26 Nisan 2015 Pazar

Too Faced || Chocolate Bar Far Paleti




Merhabalar ve mutlu pazarlar!
Nerdeyse Mayıs'a gireceğiz ama güneşe hasretiz hala. Bugün az da olsa güneş bize göz kırpınca bende size son günlerde beni mutlu eden bir üründen bahsedeyim dedim.

Malum, Sephora Hot Now sayesinde ülkemizden yakın zamanda giden Too Faced markasının Chocolate Bar far paleti bir süreliğine yeniden satışa sunuldu. Daha gelecekmiş dedikleri anda bana yakın bütün şubeleri arayıp ayırttım ama şimdi görüyorum ki hala şubelerde var. Demek ki korktuğumuz gibi kapış kapış satılmamış :)

Neyse gelelim ürünümüze ve beni neden bu kadar mutlu ettiğine....



Genel olarak bütün Too Faced ürünlerinin ambalajları oldukça güzel tasarımlara sahip. Çoğunlukla romantik motifler, pastel tonlarla birlikte süslüyor ambalajları. Bu paletin kutusu bile o kadar zarif ki hala atmaya kıyamadım.
Kutunun arkasında da küçükken dergileri karıştırma sebebim olan renklerin görselleri var. Evet bir çok moda ya da güzellik dergisinde kozmetik görselleri bu şekilde sanki kırılmış ya da akmış gibi fotoğraflanıyor ya ben ona hastaydım işte hala da öyle :)

Bırak kutuyu ürüne gel diyenler buyrun paletimiz burda işte ! Naked 3 gibi bu da teneke kutulu bir palet ve çikolata görüntüsünde !  Normalde teneke paletleri fazla sevmememe rağmen tabiki görüntünün güzelliği ve iştah açıcılığı nedeniyle bunu çok sevdim. Kapağını açınca şahane bir koku karşılıyor sizi. Tam olarak çikolata değil de kakaolu süt gibi :) 
Palette en sevmediğim şey kapağının çok sağlam kapanmıyor oluşu.
Açtığınızda bir çok palette olduğu gibi kapağı boyutunda aynası var. Toplamda 16 renkten oluşuyor. Hem mat hem ışıltılı renkler mevcut ama ben bu paleti ışıltılı olanlar için aldım. Mat olanlar bir çok başka palette bulabileceğiniz ( meet matte, essence'in quattroları, wet'n wild paletleri vb. ) tonlarken ışıltılı olanlar bana daha farklı geldi. Zaten makyajlarımda mat farları çoğunlukla geçiş rengi olarak kullandığımdan ışıltılı farlara daha çok sahibim. Palette 6 adet mat 10 adet ışıltılı far mevcut. 

Bir kaç muadil far da söylemek istiyorum:

Amaretto'yu Mac'in Sable farına çok benzettim.
Marzipan, Mac'in All That Glitter'ıyla neredeyse aynı.
Black Forest Truffle, The Balm'ın Alice Cooper renginin biraz daha koyusu.

Ben pigmentasyonlarını çok beğendim. O kadar ki bazsız bile kullanıyorum. Sadece çok açık renklerde baz kullanmak gerekiyor, onlar biraz pigmentasyon fakiri :)
1-2 farın yapısı çok güzel, kremsi ama çoğunluğu tozutuyor. Hele ki koyu renkleri kullanacaksam önce göz makyajımı yapıp sonra ten makyajıma geçiyorum ki göz çevreme düşen farları temizleyebileyim.


Tatile çıkacak olsam düşünmeden yanıma bu paleti alırdım. Hem gece hem gündüz makyajınızı kolaylıkla yapabiliyorsunuz.


Gelin makyajları için de Urban Decay Naked 3'ü ne kadar beğendiysem bunu da o kadar beğendim.
Aşağıda en sevdiğim 6 rengin denemesini yaptım. Altlarına baz da uygulamadım. Burdan da ne kadarr güzel renk verdiklerini görebilirsiniz. Koyu ve ışıltılı olanlar çizgilere biraz dolabiliyor onu da söylemiş olayım.

Sephora'larda 129 tl'ye satılıyor. Ben  kartımdaki %20 indirimle aldığımdan daha da uyguna geldi.
İnstagram'da 160-180 hatta 200'e kadar ulaşan fiyatlarla satıyorlar. O nedenle almayı düşünenler bence biran önce Sephora'dan alsın. 

Sevgiler...

6 yorum:

  1. bayıldığım bir palet kendisi çok önceden getirtmiştim ben çok severek kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  2. O nasıl bir ambalajdır yaa,bide mis gibi çikolatalı süt kokuyor diyorsunuz ^-^ Valla güle güle kullanın *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, sormayın ya böyle kandırıyorlar bizleri:)

      Sil
  3. Merhaba çok güzel bir yazı olmuş :) Seni takibe aldım bana da beklerim :)

    ataleofbeauty.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba takibindeyim bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil