9 Nisan 2015 Perşembe

Makyaj Çantamda Neler Var? ( 2015 İlkbahar )




Her ne kadar İlkbahar'da olsakta havalar hala Kış..
Ben Kış'ı sevdiğim için bu durum beni rahatsız etmese de bir çoğunuz artık ısınalım diyorsunuz biliyorum. Tamam biraz güneş fena olmaz ama lütfen yapış yapış sıcaklar da gelmesin.
Konumuza dönecek olursak; bir önceki "Makyaj Çantamda Neler Var?" yazımda artık yılda 4 kere (her mevsimde olmak üzere) makyaj çantamı sizlerle karıştıracağımdan bahsetmiş ama bu Kış maalesef yazamamıştım. Kısmet bugüneymiş.
Hadi hemen başlayalım...

Makyaj çantam daha yeni, bir kaç hafta oldu alalı. Daha önce Victoria's Secret'tan hiç makyaj çantası almamıştım ve arada bir bazı modellerini çok beğendiğim oluyordu. Bu hem kumaşı, hem yanımda taşıyabileceğim boyutta oluşuyla kalbimi çaldı. Sanırım 50 tl'ydi fiyatı.

İlk olarak sıkıcı ürünlerle başlayalım. Gerçi makyaj çantasından dansöz çıkmayacak tabi ki bir çoğu sıkıcı ama bunlar daha sıkıcı gibi. Amma uzattım! :)

Flormar'dan aldığım minik parfüm şişesi sürekli yanımda. Şuan içinde Tommy Girl parfümüm var. Çünkü onu bozulmadan bitirmeye çalışıyorum.

Rossmann'dan aldığım ağız spreyi de Kış'tan beri çantamın demir başlarından oldu. 1-2 farklı aromalı olanı var ben bunu seçtim. Tatlı bir nane tadı var ve gerçekten ferahlatıcı.

Rebul kolonyaların bu mini boylarını, her Watsons alışverişimde kasanın yanından bir iki tane alıyorum. Bu da İce olan. Ellerimi yıkadıktan sonra ya da yıkama imkanım yoksa kurtarıcı oluyor.

Madame Coco'nun Gardenia el kremi çabuk emilen aşırı nem vermese de anlık olarak beni mutlu eden fresh kokulu uygun fiyatlı bir ürün.

Çantamda çoğunlukla iki farklı lipbalm bulunduruyorum. Biri renkli biri renksiz oluyor. Bu aralar her ne kadar kokusunu ve yoğun tadını sevmesem de bitirmek için Eos Mandarin benimle birlikte.

Diğer seçeneğimi de Maybelline BabyLips'lerin nude renginden yana kullandım. Az nemlendiren ama verdiği hafif renkle makyajımı tamamlayan bir ürün.

Cettua'nın yağ emici mendilleri her zaman çantamda. Bu paketi aldığım zamanı söylesem çok şaşırırsınız muhtemelen. Sanırım 1.5 sene falan oldu. Napıyim ben bunu unutup ince bir peçeteyle alıyorum yağı :) Eskiden yağlı olan cildim artık karma ama yine de özellikle burun bölgem için biçilmiş kaftan bu ürün.
Pudra olarak yeni yeni Too Faced'i kullanıyorum. Zaten yakın zamanda detaylı bir inceleme yazısı yazarım. Bu ürünün en büyük artılarından biri de aynası olduğundan yanımda bir de ayna taşımama gerek kalmıyor.

H&M'den aldığım bu minik kabukiyle hiç anlaşamadık. Keşke büyüğünü alsaymışım diyeyorum. Birincisi; çok küçük diye uygulama çok uzun sürüyor, ikincisi; üstünde çok pudra tuttuğu için inanılmaz cakey bir görüntü yaratıyor. Hele ki burun kenarlarımda!!


Garnier'in kapatıcısı da bu sezozn makyaj çantama girdi. Normalde yanımda kapatıcı taşımak çok adetim değildir. Kış boyunca hiç taşımadım ama bu ara ya kullandığım mascaradan ya da havaların saçmalığından bilmiyorum alt kirpiklerimdeki rimel bazen göz altlarımı koyulaştırıyor. İşte bu tarz durumlarda düzeltme yapmak için bu ürün pratik.


Kaş mascarası olmazsa olmazlarımdan biri. Bu defa da Essence'in kaş mascarasını kullanıyorum. Benim için gayet yeterli oluyor.

Son zamanlarda kaş kalemimin arkasındaki tarağın çokta iş görmediğini farkedip Rossmann'dan 2.50 tl gibi komik bir fiyata bu kaş tarağını aldım. Gün içinde şeffaf mascara uygulasam da bazen dağılan kaşlarımı bununla toparlıyorum.

Ve tabi ki vazgeçilmezim olan Alix Avien'in kaş kalemi de benim makyaj çantamın vazgeçilmezlerinden.






Dudak ürünleri sürekli değişse de çoğunlukla bunlar bulunuyor. Essence'in In The Nude dudak kalemini bazen lip balmın üstüne bazen de tek başına kullanıyorum.

Nars'ın Anabelle isimli rujunun da yazısını yakında detaylıca yazarım. Yapısını çok sevdiğim kaleme ihtiyaç duyulmadan sürülebilen bir kırmızı. Çantamda çoğunlukla bir nude bir de kırmızı bulundurmaya çalışıyorum. Bu da kırmızı kategorisinden seçimim.

Mac'in Kinda Sexy rujunu alırken bende çok mu turuncu durur diye korkmuş ama alınca çok sevmiştim. Gün boyu kalıcılığı hoşuma gittiği için bu da bana eşlik eden ürünlerden.
Eveet benim makyaj çantamı önünüze alıp karıştırsanız içinden bunlar çıkardı. Sizin İlkbahar'da makyaj çantanızdan ayıramadıklarınız neler? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

2 yorum:

  1. içindekilerden çok çanta ilgimi çekti. İzmirede artık bi Victoria's Secret açılsa, bakıp bakıp iç geçirmesek ne iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla burda var ama bende çok fazla alışveriş yapmıyorum. bir çok şeyin fiyatı gereksiz pahalı bence:)

      Sil