2 Şubat 2013 Cumartesi

10 Adımda Uzun Boylu Görünmek

  Ülkemizin kadın boy ortalaması 1.60 olduğundan maalesef konu komşu toplanıp Avrupalı kadınları imrenerek izliyoruz.Maşaallah hepsinde bir boy bir pos bak bak bitmiyor kızlar,sulak yer meselesi diyicem ama 3 tarafımızda deniz kaplı yine olamamışız yine olamamışız.
  Ne giyseler,ne taksalar yakışıyor 1.75-1.80'lik kızlara, peki biz kısalar ne yapalım?

         GELSİN YÜKSEK TOPUKLAR:

    Arkadaşlar teee anneannelerimiz babaannelerimiz bile zamanında arnavut kaldırım yokken yüksek ökçeli ayakkabılar giymişlerse bir bildikleri varmış demek ki.Mümkün olduğunca yüksek (tabi böyle dedik diye üstünde duramayacağınız kadar yükseklere de el uzatmayın) topuklu ayakkabılar giymeye alışın.Sırf boy uzasın diye değil bence topuklu ayakkabı bir kadını en feminen gösteren şey,duruşunuz,yürüyüşünüz bile değişiyor doğru ayakkabı giyildiğinde.İsterseniz az platformlu, isterseniz stiletto, yok ben onlarla yürüyemem derseniz de dayayın platformu bol bol.

    Bütün fotoğraflarımı da C.Louboutin'den seçmiş olmam sadece evrene bir mesaj niteliği taşıyor kızlar.Allahım nolur şu ayakkabılardan bir tane giymeden ölmiyim ya.
     Nasıl yürüycem peki diyenlerde şurada sağolsun yabancı bir abla anlatmış,izleyip pratik yapabilirsiniz.

      BOYUNA ÇİZGİLİ GİYİYORUZ:

    Şimdi bir diğer dikkat edilmesi gereken husus boyuna çizgili giysileri tercih etmeniz.Dikey,uzun çizgiler algıda yanılma yaratacağından size daha uzun bir görüntü verecektir.

    Ayrıca bu yıl dikey çizgiler çok moda olduğundan bu kuralı kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz.

      HER BOYA HER KİLOYA HER YAŞA UYGUN RENK SİYAH:

    Henüz siyahın yakışmadığı, güzel olmadığı yaş, tip,boy,kilo olduğunu ne gördüm ne duydum.O yüzden saldırın siyaha.Siyah renk sizi olduğunuzdan daha zayıf göstereceğinden otomatik olarak daha uzun durursunuz.Boşuna demiyorlar dolabınız da mutlaka siyah bir elbise olsun diye.
    İster kısaları tercih edin ister uzunları.
    Uzun elbise demişken,

      UZUN ELBİSELERDEN/ ETEKLERDEN KORKMAYIN:

    Toplumdaki kısa boylular uzun elbise giyemez düşüncesi bence tamamen yanlış tek renk yada küçük desenli uçuş uçuş elbiseleri giymememiz için hiç bir neden yok.


    KORSAJ/BÜYÜK KEMER TAKMAYIN:

    Kemer secimi kısa boylu kadınlar için hele ki biraz fazlası varsa çok riskli olabiliyor.Boyumuzu uzun gösterebilmek için vücudumuzu parçalara ayırmamamız tek bir parça görüntüsü vermemiz gerekir.Siz gidip koca bir kemeri karnınıza takarsanız çaat diye boyunuzu kesersiniz bu yüzden mümkün olduğunca ince zarif kemerler seçicez.

    Yukarıdaki fotoğrafta kalın,korsaj kemere bir örnek vermek istedim.Bırakın bu tarz kemerleri uzun boylu incecik belli kadınlara bizim incecik kemerlerimiz var aşağıda.
    Renk renk,deri,kumaş,zincir istediğiniz bir çok çeşidi var ince kemerlerin.İster elbiselerinizle ister eteklerinizle isterseniz de pantolon ya da şortlarınızla kullanabilirsiniz.

    BİLEKTEN BANTLI AYAKKABILAR VE KISA BOTLARDAN UZAK DURUN:

    Vücudumuzu kesmememiz gerektiğini söylemiştim.Boy kısa olunca bacak boyumuzda kısa tabi haliyle o zaman ne yapmıyoruz kızlar bilekten bağlı ayakkabılar yada elbiselerin altına bilek hizamızda botlar giymiyoruz.

    Ben uzun yıllar bunu kabul etmek istemedim.Vitrinde görüp pantolonla deneyip alıp durdum bilekten bağlı ayakkabıları.Sonra eve gelip hayal ettiğim elbiselerle giyince hiçte hayal ettiğim sonucu elde edemedim.
    Mesela bu kırmızılar nasıl zarif ve şık duruyorlar ama maalesef bunlar sizin düşmanınız, çok giymek istiyorsanız bağcıksızını bulun canım allah allah.
    Özellikle geçtiğimiz sezon deli gibi modaydı bunlar allahtan o dönem uzun çizmeler falan da moda oldu da biz kısalarda kışın ayağımıza geçiricek bir şeyler bulduk.Yok ben bootie giymeyi seviyorum diyorsanız o zaman şöyle bir kombin yapabilirsiniz;
    Burda dikkat etmeniz gereken en önemli husus pantolonunuzla yada taytınızla botunuzun arasından teniniz, bacağınız gözükmemeli nedeeen çünküü boyumuzu kesmiyoruuz.

    KISA PAÇALI PANTOLONLAR:

    Uzak durmanız gereken bir diğer parçaysa kısa paçalı pantolonlar yine tabiki neden olarak vücudun bütünlüğünü bölüyor diyicem.




    Bunun yerine belinize tam oturan ve bedeninizi saran ispanyol paça pantolonları yüksek topuklu ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz.Paçanın bolluğu topuklu ayakkabılarınızı belli etmeyeceğinden daha uzun görünebilirsiniz.



    TEK RENK GİYİNİN:

    Baştan aşağı aynı renk giyinmek size daha uzun bir görüntü verir.




    YÜKSEK BEL:


    Bu düşük bel modasını ilk çıkaranın allah cezasını versin zaten.Niye etli butlu bir millet olarak kasıklarımızda pantolon giymemize izin verip yandan pörtleyen yağlarımızı gözler önüne seriyoruz kardeşim.Görüntü çirkin bi kere.Neyse kısa bayanlara bir diğer önerimde yüksek belli kıyafetler tercih etmeleri.

    Yüksek beli en çok kullanan ünlülerden biri de Victoria Beckham.






    ÇANTA BOYU:


    Yok artık çantamla ne alakası var demeyin.Kısa boylu kadınların büyük çantalar yerine küçük çantalar kullanması proporsiyonları açısından daha doğrudur.

     

    Nası sığıcam bunların içine? Bir telefon koysam başka bir şeye yer kalmaz dediğinizi duyar gibiyim.Haklısınız bende sığamıyorum ama bavul gibi ne bulursak içine koyduğumuz çantalar sırf estetik açıdan değil sağlığınızı da tehlikeye atıyor unutmayın.
    Yukarıdaki fotoğrafta kısa boylu bayanlarda koca çantaların ne kadar garip durduğunu görüyoruz kızlar.Kız çantayı taşıyacağına çanta kızı taşıyor.

    On basit kuralla boyumuzu nasıl uzun gösterebileceğimizi anlatmaya çalıştım umarım işinize yarar.

    Bu arada dik durmayı ve her zaman kendinizden emin ve kendinizi seven kişiler olmayı unutmayın!









    24 yorum:

    1. merhaba bugün kafayı boyuma ve nasıl ayakkabı seçmeliyime taktım :) şu bootie fotoğrafındakiler kısalar için uygun kategorisinde mi yoksa yasaklardan mı :(

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Bootieleri giyebilirsin ama dediğim gibi tenin gözükmeyecek şekilde yukarda daha detaylı anlattım zaten onun dışında nasıl giyeceğimizi bilirsek her şeyi giyebiliriz canım:)

        Sil
      2. Bana yardimci olurmusun

        Sil
    2. ne güzel yazmışsınız tesedüfen buldum ve okuduklarım hemfikirim aynı zamanda yeni şeyler öğrendim çok tşk ederim.[kısa boylu balıketi hanımlar adına):)

      YanıtlaSil
    3. BEN 1.50 yim ölim ya ben çok kısayımmm napacam bennn ?

      YanıtlaSil
    4. Öneriler harika (: Hepsi günlük hayatta uyguladığım ve gercekten ise yarayan ayrıntılar. Ancak şu da var en önemlisi en sonuncu öneri kendinize güvenin;) bodur tavuk her daim piliçtir kızlar;)

      YanıtlaSil
    5. yeterince zayıfsan bilek pantolonlarda bileğin birkaç santim gözükmesi boyu daha uzun gösterir kanaatindeyim :) tabi altına uygun ayakkabı seçimi ile...

      YanıtlaSil
    6. 162 sm im sizce boyum iyi mi 13 yas . boyum yine artarmı

      YanıtlaSil
    7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    8. Ben 18 yasindayim 1.50 boyundayim cok kisayim sacim kalcama kadar sac kesim seklimde yardimci olurmusunuz boyuma uygun ve mezuniyet torenim var siyah kisa bi elbise ve siyah platformlu bi ayakkabi dusunuyorum ne yapmaliyim

      YanıtlaSil
    9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
    10. Bende 1.64 boyundayim 17 yaşındayım balık etliyim uzun görülmem için ne yapmalıyım?

      YanıtlaSil
    11. Boyu uzun gorunmek istiyenler ozellikle zayif kalmali boyunuz 1.50de olsa zayif oldugunuzda hangi kiyafeti giyerseniz giyin uzun gostericeksiniz altina biraz topuklu ayakkabi cok guzel gorunuyor bence

      YanıtlaSil
    12. saclarini kestirmelisin butun proteinler sacinda mesela bn 13 yasindayim bom 1.70 ve saclarimin boyu omuzlarimda

      YanıtlaSil
    13. Ya nike nij air forcelerinden alıcam boyum 162 , uzunlarından mı kısalarından mı almalıyımmm

      YanıtlaSil
    14. Boyum 1.60 ve Harley Davidson markalı dizin hemen altında biten siyah çizmelerden almak istiyorum. Zaten boyumu kısaltmasın diye siyah veya koyu renk pantolonlar kullanırım her daim ama dalga konusu olur muyum bilemedim. Siz ne dersiniz?

      YanıtlaSil
    15. ben 1.45 boyundayim 34yasindayim 58kiloyum kendimden vazgecmis durumdayim hic beyenmiyorum kendimi sizce napmaliyim

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. bi şey yapma akışına bırak hayatı daha fazla kilo alma yeterli bi gün öleceğimiz hayatta her şey çokta ciddi değil aslında....

        Sil
    16. merhaba 19 yaşındayım 1.60 boyundayım ama sevgilim 1.90 ne yapmam gerekli

      YanıtlaSil
    17. boyuma çok takıntılıyım boyum 1.60 öyleki bu sene üniversite sınavına giricem ve sınavdan çok boyumu dert ediyorum

      YanıtlaSil
    18. 1 60 boyum nadil giyiniym13 yas

      YanıtlaSil
    19. Ben bootie'lerin bacakları kısa gösterdiğine katılmıyorum. Doğrudur aradan ten görünmemeli, ek olarak bootie ile pantolon veya tayt aynı renk olmalı ki bacak boyu bölünmesin. Ve kısa kızlar lütfen uzun çizme giymesinler, bacakları çizmenin içinde kaybolup kısacık görünüyor. Kız mı çizme giymiş çizme mi kızı giymiş diye espri konusu bile oluyor. Bence orta boy botlar aynı renk pantolon-tayt ile idealdir.

      YanıtlaSil