16 Nisan 2013 Salı

Kısa Şort Nasıl Giyilir? Ünlüler Nasıl Şort Giymiş?

     Malum bahar ayları geldi havalar hala serin olmasına rağmen hepimizde bi açılıp saçılma sinyalleri yanıp sönmeye başladı.Galiba bir çoğumuzun sıcak havalarda elinin en çok gittiği parça minik şortlar.Hem etekteki gibi fazla dikkate gerek yok hem de serin ve rahat.

      Peki ama kısa şortlarla stil sahibi olmak o kadar kolay mı?
Bu hayatta kadınlara ne kolaylık sağlanmış ki şort kombinleri kolay olsun tabiki yine farklı farklı bir sürü detay var incelenicek, hadi hemen başlayalım.



Tabiki yaz ve şort kelimeleri yan yana gelince akla ilk olarak kot şortlar geliyor.Her sene moda olan detaylara göre şekillenen kot şortlar gelen sıcak havalarla birlikte sizinde dolabınızda yerlerini alıyordur.Peki siz kısa kot şortlarınızı nasıl giyiyorsunuz?




 Benim en çok sevdiğim kombinlerden biri boyfriend ceket, yüksek bel kot şort ve düz bez ayakkabılar.Hem üstünüze giydiğiniz ceket şortun aşırı salaş ve rahat görüntüsünü hafifletiyor biraz daha şık bir görüntü katıyor hemde düz bez ayakkabılarınızla aşırı süslenmiş görüntüsünden uzak gayet casual( günlük) bir görüntü elde ediyorsunuz.






Ceket giymeyi sevmeyenler kot şortlarının içine sokabilecekleri ince desenli kumaşlardan gömleklerde tercih edebilirler.Benim favorim ekoseli olanlar, nedense daha sportif bir görüntü olduğunu düşünüyorum ekose,kare gibi desenlerin.Bu kombininizi ince bir kemerle daha da trend bir hale sokabilirsiniz.





Tabi manken vücutlu kızlarımızda var.Onlar göbeğini de, poposunu da, göğsünü de açsa abes durmuyor hayranlıkla izliyoruz.Bu güzel kızlarımız son yıllarda yine moda olan göbekten bağlamalı tişört ya da gömleklerde şortlarını kombinleyerek hem şeker hemde seksi bir görüntü elde edebilirler.






Şimdiye kadar sanki kısa şort hep düz ayakkabıyla giyilirmiş gibi bahsettik tabi ki öyle bir genelleme yok.Her ne kadar kısa giysilerin altına aşırı yüksek ökçeli ayakkabılar giyilmesini hoş bulmasam da tabiki şortlarını topuklu ayakkabılarla kombinlemek isteyenlerde olacaktır.Ben ince topuktansa dolgu topuk yada kalın topuklu ayakkabıları kot şortlara daha çok yakıştırıyorum.Kot şortun asi görüntüsüne ince topuklu ayakkabılar fazla zarif kaçıyormuş gibi geliyor.



Renkli bir fular, hasır bir şapka, delikli bir kazak, şile bezi bir gömlekle de şortunuzu farklı farklı stillerde kullanabilirsiniz.

Blake Lively'de günlük hayatında çok sık kot şort kullanan ünlüler arasında.Genelde üstüne düz renk atletler giyerek oldukça sıradan ve rahat kombinler yapıyor Lively.










Blake Lively'e karşın Vanessa Hudgens daha bohem bir stille karşımızda.Sanki hippi kızlar gibi kolsuz uzuun bir yelekle ve kısa bir straplez üstle kombinlemiş yüksek belli kot şortunu.O da şortuyla kovboy çizme giymeyi sevenlerden.Yaz günü nasıl bot, çizme giyerler anlamıyorum stilde bi yere kadar.






Ünlüler arasında kot şort giymeyi en çok seven isimlerden biri de Rachel Bilson.Şortlarını genelde açık renk gömleklerle kombinleyen Bilson ayakkabı seçimi olarakta çoğunlukla az da olsa topuklu ayakkabıları seçiyor.



Ne zaman ne yaptığı belli olmayan Taylor Momsen ise kot şortlarını genelde kendisine 4 beden büyük gömlek yada ceketlerin altına giymeyi seviyor.Giydiği uzun çizmeleri de unutmamak lazım tabi.


Cara Delevingne'de sık sık kot şortla objektiflere yakalanan ünlülerden.O şortlarını genelde deri ceketleriyle ve postallarıyla kombinlemeyi seviyor.İşin şıklığından çok rahatlığında.






Renkli, farklı desenli, zımbalı, küçük dantel detaylı şortları düz renk tişörtlerle kombinleyerekte gayet şık kombinler elde edebilirsiniz.

Gelelim geçen sezonda moda olan benim asla İstanbul'da giyipte sokağa çıkmaya cesaret edemeyeceğim dantel şortlara.Gerçekten hem çok şık hemde çok zarif olduğunu düşündüğüm bir birleşim şortla dantelin birleşimi.



 En çok beğendiğim kombin jean gömlek ve dantel şort ikilisi diyebilirim.Hele bir de ayakkabının ya da çantanın renginden incecik bir kemer geçirilince şortun britlerinden tamamdır.Ben geçtiğimiz sezon Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Mudo, Mavi, Vero Moda, Koton, Mango,Zara gibi pek çok markada gördüğüm bu dantel şortlardan almaya hiç cesaret edemedim.


Genelde bej, beyaz,ekru, pudra pembesi gibi açık renklerde gördüğüm bu şortlar hep en kısa boyda oluyor.Kot şortlarda ya da diğer şortlarda biraz daha popoyu örtebilecek boylar bulmak mümkünken dantel şortların hemen hepsi gerçekten incecik bacaklar ve muntazam bir popo istiyo.
   Yine sevdiğim başka bir kombinde baştan aşağı açık renklerle giydiğiniz şortu patlayacak renkte bir clutchla kombinlemek.


Tabi ki her parçayı olduğu gibi dantel şortları da deri montlarla giymek mümkün.Ben çok fazla sevmesemde güzel parçalar seçince iyi bir ikili oluyor deri ve dantel.




Son olarakta dantel şortları kazak yada kalın örgü hırkalarla kombinleyebilirsiniz ama bu tamda altı kaval üstü şişhane stili olur.Hırkayla minicik dantel şort ne alaka?

  Bu yazda dantel şortları vitrinlerde sıkça görücez eğer fiziğinize güveniyorsanız nasıl kombinleyeceğinizi de öğrendiğinize göre hemen bir tane alın.


Daha farklı bir tarz istiyorum hem daha asi hemde şık dursun ve bütün bunları bir şortla yapabileyim diyorsanız o zaman deri şortlar sizin için biçilmiş kaftan.





Düz basic bir tişörtle kombinleyeceğiniz siyah deri şort ve altına giyeceğiniz fosforlu bir stilettoyla hem çok şık görünürken hemde görünüşünüze fazla zaman harcamamış izlenimi yaratabilirsiniz.Bu tarzı en iyi uygulayanlardan biri de Revenge dizisindeki Ashley rolüyle tanıdığımız Ashley Madekwe.





Yok ben gün içinde rahatlığımdan ödün veremem daha rahat bir stil elde etmek istiyorum diyenlerde asker botları ve yine deri bir ceketle deri şortlarını kombinleyebilirler.Hatta eğer bacaklarınız inceyse (ne kadar şanslısınız) diz üstü çoraplarla da stilinize biraz hareket katabilirsiniz.




Bu da olmadıysa hemen hemen her tür şortla kombinleyebileceğiniz bir kot gömlek yada kot ceket kurtarıcınız olabilir.Yine beyaz ya da siyah basic bir tişört yada atletle deri şortunuzu giyip üstünüze de bir kot ceket ya da kot gömlek alabilirsiniz.




Galiba benim her çeşit şortta en sevdiğim kombin boyfriend ceketlerle oluşturulan.Eğer siyah şort seçtiyseniz uçuk renkteki ceketlerle birleştirerek harika bir görüntüye imza atabilirsiniz.Bu kombinlerde favorim orta büyüklükteki zarf çantalar.




 Deri şortun yeterince dikkat çektiğini düşünüpte renkli parçalar kullanmaktan korkmayın.Pretty Little Liars dizisinden tanıdığımız Shay Mitchell kırmızı halıda deri şortunu neon pembe ceketiyle kombinleyerek oldukça başarılı bir görüntüye imza atmış bence.



Ve tabiki beyaz ceketle yapılan şahane kombinler.Bluz ve ceket seçiminizi beyazdan yana kullanıp sadece siyah deri şortunuza da dikkatleri çekebilirsiniz.






Deri diyince nedense aklımıza hemen siyah geliyor. Halbuki özellikle bahar ve yaz aylarında renkli deri şortlarda giymek mümkün.




En güzel ve kolay kullanabileceğiniz renklerden biri de kırmızı, narçiçeği tonları.Tabiki bu renkler insanı rezilde eder vezir de.Önemli olan dikkat çeken renkler giyecekseniz geri kalan parçaları daha nude tonlarda seçmek.Kırmızı gibi renkleri ten rengi, kırık beyaz, bej gibi renklerde ince şifon, ipek ya da tül gömleklerle rahatlıkla kullanabilirsiniz.






Hem deri hem kırmızı cesaret ister diyorsanız yeşil rengi de seçebilirsiniz şortunuzda.Aynı Kourtney Kardashian'ın yaptığı gibi bir kombinle çok şık ve renkli bir görüntü sergileyebilirsiniz.Bu kombindeki en güzel detay çanta ve şortun renkleri dikkat çekerken ayakkabıyı ten rengi (nude) tonlarda seçerek sadece iki parçada yoğunluk sağlayıp hem gözü çok yormamış hem de fazla renk cümbüşü yapmamış.Nacizane ben kendisinin yerinde olsaydım rengi aynı olacak şekilde ayakkabıyı bu model yerine stiletto tercih eder daha da az dikkat çekici ama zarif bir hale getirirdim.





Eva Longoria'da deri şort tercih edenlerden.Üstüne giydiği delikli merserize kazağı kemik rengi şortunu ise ten rengi tercih eden Longoria ayakkabısını da kazağının renginden seçerek pastel tonlarda bir kombin yapmış.Eee teninin avantajını kullanmış.Sizde buğday tenli ya da esmerseniz nude tonlarda deri şortlar size çok yakışacaktır.





Renklerden bahsediyorsak bordodan bahsetmemek ayıp olur.Aslında bir çok modacının artık demode dediği aynı rengin farklı tonlarını (monokrom) tek kombinde toplama fikri bana nedense hala şık geliyor. Fotoğrafta görmüş olduğunuz gibi bordo şortunuzla aynı renk bir ceketi içine daha açık bir pembe gömlekle tamamlayabilirsiniz.




Renkli şortları son olarakta turuncu ile inceleyip veda ediyoruz.Turuncuyu nedense hep leopar desenle yakıştırırım.Eğer sizde yakıştırıyorsanız turuncu deri şortunuzu leopar desenli bluzlar,tişörtler, gömlekler yada hırkalarla giyebilirsiniz.Leopar benim desenim değil diyenlerde son dönemlerde yeniden moda olan kamuflaj deseniyle yada asker yeşili gömlek ve tişörtlerle kombinleyebilirler.


Peki ama ya ben gece dışarı çıkarken ya da özel bir davette etek, elbise, pantolon giymekten bıktıysam ve şort giymek istiyorsam nasıl bir şort seçebilirim?


 Tabiki böyle bir durumda en büyük kurtarıcınız pullu payetli ışıltılı şortlar olacaktır.Bu şortlar gideceğiniz etkinliğe bağlı olarak kısa ya da külot şeklinde olabilir.



Öncelikle siyahtan başlamak istiyorum.Siyah her davette elbetteki kurtarıcınız.Nasıl siyah küçük bir elbise bütün bayanların dolabında olmalıysa siyah küçük ışıltılı bir şortta olmalı bence.Üstüne giyeceğiniz transparan bir bluz, deri ceket, kürk (mevsimine, isteğinize, vücut tipinize ve gideceğiniz yere göre değişir) mükemmel görünüşü yakalamanızı sağlayacaktır.



Şortta siyah kullanmak istemiyorsanız bu yılın favori renklerinden mint yeşili pullu bir şortla da gece dışarı çıkacağınız kombini oluşturabilirsiniz.Siyah, beyaz, pudra pembesi gibi renkler seçerek hem iddialı hemde alışılmışın dışında bir görüntü elde etmek çok zor değil.





Daha da göz alıcı görünmek için biraz da çılgın bir ruha sahipseniz iri pullu ve fuşya, neon renkler, kırmızı gibi çarpıcı tonlarda şortlarda seçebilirsiniz.Önerim eğer bu kadar iddialı bir renk seçtiyseniz zaten herkes şortunuza bakacağından geri kalan tüm parçaları tek renk kullanmanız.



Ya da şortunuzu zaten yeterince pullu olduğu için nude tonlarda tutup, Pretty Little Liars dizinin Aria'sı Lucy Hale'in kırmızı halıdaki tercihi gibi neon sarı ceketle kombinleyip yine oldukça patlayan bir renk portföyle canlandırabilirsiniz.

  
   Gece için tercih edebileceğiniz bir diğer modelse Blake Lively'nin de tercih ettiği gibi hem dantel hemde küçük pırıltıları içinde barındıran kısa şortlar.

River İsland'ın 2013 sezonundan bu pullu şortu koymadan bu kategoriyi kapamak istemedim.Tavuskuşu deseni gibi durmuyor mu?Bence oldukça şık ve gösterişli bir seçim.Üstüne koyu mavi şifon bir gömlek ya da siyah bir ipek bluzle oldukça ihtişamlı görünebilirsiniz.
 
Gece giyicem ama pullu bocuklu olmasın diyenlere de bir kaç öneride bulunalım.
 

 


 


 
Hastası olduğumuz pek çok ünlü gibi ceketiyle takım şortları tercih edebileceğiniz gibi kendinden parlak kumaşları da gece gezmelerinizde tercih edebilirsiniz.Tabi ben bunları en çok ceketlerle ve yüksek ökçeli ayakkabılarla yakıştırıyorum.


Son olarak geçen sene başlayan floral desen modasının bu sezonda devam edeceğini söyleyip bu kategoriden bir kaç kombin göstermek istiyorum.







Floral şort kombinlerinde en sevdiğim görüntü şortun çiçeklerinin renginden giyilen şort boyunda hırka yada gömlekler.İçineyse düz renk bluzler tercih etmeyi hoş buluyorum zaten şortlar yeterince cıvıl cıvıl olduğundan başka bir desene gerek yok bence.






"Eğer illa deri ceket giyicem" "Deri ceketsiz çıkmam abi"  diyenlerdenseniz o zaman en iyi renk tercihi beyaz olucaktır.Beyaz deri ceketinizi büyük floral desenleri olan şortlarla kombinleyip aksesuar olarakta şortun içindeki renklerden bir saat takabilirsiniz.





Evet kızlar Rihanna'nın milyarlık sahne kostümlerini, ayakkabılarını, aksesuarlarını, tuvaletlerini belki asla giyemeyeceğiz ama floral desenli bir şortla Rihanna stilini elde edebiliriz.Rihanna yavruağzı ince bir kazakla kombinlemiş şortunu.





Kısa şortlarla dolgu topukları sevdiğimi yazının en başlarında söylemiştim.Yine şortunuzla uyumlu olacak ince bir gömlek tercih edebilirsiniz fakat normal bir gömlektense neden yine bu sezon vitrinlerde çok sık rastladığımız önü kısa arkası uzun gömleklerle giymeyesiniz ki.Hem daha tarz hem de biraz olsun popoları kapayabiliriz.


Tek bir şortla farklı kombinlerde yapabilirsiniz.Bazen topuklu bazen babet bazende spor ayakkabılarla kombinleyebileceğiniz gibi atlet bluz kot gömlek yada tişörtler de seçenekleriniz arasında.İlle de elli tane çiçekli şort almanıza gerek yok.






 

Son olarak kot üzerine floral desenli şortlarda tercih edebileceğinizi söylemeden yazıyı bitirmeyelim.İçindeki renklerde incecik bir kemerle çok şirin gözükeceksiniz.

En sonda hiç bir kategoriye sokamadığım iki şort paylaşmak istiyorum.

    





            İlki bu renk geçişleri olan ombre şort.Beyaz bir şortunuz varsa oldukça şanslısınız bu şorttan kendinize yapabilirsiniz.Bu tarz renk geçişli şortları hemen hemen her renkle kombinleyebileceğiniz gibi benim tercihim kombinde mutlaka çokça bilezik kullanmanızdan yana.    

      



   İkincisi ise herhangi bir parlaklığı, çılgın bir rengi olmamasına rağmen oldukça iddialı bir şort.Normalde aslan, kaplan, kurt vs. desenli kıyafetlere ekstra bir ilgim yoktur ama bunu görünce dayanamadım.Kombini de oldukça başarılı olmuş.

İki tane de günlük kombin göstermek istedim bunları iş ortamında bile kullanabilirsiniz.





Yine oldukça pastel renklerden oluşan bu iki kombin bahar ve yaz günlerinde size hem sade hem de çok şık olmak için iki seçenek.

Umarım bu yaz bütün hanımları şortlarıyla ve güzel kombinleriyle sokaklarda görürüz.

Sevgiler...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder