22 Aralık 2013 Pazar

Bilgi Köşesi || Mac'te Makyaj Deneyimi || Tuğçe'nin Nişan Makyajı

Herkese merhaba, bu oldukça beklenen bir yazıydı biliyorum ama anca toparlayabildim. Umarım beklediğinize değer diyerek başlıyorum.




Tuğçe ( teyzemin kızı ve tek kuzenim olur ) Ekim ayındaki nişanında makyajını Mac'te yaptırmaya karar verdi ve saçtı manikürdü vs derken kendimizi Aqua Florya'da ki Mac'e zor attık. Açıkçası birazda moralimiz bozuktu çünkü Tuğçe topuzunu beğenememişti. 

Asuman Hanım pozitif enerjisiyle bizi karşıladı. Kendisine bir nişan makyajı olacağını söyleyince bize elbisenin rengini sordu.
Bütün bu hazırlık konuşmaları sonunda gözlerin ön planda olduğu bir makyaj yapmaya karar verdi.



Öncelikle cildini canlandırmak ve makyaja hazırlamak için bir fırçaya Studio Moisture Fix Spf 15  sıktı ve bunu yüzüne yedirdi. Yüksek nemlendirici formülü sayesinde Tuğçe'nin cildi hem nemlenmiş hem de yumuşamış oldu.
Göz çevresine kafein içerikli, şişlikleri indirip siyah halka görüntülerini hafifleten Fast Response Eye Cream uyguladı ve tabi ki bu işlem için parmaklarını kullandı.
Dudakları da unutmadı Asuman Hanım; Lip Conditioner'la dudakları da nemlendirerek makyaja hazırladı.

Yüzünün orta bölgelerine Prep + Prime BB Beauty Balm Spf 35'i fondöten fırçasıyla uygulayarak fondötene baz oluşturdu.
Göz altlarına ve üstlerine renk farklılığını kapamak için Pro Longwear Concealer'i tampon hareketlerle  uyguladıktan sonra yine tampon hareketlerle göz kapağına Naked Pigmenti uyguladı.




Gözünün içine Pro Longwear Eye Liner'lardan Powerline'ı uyguladıktan sonra gözünün üstüne de Rich Experience'ı sürdü ve fırça yardımıyla dağıttı.
Göz pınarlarına aydınlık bir görüntü vermek amacıyla Goldmine farı uyguladıktan sonra tekrar ten makyajına döndü Asuman Hanım.



Matchmaster Spf 15 fondötenle Face&Body'nin Tuğçe'nin cildine uygun renklerini karıştırıp 101 numaralı fondöten fırçasıyla cildine uyguladı.
Burun ve çene bölgesine fondöteni tampon hareketlerle iyice yedirdi.

Kirpik olarak 36 numarayı kullanmaya karar verdikten sonra Duo kirpik yapıştırıcıyla takma kirpikleri taktı.



Gözlerinin crease (katlanma) bölgelerine bir 217 numaralı fırça ile Brun isimli farı uyguladı. Eyeliner olarak Dipdown 'u seçti ve gözün üst kısmına Nylon farla aydınlık bir görüntü verdi.

Göz altlarına Prep+Prime Highlighter ve Pro Longwear Concealer'ı karıştırarak uyguladı. Böylece aydınlık bir görüntüyle göz altlarını kapamış oldu.



Gözlerde daha yoğun bir görüntü elde etmek için daha önce gözün üstünde kullandığı Brun farı alt kirpik diplerine uyguladı.



Tuğçe'nin kaşlarına en uygun far renginin Cork olduğuna karar verip kaşları doldurduktan sonra Omega farı kaş altlarına uyguladı.

Zoom Waterfast Lash mascarayı kirpiklere sürdü. 


Allık olarak Harmony ve Trace Gold'un karışımını kullandı.
Mineralize Skinfinish Natural Medium Deep'le hafif bir kontur işlemi yapıldı. Allığın üstünden biraz daha renk vermesi için Style'la geçti.
Highlighter olarak hastası olduğum Mineralize Skinfinish  Soft and Gentle uygulandı.


Subculture dudak kalemini dudaklara uyguladıktan sonra üstüne Lustring ruj sürüldü.
Ben sonucu çok beğendim. Sadece ben değil o gece gören herkes çok beğendi. Bu arada makyaj yapılınca topuzunda şahane olduğunu anladık. Sanırım makyajsız olunca saçınızı ne yaparsanız yapın gözünüze kötü gelebiliyor.


  Mac'te makyaj uygulaması yaptırınca uygulamanın fiyatı kadar ürün alabiliyorsunuz yani aslında makyaj bedavaya gelmiş oluyor.
Son olarak güleryüzü, pozitif enerjisi, yaptığı her işlemi açıklayışı için Asuman Hanım'a çok teşekkür ediyoruz.




Siz daha önce Mac'te makyaj deneyimi yaşadınız mı?



3 yorum:

  1. çok güzel olmuş hayırlı olsun bnde nişanda yaptırmayı düşündüm şimdi =) fiyatı ne kadar peki makyajın

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben de aqua florya mac de nisan makyaji yaptirmak istiyorum,siz onerir miydiniz?makyajin kaliciligi ,calisanlarin tavri konularinda sorun yasayanlar duydum sormak istedim cevap verirseniz cok sevinirim :)

    YanıtlaSil