28 Aralık 2013 Cumartesi

Dizilerim (Part 2) // Öneri Köşesi

Haftasonu tatilinin ilk gününde belki  evde kalıp sıcak bir içecek eşliğinde dizi izlemek isteyenler olur diye severek takip ettiğim dizilerimin bir kısmını daha sizinle paylaşmak istedim.
Dizilerimin birinci bölümünü okumamış ve merak edenler buradan okuyabilirler.

PRETTY LİTTLE LİARS:

Ben entrika insanıyım, gizem, sır, arkadan iş çevirme benim hastası olduğum konular diyorsanız buyrun sizi bu diziye alalım. Evet dışardan şu fotoğrafa bakanlar yine klasik bir Amerikan gençlik dizisi derler ama inanın bu dört genç kızın erkekler, manikür, kıyafet vs. den daha büyük sorunları var. O da gizemli bir şekilde ölen arkadaşları Alison.


Bir gece ortadan kaybolan ve 1 sene sonra cesedinin bulunmasının ardından Spencer, Hannah, Emily ve Aria'ya -A isimli mesajlar gelmeye başlar ve olaylar gelişir de gelişir.
Dizi bir ara baya saçmalamıştı yani ben çok sıkılmıştım ama nedense bir türlü bırakamadım. Tam bırakıcam diyorum yeni bir şey patlak veriyor meraktan kuduruyorum falan.



Anlayacağınız bir günleri dertsiz tasasız geçmiyor bu kızların. Sadece gelen bu isimsiz mesajlarda değil tabi; kimi zaman aile sorunları, kimi zaman erkek arkadaşları, kimi zamanda okulla ilgili sorunları oluyor.




Zaten dizideki karakterlerin stillerini yavaş yavaş incelemeye başladım. O yazılarda da karakterlerle ilgili detaylı bilgiye sahip  olabilirsiniz.


2 BROKE GİRLS:


Bu dizinin herhangi bir bölümünü gülmeden izlemeniz imkansız. Ben izlerken aşırı keyif alıyorum. Ne zaman mutsuz, depresif ya da sinirli olsam 2 Broke Girls'ün bir bölümünü izleyip resmen deşarj oluyorum.



Max ve Caroline bir cafede garsonluk yapan iki kızdır ve bir cupcake işine girerler. Aslında konu çok basit gibi gözükse de Caroline'ın önceden aşırı zenginken bir anda garsonluğa kadar düşmesi ve Max'in esprileri gerçekten diziyi vazgeçilmez kılıyor.



Sadece Caroline ve Max'de değil dizideki diğer karakterlerde bir o kadar espirili ve şeker. Kesinlikle komedi severlerin delisi olacağı bir  dizi şiddetle öneriyorum.

REVENGE:


Türkiye'de de İntikam adıyla yayınlanan dizi kelime anlamı gibi bir intikam öyküsünü konu alıyor. Yine entrikalar, ölümler, komplolar, bol bol plan ve aşk var bu dizide.
Babası ortakları tarafından kandırılıp hapise atılan Emily yıllar sonra bunun intikamını almak için geri döner ve ailenin oğlunun kalbini çalar.


Tabi ki bu planlarını uygulaması için ona yardım eden ve onu destekleyen bir sürü insan var yanında ama bir o kadar da ondan şüphelenen insan var. Henüz 3. sezonun 10.bölümünde olmasına rağmen finale hızla yaklaşıyor gibi görünen diziyi ben biraz da kadın oyuncuların kılık kıyafetlerini izliyorum açık söylemek gerekirse.



Haliyle onca zenginliğin içinde geçen bir dizi olduğundan giyimleri, evleri, aksesuarları da en az dizinin konusu kadar ilgi çekici oluyor.
Dediğim gibi "intikam" konulu dizilerden hoşlanıyorsanız entrikalar bana göre diyorsanız bu dizi tam size göre.

NİKİTA:



Nikita eroin bağımlısı bir genç kızken kendisine sahte bir ölüm töreni düzenleniyor ve Division isimli Amerikan Gizli Birimi tarafından kurtarılıyor. Kendisine yeni bir şans verildiği ve ülkesi için iyi şeyler yapabilmek için onu yetiştireceklerini söyleyen Division aslında onu bir ajan ve seri katile dönüştürdüğünü tabi ki söylemiyor.




Nikita bir süre Division'a hizmet ettikten sonra onlara ihanet edip 3 yıl boyunca saklanıyor ve Division'ı kapatıp kendisi gibi orda zorla tutulan insanları kurtarmaya çalışıyor. Bunun için tabi ki sevdiği ve ona güvenen insanlarla birlikte çalışıyor. E her zaman olduğu gibi karşısında düşmanları var.



Nikita şuan 4.sezonda. Eğer polisiye, suikastli, bol dövüşlü ve içinde zaman zaman aşk ve arkadaşlıkta barındıran bir dizi arıyorsanız Nikita'yı öneririm.

Benim Dizilerim kategorisinin 2. yazısında önerebileceğim diziler bunlardı, 3. bölümde görüşürüz.

Sizinde sevdiğiniz ve önerdiğiniz diziler varsa aşağıya yorum olarak bekliyorum.

4 yorum:

  1. Dizilerini nereden izliyorsun? Ben Dizimagden izliyordum ama kapatılınca güzel bir site bulamadım bir türlü. İzleyemiyorum artık. :(

    PLL'yi ben de izliyorum ve çok da seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Dizimag kapanınca bende çok zorlanıyorum artık görüntü kalitesini umursamadan herhangi bir siteden izliyorum (google hangi sitede bulursa) :)

      Sil
  2. PLL'da güzel bir dizi ancak 2 Broke Girls şu aralar en çok güldüğüm dizi,bayılıyorum kesinliklee :)

    YanıtlaSil
  3. Baska dizi izliyor musun bu aralar oldukca oneriye ihtiyacim var

    YanıtlaSil