2013de ankara atlantisde 200tl yaptrdm ve cok memnunum

      Sil
  6. Kuaförün adını nerede oldugunu ve sacinizin fotoğrafini atarsaniz cok buyuk iyilik yapmis olursunuz

    YanıtlaSil
  7. bende sacima bugun perma yaptircam cok heyecanliyim umarim guzel olur

    YanıtlaSil
  8. Bende 2 gun oldu yaptirali bilmedigim bazi seyler var genelde aksam yikarim o zaman sekillendirici surup sabaha tekrar surmeli miyim birde bitek banyo sonrasi mi taramaliyim hergun taranmali mi zaten 2 gunde yikarim gerek varmi gubluk taramaya gunluk sekillendirici surmeli miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben evden çıkmadan önce banyo yapıp şekillendirici sürüyordum çünk saçım uzun olduğundan yatınca dalgası bozuluyordu. Permadan sonra hiç taramadım saçımı. Tarak kıvırcıklığını dağıtıp kabartıyordu çünkü.

      Sil
  9. Yardim edin lutfen ilk kez yaptirdim yaptirali 2 gun oldu hala bozulmadi sekillendirici de surmedim

    YanıtlaSil
  10. fıyatlarını soylermısınız kaca yaaptırdınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yaptıralı baya oldu o nedenle fiyatını hiç hatırlamıyorum:(

      Sil
  11. Merhaba ben de saçıma perma yaptırmak istiyorum da herhangi bir iletişim adresi vermemissiniz sorularım için mail adresinizi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
  12. Merhaba perma ile ilgili sorularım olacaktı lakin mail adresinizi bulamadım

    YanıtlaSil