23 Nisan 2013 Salı

Mac 190 Fondöten Fırçası

Merhaba;
Yarın son vizem var ve ben hiç ders çalışmama rekorumu kırarak ilk fırça tanıtımımı yazıyorum.Perşembe gününden beri bazı sebepler yüzünden evin içinde aç susuz ve beş karış suratla gezdiğimi farkeden annem haftasonu beni alışverişe çıkarmayı teklif etti ama o kadar mutsuzdum ki bunu bile kabul etmedim.

Akşam geldiğinde bir de ne göreyim.Ne zamandır fondöten fırçası ve Mac Face&Body almak istediğimi bilen annem yüzüm biraz gülsün diye iki istediğim ürünü de almış gelmiş.
Aslında 187 almak istiyordum ama annemin 190 aldığını görünce hem onu üzmemek için hemde Mayıs'ta Real Tecniques'ten aynı tipte bir fırça alacağım için değiştirmekten vazgeçtim.

Uzun lafın kısası bugün size henüz 2 kere kullandığım Mac 190 fondöten fırçasını tanıtacağım.






Bildiğiniz tip bir fondöten fırçası.Senelerdir neden Mac fırçalar bu kadar pahalı kuş mu konduruyorlar acaba diye düşünüyordum fakat elime alır almaz nedenini anladım.
   İlk güzel yanı kılları çok yumuşakta değil çok sertte değil.Çoğu kadının aksine ben aşırı yumuşak fırçaları sevmiyorum bana ürünü emiyormuş gibi geliyorlar.O yüzden bu fırçayı elime alır almaz muhtemelen üstünde tek bir kıl kalana kadar kullanacağımı anladım.
             Bir çok fırça ilk kullanımlarda bile kıl döküyor özellikle de ten makyajı için kullanılanlar.Henüz erken belki bunu söylemek için ama kıl dökülmesi gibi bir mevzuyla da karşılaşmadım.
           Mac fırçaların el yapımı ve doğal yada sentetik kıllardan yapıldığını sanırım artık hepimiz biliyoruz.Ayrıca kesinlikle koku falan yok fırçada.

   Bu fırçayı kimler kullanmalı peki? 

   Sıvı fondöten kullanıp örtücü bir sonuç elde etmek isteyenler, Studio Tech fondöten kullananlar, daha önceden bu tip fondöten fırçaları kullanmış olanlar.
Ben ilk kez fondöteni fırçayla uygulamaya başladım ve araştırmalarıma göre ilk fondöten fırçası olarak 187 daha çok öneriliyormuş.Pek zorluk yaşamadım bu fırçayla gerçi kullandığım fondötenin çok sıvı ve az kapatıcı olması da büyük etken.Daha kıvamlı, yoğun ve kapatıcılığı fazla fondötenlerde eğer fırça kullanımında yeniyseniz fırça izlerini yüzünüzde görebilirsiniz:)
   Şimdilik fırçayla ilgili söyleyeceklerim bu kadar,sorularınız varsa yorum olarak yazmayı unutmayın..

Sevgiler...

2 yorum:

  1. bende sizin gibi face&body kullanıyorum. Daha önce sephora'dan fondoten fırçası almıştım oradaki satış temcilsi çok önermişti ama gerçekten çok kötü. Suratımda izler bırakıyor ve hiç güzel sürülmüyo. Daha önceden bende mac'in fırçalarını duymuştum. O kadar para verip sonradan pişman olmaktan korkuyorum. Hala kullanıyor musunuz? nasıl gidiyor?

    YanıtlaSil
  2. Ben yoğun kapatıcılık istediğimde genelde bu fırçayı kullanıyorum çünkü bu tasarımdaki fırçalar fondötenin kapatıcılığını cilde direk veriyor.Ben çok memnunum aldığımdan beri 4 kere yıkadım kıl dökmedi yapısı falanda değişmedi.Gayet yolunda şuan herşey yalnız eğer alışık değilseniz başlarda çizgi çizgi bir görüntü elde edebilirsiniz:)

    YanıtlaSil