14 Şubat 2013 Perşembe

Mat Oje Çılgınlığı

Herkese merhaba,
uzun zamandır kozmetikle ilgili bir yazı yazmıyordum bir izleyicim videomdaki mat ojemi çok beğenmiş ben de mat ojelerle ilgili kısa bir post yazmaya karar verdim.
Kızlar bildiğiniz gibi bir çok farklı marka mat oje serisi çıkardı son yıllarda.
Ben en çok Golden Rose, Flormar ve Clarie's markalarının mat ojelerini kullanıyorum.
Mat ojelerin genelde fazla ton seçeneği olmuyordu son aylara kadar zaten mat oje dediğimiz kavram şurda 2 senedir ya var ya yok.En azından Türkiye de bu kadar zamandır bulunuyorlar.Ben ilk zamanlar pek beğenmemiştim nedense.Bu arada ilk aldığım mat oje Golden Rose'un koyu mor rengiydi.

Numarası 02 olan bu oje benim mat ojelere düşman olmama sebep oldu diyebilirim.Benim tırnaklarımın üstü böyle çizgi çizgi gibi bazı yerlerde hafif girinti çıkıntılar var.Mat oje bana o çirkin görüntüyü normal ojeye göre daha çok belli ediyormuş gibi gelmişti, özellikle de bu renkle.
Daha sonra uzun bir süre mat oje almadım.Ta kii Claries'in bu mat oje paketini görene kadar.

Aslında tam yazlık bir paket bu; pembe, fıstık yeşili,sarı,mükemmel canlı bir mavi,lilamsı bir mor ve son olarakta matlaştırıcı cila oje.Bana yaz kış farketmediğinden oje konusunda ben bunları kış günü de sürdüm tırnaklarıma.Sonra da büyük bir hızla mat oje almaya başladım.Madem matlaştırıcı cilan var niye ekstradan alıyorsun diye soracak olursanız benimde bir fikrim yok.Konu oje olunca ben kendimi hiç bir zaman durduramadım zaten.

Araştırırken  hangi markanınkileri alsam diye Flormar denemeye karar verdim.Mat serisi genelde koyu renklerden oluşuyor.



İlk olarak siyahını aldım hemen.
En güzel yanı tek katta kapatıcı olması.Ojenin kapağını uzun süre açık tutmak zorunda kalmıyorsunuz kolay sürüldüğü için.Böylece ojenin ömrü uzun oluyor.

Bordo sevenlere de Golden Rose'un bu mat bordo ojesini önerebilirim ben oldukça memnunum.
Mat ojelerin tırnakta kalma süresine gelicek olursak maalesef iyi haberler veremiycem.Ben bahsettiğim üç markanında sürdüğüm günün ertesi günü tırnak uçlarından soyulduğunu görüyorum.Mecburen siliyorum sonra.

Güzel yanı (züğürt tesellisi) normal ojelerde kırmızı, bordo,siyah gibi renkleri çıkarırken bütün parmaklarımız o renk olur tırnak etlerimize bulaşır falan ama mat ojede ben böyle bir şeyle karşılaşmadım.Nedendir bilinmez.

Geçen gün dayanamayıp bu maviyi de kattım ojelerimin arasına.

Rengi şişede ki kadar canlı değil ama tırnakta ki duruşu ve rengi de ayrı şahane.Ben beğendim, güzel bir mavi tonu.
Tabi birde mat oje ucuna ayrı rengin parlağını sürerek french yapma modası başladı.Ben şuana kadar 2 renkle denedim.


 Nacizane önerim bu french işleminin uç kısmına süreceğiniz rengi ekstra parlak seçmeniz yönünde.Diğer türlü dikkatli bakılmadığı sürece anlaşılmıyor.

Tabi siz ucuna farklı renk sürerekte deneyebilirsiniz.

Claries'in mat oje setini ben 12.99'a aldım.
Golden Rose ojelerin adet fiyatı: 4.25
Flormar ojelerin adet fiyatı: 3.50

*Fotoğrafların hepsini internetten buldum.Kendi tırnaklarıma sürüp fotoğraflamak için zamanım yoktu üzgünüm kızlar.

2 yorum:

  1. CLAİRES'İN MAVİ OJESİ BENİM TIRNAĞIMI BOYADI MAALESEF...
    SİZ DE BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞTINIZ MI?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben altına baz olarak mutlaka cila sürüyorum o yüzden öyle bir sorunla karşılaşmadım

      Sil