28 Eylül 2013 Cumartesi

Essence Quattro 05 To Die For/ 07 Over The Taupe

Merhaba, ben bu postu hazırlarken muhtemelen bir çoğunuz mışıl mışıl uyuyorsunuz çünkü saat sabahın 5'i ve maalesef gök gürültüsü beni az önce uyandırdı. Hazır uyanmışken ve geri uyuyamıyorken bir yazı yazmak istedim. Bir yandan çayımı içip bir yandan da Essence'in bu dörtlü far paletlerinden bahsedeceğim.

İlk Essence ürünüm bu far paletlerinden 07 numaralı Over The Taupe rengiydi. Markanın farlarını denemek isteyip daha karlı bir alışveriş olsun diye tekli far yerine bir palet almayı tercih etmiştim.
Bu paletin en çok ilk iki rengini kullandım. Aşırı pigmentli farlar değiller ama zayıf da değiller. Orta kıvamda sürümü kolay, yumuşak yapılı fakat maalesef biraz tozutan yapıları var. Ben ilk rengi genelde göz pınarlarımda kullanıyorum. Diğer üç rengi sırasıyla göz kapağım, crease bölgem ve gözümün dış kısmına v şeklinde uygulayarak smokey makyaj uyguluyorum. Görselde sağdaki palet.





To Die For paletini diğerine göre az kullandım. Kahve tonlarından oluşan oldukça doğal bir palet. Özellikle üstte sağdaki renk tüm göz kapağınıza uygulamak için ideal. Gariptir ki 07 numaralı palete göre pigmentasyonu daha zayıf. Özellikle koyu olan alttaki iki renk çok az renk veriyor. Yapıları diğer paletle aynı. Eğer yeni yeni smokey makyajlar yapmaya başladıysanız, karıştırma işlemini başarabilmek için başlangıçta bunlar gibi orta pigmentasyonlu ürünler kullanabilirsiniz. To Die For günlük makyaj için oldukça ideal bir palet.
Her iki paletin renklerini de kullanmadan önce bir far bazı kullanın derim çünkü maalesef fazla kalıcı değiller.

Aslında ürünlerin en güzel yanı ambalajlarının hafif olması. Çantanıza atıp yanınızda taşıyabilirsiniz. Aynaları da olsaymış tadından yenmezmiş sanırım.
Tabi bir diğer güzel yanı da fiyatları. 9-10 tl gibi bir fiyatı var bu paletlerin.

1 yorum:

  1. merhabalar, ikisi arasında çok kararsız kaldım beyaz tenli ve kumralım ayrıca, göz kapaklarım düşük gözlerimi açıtıgımda göz kapaklarım hiç görünmüyor adeta, nude tonlarda makyaj yapıyorum abartıyı sevmiyorum.. gözlerime daha cok dikkat çekmek istiyorum. sizce hangisini kullanmalıyım? bir de simli mi yoksa sedefli ben hiç sim sevmiyorum ve açık renkleri ( her ikisinin de) göz pınarına aydınlatıcı olarak kulllanılabilir mi? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil