19 Kasım 2013 Salı

Elseve Extraordinary Oil || Saç Bakım Yağı + Kullanım Önerileri

Merhabalar,  kullanırken çok mutlu olduğum bir ürünü sizinle paylaşmak istiyorum.

Saç konusunda ucuz-pahalı neredeyse piyasada duyduğum her ürünü kullanıyorum ama şuana kadar bu kadar önerdiğim bir ürün olmadı.
Biliyorsunuz son aylarda bir çok marka saç bakım yağları çıkardı. Ben her bakım ürününün yağ olanına nedense karşı olduğumdan bunlardan herhangi birini almayı düşünmemiştim. Taa kii saç uçlarım iyice çalı süpürgesine dönene kadar.
Watsons'ta dolaşırken " bir deniyim ne çıkar " diye düşünerek aldım Elseve'in yağını.
Ürünün iki çeşidi var. Kırmızı kapaklı olan boyalı saçlar için, benim aldığım sarı kapaklı da her saç tipine uygun olan.





 Pompalı oluşu kullanımını oldukça kolaylaştırıyor. Yağ ürünlerin şişelerinin pompalı olmasına genellikle dikkat ediyorum çünkü diğer türlü dökülüp saçılma olasılıkları çok yüksek.
Pompadan normal miktarda ürün geliyor.
Ürünün tek dezavantajı benim için şişenin cam olması ve dolayısıyla ağırlığı. Aslında seyahate giderken küçük bir şişeye doldurabilirsin diyenleriniz olacaktır ama yağ olduğundan korkuyorum.

Ben bu ürünü 3 şekilde kullanıyorum:

1- Bakım Kürü Olarak: 

Hemen hemen bütün bayanlar saçlarına belirli aralıklarla bakım kürleri, maskeler vs. uyguluyordur. Ben de ayda 2 kere maske yapanlardanım. Birinde hazır bakım maskelerini kullanıyorum, diğerinde ise kendi maskemi yapıyorum. İşte kendi yaptığım karışımda bu yağı da kullanıyorum.

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 pompa Elseve Extraordinary bakım yağı
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 1 çay kaşığı ceviz yağı (bunu her seferinde koymuyorum)

Bütün bu ürünleri karıştırıp saç diplerime kalanı da saçlarımın geri kalan bölgelerine uygulayıp saçlarımı topluyorum ve 2-3 saat kadar bekletiyorum. Daha sonra yıkıyorum.

2- Islak Saçta: 

Banyodan çıktıktan sonra saçlarımı havluya sarıp 10 dakika bekletiyorum. Fazla suyu havlu tarafından emilen saçlarımın uçlarına 2 pompa ( eğer saçlarınız çok gürse 3-4 pompa kullanabilirsiniz ) yağı iyice yediriyorum. 

Daha sonra çoğunlukla ( vaktim varsa ) kendi kendine saçlarımın kurumasını bekliyorum. Bazen kurutma makinesi de kullandığım oluyor tabi, o zaman çok yakından tutmadan önce saç diplerimi ( o sürede yağ saç uçlarım tarafından emiliyor ) daha sonra da saç uçlarımı kurutuyorum.

Saçlarım normal haline göre çok daha canlı, parlak ve bakımlı gözüküyor. Hem de saçları tararken açılmasını kolaylaştırmış oluyorum. 

3- Kuru Saçta: 

Tabiki kuru saçınızda da kullanabilirsiniz. Hatta ben işi abartıp akşam duştan sonra kullanıp ertesi gün evden çıkmadan önce de kullanıyorum. Aslında o kadar kısa sürede etkisi geçmiyor ama o ilk ışıltısı o kadar hoşuma gidiyor ki tazelemek istiyorum :)

Kuru saçınıza da saç miktarınıza göre ( eğer benim gibi sadece tazelemek içinse 1 pompa yeterli )  bir miktar alıp uç kısımlara uygulayabilirsiniz. Eğer saçlarınızı kuruyken de tarıyorsanız yine bu ürünü kullandıktan sonra taramanızı öneririm. Böylece saçlarınız kopmamış olur.

Saçlarınıza fön çekmeden, düzleştirmeden, maşa yapmadan önce ya da sonra da kullandığınız da çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yağ olduğu için acaba saçlarımı yağlandırır mı ya da yağlı görüntü oluşturur mu diye düşünenleriniz vardır. Cevabım kesinlikle hayır!
 Tabi çok fazla ürün uygularsanız hüsrana uğrarsınız. Saç miktarınıza göre 1-2 pompa ideal.
Uzun sürede saçı düzelteceğine inanmıyorum. Saç uzayıp kesildikçe güzelleşiyor ama kullandığınız süreçte saçınıza iltifatlar almanız olası :)




Ayrıca ürün çokta bereketli. Ben yaklaşık 3 haftadır her gün kullanıyorum, bir kerede maske olarak kullandım ama gördüğünüz gibi sanki hiç kullanılmamış.

Ürünün fiyatı 19-20 tl gibi bir şeydi sanırım. Fiyat en başta çok gelebilir ama bir ürün alıp kullandığınız bir çok ürün yerine kullanacaksınız, bu açıdan oldukça karlı bir alışveriş.
Sizin en memnun olduğunuz saç ürünü hangisi? 



8 yorum:

  1. Ben kullanıyorum boyalı saçlar için olanını kesinlikle harika bir ürün. Bu ürünü alırken ne kdar iyi olabilir ki falan dedim ama kesinlikle performans kalite ve fiyat dengesi gözlerimi yaşarttı :)

    YanıtlaSil
  2. yaklasık 4 gun once falan aldım ben de. Gratiste 14.90 falandı ama indirime girmiş şuan 11.50tl. Gercekten ise yarıyor mesela benım saclarım ınce tellı oldugu ıcın cok cabuk kırılıyor ne fon ne masa hıcbır sey yapmadıgım halde. kullanmaya basladım ve gercekten yararını gordum arkadaslarıma da onerıyorum kırılmayı bıle onluyor, asık oldum resmen.

    YanıtlaSil
  3. bende 9.90 aldim. banyodan once nasil kullaniyorsnz sac tiplerinize suruyormusunz

    YanıtlaSil
  4. bende çok memnun kaldım

    YanıtlaSil
  5. Ustunde banyodan once kullanilir diyor lutfen nasil kullanmaliyim yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  6. Yaa kırmızı kapaklı olan çok kötü kokuyo sanki alkol gibi bi kokusu var benimle aynı fikirde olan var mı ¿¿¿

    YanıtlaSil
  7. watsonsta bir alana bir bedava kampanyası vardı aldım deniyeceğim:)

    YanıtlaSil
  8. Her yerde ovulen bi urun kesinlikle denicem

    YanıtlaSil