28 Mart 2020 Cumartesi

Yasak Elma - Yıldız Argun Stil İncelemesi

Merhabalar!
Korona virüsü dünyayı kasıp kavurup, hepimizi evlerimize hapsetmişken son yıllarda izlediğim tek Türk dizisindeki karakterlerin stil incelemelerini yapmak istedim. Uzun zamandır bloga ara vermiştim böylece en sevilen, en çok okunan bölümlerden biriyle dönüş yapıyorum. Öyleyse hadi başlayalım:)



Dizinin başlarında Yıldız daha fakirken doğal olarak sıradan bir tarzı vardı. Esas Halit'le evlendikten ve sosyeteye girmeye çabaladığı bölümlerle birlikte Yıldız'ın stili öne çıkmaya başladı.
Dizi karakterleri senaryonun gidişatına göre de stil değiştiriyor bildiğiniz gibi. Başlarda Yıldız'ın daha gençliğini öne çıkaran daha tatlı diyebileceğim bir stil uygulandı. İlerleyen bölümlerde ise daha kadınsı ve frapan seçimlere gidildiğini görüyoruz.
 Mesela bu pembe halter yaka elbise Gülnur Güneş imzalı.


Dizideki çoğu kadın karakter oldukça iddialı ve cesur tarzlar ortaya koyuyor. Renk seçimleri, dekolteler oldukça dikkat çekici. Sarışın ve renkli gözlü olmasının verdiği avantajla Yıldız'da cart renkler bile sırıtmıyor. 
Bu yeşil bluzu ve pantolonu Nocturne markasına ait.


Daha önce de söylediğim gibi dizide güç kazandıkça bu kıyafetlere de yansıyor. Biraz daha cesur seçimler görmeye başlıyoruz. Ceketli takımlar, derin dekolteler, omuza atılan paltolar...






Palto, mont seçimlerinin çoğunda kürk detayı görüyoruz. Mutlaka yakada ya da kol ağızlarında kürk olan ürünler tercih ediliyor. E tabi bu da bir zenginlik göstergesi diyebiliriz. Bu arada Eda Ece çok hayvansever biri olduğu için eminim hiç biri gerçek kürk değildir.



Bir davet sahnesinde kalp yaka straplez tulum ve ceket takım tercih edilmiş. Kıyafetler Cosh Boutique marka. Göğüs kısmındaki ten rengi tülü sevmesem de bu görüntüyü genel olarak çok yakıştırdım.


Dizi boyunca Yıldız'ın makyajı doğal tonlarda diyebiliriz. Nadiren de olsa koyu göz makyajları ya da kırmızı rujlar kullanılıyor ama genelde aydınlık bir cilt, gözlere hafif bir vurgu ve doğal tonlarda rujlar tercih ediliyor.


İlk bölümlerde saçları biraz daha kahve tonlarda ve uzundu. Dizi ilerledikçe daha sarılaşıp kısaldı. Çoğunlukla burda da olduğu gibi yarım toplanmış maşalı saçlarla görüyoruz ve kesinlikle bu model ona çok yakışıyor.


Arada Yıldız'ın da zorlama stylinglerini gördük. Mesela ben bu parizyen olmaya çalışılmış görüntüsünü biraz komik bulmuştum ama zaten karakterde komik o yüzden bu bile aslında tamamlayıcı bir faktör. Bu arada çantaları büyük ölçüde bilinmiş lüks markaların replikaları.


Özellikle son bölümlerde kendi markasını kurup iş kadını olunca takım elbiselerle onu sıkça görmeye başladık ama tabi ki Yıldız tarzı takımlar:)
Elbette ki ondan siyah, lacivert takımlar değil fuşya, turuncu gibi renkler görecektik. Üstelik yine aynı renklerde kombinlediği gözlük ve şapkaları da cabası:)


Aslında şimdi düşündüm de dizi boyunca Yıldız dönem dönem aynı tarzda giyiniyor. Bir ara mini etekler, elbiselerle onu çok sık gördük, sonra bir tulum furyası başladı, doğumdan sonra biraz daha boyu uzun çiçekli elbiseler, ardından kürklü paltolar ve deriler. Sanırım son zamanlarda da yukarda bahsettiğim gibi biraz daha takımlar...



Son olarak bahsetmesem olmazdı Yıldız'ın takılarına gelelim. Günlük hayatında birazda megalomanlığını belli eden kolye seçimleriyle ekran başındakileri güldürüyor. Yıldız figürlü küpe ya da kolyeler, sık sık baş harfini kullandığı aksesuarlar, büyük nazar boncukları ve tabiki en bombası oğlunun adı Halitcan yazan kolyesi...

Biz Yıldız'ı heyecanlı, hafif saftirik ama iş entrikaya gelince tilki olan, komik ve en çokta patavatsızlığıyla sevdik. Eda Ece bu karaktere çok güzel hayat veriyor o da bir gerçek. 

Bu yazıda elimden geldiğince Yıldız Argun'un stili hakkında size fikirlerimi sunmaya çalıştım. Umarım keyifle okumuşsunuzdur. Siz Yıldız'ın stilini beğeniyor musunuz ve bir sonraki stil incelemesi karakterimiz kim olsun?
Yorumlarda buluşalım:)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder