7 Kasım 2014 Cuma

Trend Alarmı !!! Bohça Çantalar



Merhaba son dönemlerde yine moda olan bohça çantaları incelemek istedim. 
1932 yılında aşağıdaki görselde gördüğünüz LV çanta şarap ve şampanya taşınması için tasarlanmış ve uzun süre bu amaca hizmet etmiş.







Sonrasındaysa tabi ki günümüze kadar gelip moda olmayı vitrinlerde, sokaklarda, dergi sayfalarında sergilenmeyi başarmış.






Her kumaşı, her rengi, her deseni ve boyutta olanını bulmak mümkün. Galiba benim favorim toprak tonlarında nubuk olanlar. Şöyle bir indirimde denk gelsem kesin alırım.






Bu çantaları stilinize taşırken dikkat etmeniz gereken konu ilk olarak boyutu.
Aslında bir çok çanta için geçerli olan; boyun kısaysa küçük ya da orta boy çantalar, boyun uzunsa bavul tipi çantalara kadar gidebilen ürünler tercih edebilirsin, lafı bubda da geçerli. Ama ben bu çantaların çok büyüklerini sevmiyorum.
Çünkü o zaman şıklığını kaybedip gerçekten de çingene bohçasına benziyor.










Boyutundan sonra materyali önemli tabi. Özellikle tasarım bir markadan alacaksanız ( ki bir çok markanın bu model çantası mevcut ) günlük tarzınıza uyumlu bir materyal seçin. Daha açık anlatmam gerekirse klasik bir tarzınız varsa deri, daha etnik bir stile sahipseniz nubuk ya da keten, sade ve spor giyiniyorsanız bez olanları tercih edebilirsiniz.










Yukarıda tasarım markalar dediğime bakmayın. Yeniden moda olunca hem bir çok ulaşılabilir fiyatlı markalar bu modelde çantalar üretti hem de pahalı markaların taklitlerini yapanlar çoğaldı. 
Bu noktada tercih tamamen size kalmış.








Fendi, LV, Moschino, Chanel, Mulberry, Alexander Wang, Guess, Elle, Bershka, Zara, Mango, Koton, DKNY, Mudo gibi marka ve mağazalarda bulabilirsiniz.








Üstelik günlük hayatta çapraz takarak ya da omuzunuzda kullanabilirsiniz.

Benim bu çantalarda iki tane sevmediğim şey var:

1- Bazılarının ağız kısmı bir süre kullandıktan sonra sıksanız da kendiliğinden gevşemesi.






2- Tabanı dümdüz olanlar ne kadar dikkatli davranırsanız davranın ya tabanın kenarlarından ya da alttan hızla aşınıyor, özellikle de deri görünümde olanlar.








Elbetteki ünlülerde bohça çantaları sıa kullanıyorlar. Miranda Kerr, Katie Holmes, Hillary Duff bu isimlerden sadece bir kaçı.









Siz bohça çantaları kullanışlı buluyor musunuz?

Koleksiyonunuza ne tarz bir bohça çanta eklemek istersiniz?

Yorumlarınızı bekliyorum!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder