13 Mart 2015 Cuma

Vampire Diaries - Elena Gilbert Stil İncelemesi




Selamlar, Vampire Diaries uzun zamandır izlediğim son iki sezondur sıkılmama rağmen bırakmadığım bir dizi. Çokta seveni olduğundan, neden Elena'nın stilini incelemiyorum ki diye düşünerek bu yazıyı yazmaya karar verdim. Ancak görselleri hazırlarken farkettim ki benim için şimdiye dek yazdığım en sıkıcı stil incelemesi bu olacak.




Dizi kaç sezon oldu Elena'nın stilinde izleyicinin fark edeceği bir değişim olmadı. Sürekli benzer parçalar arasında gidip gelen bir karakter. Genel olarak tarzı için günlük spor diyebilirim. Bu arada konuyla alakasız ama ben Elena-Damon çiftinden yanayım belirtmeden geçmiyim.





İyilik timsali Elena, çoğunlukla bir kot ve bir tişörtten ibaret. Deri ya da kot ceketleri de stilinin imzası diyebiliriz.
Ekoseli gömlekler, skinny jeanler Elena'nın üstünde görülmesi çok olası parçalar.





Saçları çoğunlukla açık ve düz. Arada sırada at kuyruğu ya da topuzda görüyoruz. Saç boyu ya da renginde de çok farklılıklar olmadı.
Çanta kullandığı nadir anlarda tercihi büyük postacı çantalarından yana oluyor.



Yaz aylarında da yine düz renk atletlerle kot şort ya da kot etekleri kombinliyor. Arada sırada kadınsı kıyafetlerle de gördük kendisini. Özellikle katıldığı davetlerde "vayy be bunlarda çok yakışıyormuş" dedirtti bana. Ancak başlangıçta da söylediğim gibi genel tarzı sıradan.




Hele ki devamlı giydiği önden 5-6 minik düğmeli bluzler ve onların içine giydiği dantelli atletlerden böö geldi.




Biz ne Amerikan dizileri izliyoruz; onlarda liseli be Elena hepsi de küçük kadınlar gibi dolaşıyor. Tamam senaryo gereği bu karakter o kadar olamaz belki ama en azından aynı tişörtün farklı renklerini de giydirip durmasınlar.




Kendisine en çok bu minik desenli kısa elbiseleri yakıştırıyorum. Hem Nina Dobrev'in taşıyışı hem de Elena'nın masum tarafını yansıtıyor bu elbiseler.




Aksesuar olarak malumunuz kendisi vampir olduğundan güneş ışığına çıkabilmesi için bir adet yüzüğü var daima taktığı. Ondan önce de yani vampir olmadan evvel sürekli taktığı bir kolyesi vardı. Yani stili, aksesuar anlamında da oldukça fakir.




Galiba bu yazının sonunda diziyi de bırakıcam. Neyse..
Bu stilin altına ayakkabı olarak düz seçimler yaptığını tahmin etmişsinizdir. Spor ayakkabılar, babetler,botlar Elena'nın stilindeki seçimler arasında.



Makyajı oldukça sade. Kirpik diplerine gözlerini belirginleştirmek için koyu renk kalem ya da far uygulanıyor. Bol bol rimel, hatta bazı bölümlerde takma kirpik kullanılmış.
Onun dışında makyajında da dikkat çeken bir taraf yok.



Benim Elena Gilbert'ın stili hakkında söyleyeceklerim bunlardı. Gerçi pek söylenecek bir şey yoktu ama olduğu kadar artık. Bir sonraki Stil İncelemesi köşemizde Kara Para Aşk dizisinin Elif'ini ele alıcaz. Takipte kalın...
Sevgiler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder