6 Aralık 2013 Cuma

Dudaklarda Kış Renkleri || Benim Rujlarım ve Başka Seçenekler

Herkese ve Aralık ayına merhaba....
Kış resmen başladığına göre ben de bu kış dudaklarımda hangi renkleri kullanacağımdan bahsedeyim dedim.

Sizler için hem elimde olan hem de almak istediğim ya da sizin alabileceğiniz ürünlerden oluşan bir yazı hazırlamaya karar verdim.

Koyu renk sevmeyenler genelde kış aylarında herkesin bordolar,kırmızılar,koyu morlar önermesinden sıkılırlar. Tamam kış biraz da koyu tonlar demek ama tabi ki kendine yakıştıramayanlar ya da koyu tonları gündüz kullanamayanlar için seçenek yok değil.

Önce isterseniz bu seçeneklerden başlayalım.



Tabi ki nude rujlardan bahsediyorum. Aslında yaz kış ayırt etmeden nude renkleri kullanıyoruz ama ben kış aylarında biraz kahve alt tonlu nude rujları tercih ediyorum.

Benim elimde olan kahve alt tonlu nude rujlardan size bahsetmek istedim.

En üstteki aslında pembe alt tonlu farkındayım ama ben üstüne hafif kahve tonlarında bir glossla kışa çok yakıştırıyorum.

Essence'in bu saydam yapılı içinde altın rengi ışıltılar barındıran ruju hem saydam oluşu sayesinde göze çok koyu gelmiyor hem de ışıltıları kış aylarında bence çok hoş duruyor.

Claries'in tam bir kahve alt tonlu bu nude ruju dudakta baya belirgin bir renk haline geliyor, özellikle de benim gibi beyaz tenliyseniz.




Rival de Loop 100 tam bir koyu kahverengi. Hem renk olarak hem de mat bitişi neneniyle ben bu ruju sadece kış aylarında kullanıyorum. 

Diğeri ise biraz daha sütlü kahvelik barındıran bir nude ki bu benim dudağımda tek kat sürdüğümde tam bir dudak rengi gibi duruyor.




Bende olmayan fakat yine bu kategoriye sokabileceğim Nyx'in Circe isimli rujuna da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Circe'nin tonu da hafif kahvemsilik içeriyor ve dudaklarda çok hoş gözüküyor.


Mac'in satin yapılı rujlarından bu kahverengi alt tonlu nude ruju da bu ürünler arasına sokabiliriz. Merak edenler için ismi Siss.

Gelelim biraz daha gül kurusu, mauve tonlara. Bazı bayanlar pembemsi renklerden vazgeçemiyorlar. Çok canlı, neon tonlar olmadığı sürece kış aylarında da pembe tonlarını dudaklarınızda kullanabilirsiniz.



Elimde olan bu tonlarda dört ruj seçtim sizler için hadi bunlara biraz yakından bakalım.



Maybelline Thats Mauve görselde baya koyu gözüküyor ama dudakta çok hoş, soft bir gül kurusu. 

Alix Avien'in 327 numaralı ruju görseldeki. Renk olarak daha pembemsi biraz da canlı bir ton. 

Aralarında en açık olan Essence. Saydam yapılı çok güzel nude görünümlü bir pembe. En sevdiğim rujlarımdan bir tanesi.

Ve yakın zamanda yazısını yazdığım Flormar'ın Deluxe Cashmere serisinden bu canlı nar çiçeği tonlarındaki pembemsi renk fazla canlı gibi dursa da dudakta hafif bir göz makyajıyla direk kışı çağrıştırıyor.



Bu kategoride elimde olmayan ama olmasını isteyeceğim ürün oldukça pahalı bir ruj olan Estee Lauder'in Orchid Surrender'ı. Işıltılı çok hoş bir renk dudakta da gerçekten güzelliğini belli ediyor.


Son olarakta bir çoğumuzun kış aylarında kullanmaya bayıldığı koyu renklere gelelim.



Aslında elimde çok fazla koyu renk ruj var ama hemen hepsi bu üçünün renklerine yakın olduğundan fazlalık yaratmak istemedim.






Kate Moss 107'yi furya haline gelmeden önce sırf seriden bir ruj denemek istediğim için almıştım ve tonuna bayılmıştım. Çok sıcak bir bordo. Hafifte pembelik içerdiğinden dudakta çok patlamıyor ve şık gözüküyor.

Maybelline Passion Red galiba bu yazıdaki en iddialı renk. Tam bir kan kırmızısı ve çok dikkat çeken bir renk. Kırmızının o kadar güzel bir tonu ki bence hem esmerlere hem de beyaz tenlilere çok yakışabilir.

Son olarak Flormar'ın gül kurusuna kaçan ama dudakta ikinci katta bordo duran mat rujunu kullanıyorum sık sık. Koyu ve mat rujlar kış aylarında favorim.


Mac Rebel'de yine benim kışa çok ama çok yakıştırdığım morumsu bir bordo ve sanırım 2014 wishlistimde olabilecek bir ürün.



Yine özellikle beyaz tenlilerde çok beğendiğim Mac Cyber ruj, siyaha bakan bir mor bordo karışımı. Gerçekten o kadar iddialı bir renk ki cesaret ister sürmek.

Benim kış aylarında dudaklarda görmeyi sevdiğim ve kullandığım renkler bunlar. 
Peki siz hangi gruptaki tonları daha çok kullanıyorsunuz?



2 yorum:

  1. Bordo ve koyu pembeler koyu renk göz makyajıyla da nude tonları tercih ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende öyle kullanıyorum ama bazen gece çıkıcaksam koyu ruju orta yoğunlukta göz makyajlarıyla da kullandığım olmuyor değil :)

      Sil