29 Nisan 2014 Salı

Yılbaşı Hediyenizi Kendiniz Yapın - DIY // Öneri Köşesi

Merhaba, malumunuz yılbaşına sayılı günler kaldı. Herkes eşine dostuna ufak tefek fazla bütçe gerektirmeyen hediyeler alma peşinde. Gidip satın almaktansa kendimiz yapsak daha hoş olmaz mı diye düşünürken bazı fikirlerimi sizlerle de paylaşmak istedim.

Bir çoğunu isterseniz kendiniz ya da eviniz içinde yapabilirsiniz.




İhtiyacınız olan üç şey var burada. Silikon tabancası ( kuvvetli bir yapıştırıcı da olabilir ), ağaç dalları ( sokaktan, parktan, bahçeden toplayabilirsiniz ) ve farklı boyutlarda bardak ya da mumluklar. 
Yapmanız gereken çok basit!
Dalları mumluğun boyutuna yakın olacak şekilde uzunlu kısalı kırın ve yapıştırıcıyla etrafına yapıştırın. 




Sanatla ilgilenen ya da renkleri evinde, ofisinde kullanmayı seven birine verebileceğiniz şahane bir hediye. Hatta çocuk odalarında da çok güzel durabilir. 
Bunun için ihityacınız olan malzemeler de kolaylık bulunacak türden. Bir adet boyutuna sizin karar vereceğiniz tuval ( kırtasiye malzemeleri satan dükkanlardan ya da yapı marketlerden bulabilirsiniz ), crayonlar ( sanırım bizde mum boya diye biliniyor bunlar ), yapıştırıcı ve kurutma makinesi. 

Tuvalin üstüne yan yana boyaları yapıştırıp iyice sabitlenmesini bekleyin. Daha sonra kurutma makinenizle boyaların üstünden yavaş yavaş ısı vermeye başlayın. Boyalar eriyip şerit halinde aşağı doğru akmaya başlayacaktır. Burdan sonrası size kalmış, istediğiniz kadar boyaları eritebilirsiniz.




Yine boyalarla elde edebileceğiniz şekilli büyük bir boyaya hangi çocuk hayır der ki?
Çocuğunuza yılbaşı hediyesi olarak yeni ve sevdiği şekillerden oluşan bir boya seti armağane debilirsiniz. Gerekenlerse yine çok basit. İstediğiniz motife sahip silikon kap ( küçük kekler yapmak için satılanlar ideal ) ve çocuğunuzun kırılmış boyaları. Boyaları renk gruplarına görseldeki gibi ayırıp kalıplara sığacak parçalara ayırın. Boyalar eriyene kadar mikrodalga ya da fırında bekletin. Çıkardığınızda boyaların likitleştiğini göreceksiniz. Oda sıcaklığında bir süre bekledikten sonra daha iyi sertleşmesi için kısa süre buzdolabına koyabilirsiniz. Kalıplardan çıkardığınızda yeni boya seti hazır.




Bu defa dikiş bilenler için çok ama çok kolay bir önerim var. Çarşıda, pazarda her yerde bulunabilecek düz bir bereyi alın. Yine kolaylıkla bulabileceğiniz küçük taşları bereye istediğiniz sırayla dikin. 
Dikmeyi bilmeyenler de bunu silikon tabancasıyla hazırlayabilirler. Oldukça şık bir hediye elde etmiş olacaksınız. Aynı işlemler düz bir hırkaya, şal ya da atkıya da uygulanabilir.




Bu sevimli mumlukları yapmakta oldukça kolay evinizde bulunan dantel ya da tül parçalarını kesip yapıştırıcı yardımıyla bir kavanozun etrafına yapıştırmanız yeterli. Hem pratik hem de ucuz.




Eğer klişe bir bardak takımı hediye etmek sizi sıkıyorsa bu kesinlikle size göre. Bardaklarınız, istediğiniz renklerde cam boyanız ve kulak temizleme pamuğunuz olması yeterli. Kulak pamuğuyla boyayı alıp istediğiniz desende bardağa uygulayın ve ters bir şekilde bırakıp kurumalarını bekleyin.
Rengarenk bardak takımınız hazır.



Bir fotoğraf çemberiyle ölümsüzleştirdiğini anılarınızı estetik bir hediyeye çevirebilirsiniz. Bir kartonu halka şeklinde kesip etrafına çamaşır mandallarını yapıştırın. Mandalın tutma kısımlarına da fotoğraflarınızı astıktan sonra hediyeniz tamamlanmış olacak.


Kolaylıkla yapabileceğiniz hediye önerilerim bunlardı. Umarım işinize yarar, sevgiler...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder