20 Aralık 2016 Salı

Öneri Köşesi || Hastayken Daha Güzel Nasıl Görünürüz?


Dün bir kaç arkadaşımla buluştum. Biri öksürüyor, öbürü burnunu çekiyor herkes hasta. Bu ara yine bir salgın var ortalıkta. Kendi kendime "vitamin almaya özen göster" telkininde bulunduktan sonra size hasta ve yorgunken nasıl daha iyi görünebileceğinizle ilgili bir yazı yazmaya karar verdim.

İlk olarak tabi ki ten makyajıyla başlamak istiyorum. Ancak şunu belirtmeliyim ki hastayken ne kadar çok makyaj yaparsanız o kadar yorgun ve kötü görüneceksiniz. O nedenle tek amacımız doğu ürünleri kullanarak sağlıklı ve canlı gözükmek olmalı.

Cildinize kullandığınız nemlendirici serum ya da kremi uygulayarak makyaja başlamak en mantıklı seçim olacaktır. Hatta normalde yapmasanız bile cildinizin kuruluğunu kamufle etmek için göz çevresi kreminizi de makyaj öncesinde kullanabilirsiniz.
Hastalıktan kaynaklık cildiniz solgun ve kuru görüneceği için güzel bir nemlendirme adımı önemli bir başlangıç.



Ten ürünü olarak kesinlikle mat ürünler seçmeyin derim. En azından yarı mat ama nemlendirme etkili fondöten ya da bb kremler seçmek gün içinde yüzünüzde ürünün pul pul görünmesini engelleyecektir. Bir sünger yardımıyla hafifçe fondeteni uyguladıktan sonra göz altınızda yorgunluktan kaynaklanan morluklar için bir corrector kullanabilirsiniz. Muhtemelen sadece kapatıcı yeterli olmayacak, siz de yeterli olsun diye kat kat kapatıcı kullanıp gün içinde çizgilenmesine sebep olacaksınız :)
Bu yüzden parmağınızla hafif bir corrector uygulayıp üstünden de yine ince yapılı bir kapatıcı geçmek en mantıklısı.

Çok fazla pudra kullanılmasını önermiyorum ama çok yağlanan bölgelere ince yapılı bir transparan pudra uygulayabilirsiniz.
Daha canlı bir görüntü için mutlaka allık kullanın. Krem allık hem daha doğal duracaktır hem de gün içinde cildiniz kurursa kötü gözükme ihtimali olmayacaktır.
Bu döenmlerde cildinizde çok fazla kontur işlemi yapmanızı önermiyorum. Ne demiştik ne kadar az uygulama o kadar doğallık ve güzel görünüm.
Yine likit ya da krem bir aydınlatıcıyı hafifçe uygulayabilirsiniz.
Kaşlarınızı yukarı doğru taramak sizi daha genç ve dinç gösterecektir. Göz makyajınızda açık renkler kullanmak sizi daha uyanık gösterir. Yine krem farlar kullanabilirsiniz. Kirpiklerinizi kıvırıp rimel uyguladıktan sonra göz makyajınız da tamam :)
Dudaklarınıza önce lip balm uygularsanız çatlak görüntüyü ortadan kaldırırsınız. Dudaklarınıza hafif canlı tonlar kullanmanız daha iyi görünmenizi sağlayacaktır.
Ben genelde hastayken bu tarz makyajlar yapıyorum. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Sevgiyle kalın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder