27 Temmuz 2015 Pazartesi

Gelinliği Nasıldı? - Kate Middleton




Dizi karakterlerinin ya da ünlülerin giydiği gelinlikler bazen ilham verici bazen de şaşırtıcı olabiliyor. Bundan yola çıkarak aralıklarla gelinlikler inceleyeceğiz. Bunu da "Gelinliği Nasıldı?" başlığı altında yapmak istedim. Çünkü her gidilmeyen düğünden sonra bacak bacak üstüne atıp " eee gelinliği nasıldı?" diyen biri vardır çevrenizde. Bu başlık size onları hatırlatsın :)

İlk olarakta İngiliz Kraliyeti'ne gelin olan ve yakın zamanda ikinci bebeğini dünyaya getiren Kate Middleton'dan başlayalım istedim.




Kraliyet düğünü bu, tabi ki ne kadar olay olduğunu hatırlarsınız. Gelinliğin tasarımı Alexander McQueen markasının creative director'ü olan Sarah Burton'a ait. Elbette ki geleneksel formlar görüyoruz gelinlikte ama bunlar modern detaylarla birleştirilince daha günümüze uygun bir hal almış.

Hatırladığım kadarıyla gelinliğin modeli çok iyi saklanmıştı. Hatta dergilerde tahminler yapıldığını da hatırlar gibiyim. Bir çok ünlü tasarımcı da Kate'e örnek gelinlik tasarladı.

Genel olarak baktığımızda gerçekten sade ve şık bir tasarım.
Bana Grace Kelly'nin gelinliğini anımsattı üst kısmı.





Kuyruğu inanılmaz güzel. Yaka ve dekolteyi de sevdim ama dantel kollar bana bir garip duruyor gibi geldi. Belki bittiği yer yüzünden belki de saçları açık olduğundan çok boğucu göründü gözüme bilemiyorum.

Hafif dalgalı saçları da yine abartıdan uzak sade bir görüntü vermesini sağlamış.




Neredeyse yok gibi duran makyajı, damla kesim küpeleri ve gelin çiçeği de oldukça bütünleyici seçimler olmuş. Gelinliğin eteklerinden yukarı doğru seyrekleşerek çıkan danteller de gözüme hoş geldi.
Bakmayın tabi siz benim böyle yorumladığıma kraliyet mensuplarının kılık kıyafet seçimleri hele ki düğün gibi resmi törenlerde giydiklerinin bir kuralı vardır. Örneğin omuzları açık olamaz, istedikleri beyaz tonunu seçemezler, dekolte konusunda da oldukça sınırlılar.

Hatta Kate'in yüzde yüz istediği bir seçim bile olmayabilir.





Son olarak duvağındaki sakin taç seçimini de beğendim. Göğe doğru yükselen bir model olmaması da gelinlik seçimi, saç ve makyajıyla örtüşüyor.

Gelelim sonuca...
Tüm dünyanın takip ettiği bir düğünün gelinliğinden bahsediyoruz. Tabi ki de beğenmedim diyemem, yukarda da söylediğim gibi kurallar doğrultusunda tasarlanmış  ama ne biliyim bazı noktaların beni hayalkırıklığına uğrattığını söyleyebilirim. Belki saçı farklı olsaydı ya da dantel modeli değişik olsaydı...

Gerçi biz, ne varsa tak ne varsa sür konseptli gelinlere alışık olduğumuzdan da olabilir:) 
Siz Kate Middleton'ın gelinliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

2 yorum: