30 Haziran 2015 Salı

Trend Alarmı!!!! Culotte Pantolonlar




Trend trend diye her gün yeni parçalar giriyor dolaplarımıza. Bu sezon podyumlarda ve vitrinlerde sıkça gördüğümüz culotte pantolonlar bu defa ki konuğumuz.





Belki adından çıkaramadınız ama sanırım görseli görünce neden bahsettiğimi anlamışsınızdır. Bir çoğunuza göre "manasız bir yerde biten", etek pantolon arası bu parça 70'lerde zirve yapmış, günümüzde de yeniden uyarlanarak kullanılmaya başlandı.


Sizin anlayacağınız yine insanı rezilde eder vezirde tarzında bir akımla karşı karşıyayız.
Hareket etmediğiniz sürece etekten bir farkı olmayan bu 'culotte' pantolonları kimler tercih etmemeli onunla başlayalım:

* Kısa boyluysanız ve hatrı sayılır bir topuklu ayakkabı tercihi yapmayacaksanız.

* Bacak boyunuz kısaysa

* Basen ya da bacak bölgelerinde kilo sorununuz varsa

Kesimi zaten bol olan bu parça sizi olduğunuzdan daha yere yakın ve çok daha kilolu gösterecektir. O nedenle aman dikkat!



E nasıl giyeceğiz biz bunları?

Farklı stillere uyarlanabilecek bir parça olduğundan biraz avantajlısınız. Şık, salaş ya da bohem...
Neyle kombinlediğinize ya da nereye gideceğinize göre birkaç dokunuşla günü kurtarabilirsiniz.

Sneaker, deri ceket ve crop topla konsere, üstüne oversize bir kazak ya da sweatshirtle kahve içmeye, altına topuklu ayakkabı üstüne dekolteli ya da ışıltılı bir parçayla gece dışarı çıkabilirsiniz.




Yaz-Kış kullanılabilecek, konforlu bir parça aslında.
Yüksek belli olanları hoş bir kemerle kullanarak hem şıklaştırabilir hem de daha cool bir görüntü elde edebilirsiniz.




En büyük tavsiyelerimden biri de bu pantolonları giyerken diğer parçaları çok büyük seçmemeniz. Zaten geniş kesimli bir pantolon tercihinde bulunuyorsunuz; oversize palto-ceket ya da devasa çantalar veya takılar babanızın dolabını üstünüze giymişsiniz gibi gözükecektir.

Ama biraz önce oversize kazak tişört giyin dedin, diyenler olacaktır :)
Mutlaka bir parçasını içinize sokun. Tamamını demiyorum kesinlikle ama tek bir tarafı içinize sokmanız hem aşırı kalın görüntüyü ortadan kaldırır, hem daha havalı gözükür, hem de giydiğiniz her bir parçanın ayırtedilmesini sağlar.



Culotte pantolonlarınızla kullanacağınız diğer parçalara göre maskülen ya da feminen bir görüntü elde edebilirsiniz.

İnce çizgili ya da küçük desenli olanlarda tabi ki seçenekler arasında, sadece düz renkleri göz önüne almayın. 



Bu moda sokaklara ne kadar adapte olur bilemiyorum. Çok nadir görüyorum tarzına ekleyen kadınları dışarda. Siz nasıl bakıyorsunuz bu duruma?
Fikirlerinizi bekliyorum...

4 yorum:

  1. Bunlara culotte mu deniyormuş,ilk kez duydum :D Normalde ben etek gibi görünen pantolonları çok severim.Ama görsellerdeki gibi kalıp gibi duran,sert,tok kumaştan olanları değil de,daha çok viskon,vs.böyle dökük dökük,tiril tiril duranları.Hatta aldım bir tane Lcwden viskon,siyah beyaz desenli.Kısa ve basenli olduğum halde gayet de giyicem valla hihihi,çünkü zayıf gösterdi :))

    YanıtlaSil
  2. En usttekı beyaz pantolonlu kız ile alttaki leopar çeketli hatunu zar zor beğendim canım ben (: bunlar ne biçim giyinmişler yahu sözde zenginliklerine rezillik katıyorlar bence :DD

    YanıtlaSil
  3. çok riskli ve vücudu çok kötü gösteren bir parça bence uzun boyluların bile bacak boyunu kesiyor düz stiletto ile giyilebilir bence bootie ile bacağı iki defa kesiyor hatta..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba:) bu pantolonları her mağazada görüyorum ama sanırım benlik değil,,:) Uzun boylulara yakışacak bi tarz bence .kesinlikle topuklu ayakkabılarla hoş olur.maalesef bu pantolonları taşıyabilecek boya sahip olmadığım ve topuklu ayakkabılarla rahat edemediğim için kullanmayacagim bir model :)
    Sevgiler:)
    http://voyagetr.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil