19 Şubat 2015 Perşembe

Trend Alarmı!!!! Beyaz Takım Elbise





Yıllardır alıştığımız kalıplar var. Her ne kadar son yıllarda moda bu kalıpları bir bir yıksa da bazılarına adapte olmakta zorluk yaşıyoruz. Çoğunlukla erkeklerde alışık olduğumuz takım elbiselerin kadınların dolabına girmesi de bence bunlardan biri. Şahsen ben bir kadın olarak ceket-pantolon maskülenliğini kendime yakıştıramıyorum ancak bazı kadınlarda doğru giyildiğinde sonuç muazzam olabiliyor.




Bir kaç senedir kadınların takım elbiseleri stillerinde kullandığını görmeye başladık ama son dönemde beyaz takım elbiseler inanılmaz revaçta. Özellikle Hollywood'da ödül törenleri, basın toplantıları, çekimler için en çok kullanılan tarzlardan biri oldu. 
Bende bu yazıda sizi beyaz takım elbiseyle tanıştırmak istedim.



Öncelikle renk beyaz olunca ekstra bir dikkat gerekiyor. Hem vücut hatlarınıza uygun bir takım bulacak, hem de eğer isterseniz başka bir renkle kombinleyeceksiniz.
Öncelikle makyajdan başlayalım. Evet bir çoğunuzun düşündüğü gibi bu kadar maskülenliğin ve beyazların içinde feminenliği ve kontrastı temsilen kırmızı ya da bordo ruj kullanılmasından yanayım. Hatta bu kadınsı dokunuşları kuyruklu bir eyelinerla zenginleştirebiliriz.




Ceketin içine siyah, pembe ya da yine beyaz gömlek veya bluzler giyebilirsiniz ancak ben bu kombini çok karmaşık ve yorucu buluyorum. Bu tarzı kullanacak kişi biraz daha yalın olmalı sanki.

Renkleri başka parçalarda kullanmak daha hoş geliyor.




Çoğunlukla ceketi direk giymenizi öneririm. İçinden gömlek ya da bluz görmek bende bankacı tarzından öte gidemiyor. En fazla büstiyer olabilir. İlla göğüs dekoltesi vermek zorunda değilsiniz tabi ki. Göğüs çatalının üstünden itibaren kruvaze kapanan bir model seçerseniz sadece gerdanınız açıkta kalır. Üstüne üstlük bu görüntü boynunuzu daha uzun gösterecek ve size daha zarif bir görüntü verecek.


 Pantolonların paça boyu da yine size kalmış. Duble paça bana çok hoş geliyor. Altına bir stilettoyla yine feminenliğin maskülenliğe göz kırptığı bir kombin elde etmek mümkün.

Bilekte de tercih edebileceğiniz gibi ispanyol paça ya da boru paça kullanabilirsiniz. Ancak kesinlikle önde bir ütü izi olmalı. Bir de ben esnek kumaştan yapılmış bu tarz takımları çok sevemiyorum. Lycralı kumaşlar feminen durduğu için bu maskülen takımlara yakıştıramıyorum.



Ayakkabı seçimi de yine önemli konulardan biri. Tabi ki stiletto en kullanılabilir seçeneklerden biri. İkinci olarakta tek bantlı topuklu ayakkabılar seçilebilir. Ayakkabıyla ilgili söyleyebileceğim bir diğer konu da renk seçimi. Kıyafetimiz malum beyaz, o nedenle istediğiniz renk seçebilirsiniz ama siyah fazla demode ve garantici bir seçim olacağından dore, lame veya canlı tonlar seçebileceğiniz gibi nude  seçenekleriniz de olabilir.  



Bir çok ünlü tasarımcı da koleksiyonlarında bu tarz beyaz takımların bir çok çeşidine yer verdi.
Biraz moda dergisi veya moda sitesi takip ederek kendinize uygun modeli rahatlıkla bulabilirsiniz.



Saç modeli de önemli detaylardan biri elbette ki. Kısa saçlı kadınlarda zaten hoş bir bütünlük oluşuyor. Onun dışında ben bu tarz takımlarda toplu modellere yönelmek gerektiğini düşünüyorum. At kuyruğu, topuz vs. gibi boynunuzu açıkta bırakacak ve ceketin kapalılığını daha da boğmayacak seçimler daha doğru olacaktır.

İlla açık saç isteyenlerinde saçları tamamen ıslak bir biçimde geriye yatırmasını öneriyorum. Kesinlikle öne doğru kullanılan açık saçlar ceketle hoş durmuyor.





Takı kullanımı da önemli hususlardan...
İşte renk kullanmak takıyla yapılabilecek bir numara. Canlı renklerden seçeceğiniz statement bir kolye ya da altın/gümüş bir vücut zinciri bu kılığın tamamlayıcısı olabilir.

Göğüs çatalınıza kadar sallanan tek sıra bir kolye veya kısa paça tercih ettiyseniz görüntünüzü snobe etmek için yine zincir bir halhal güzel seçimler olabilir. 
Yine ceket yakasında bir broş ya da çiçekte seçenekler arasında.




Çanta seçimi de oldukça önemli. Çoğunlukla bu görüntüde çanta bana fazlalık gibi geliyor ancak kullanılacaksa ya minik bir clutch ya da bu iğneci çantası diye tabir ettiğimiz küçük tutma saplı çantalar tercih edilmeli.





Evet yazının sonunda en çok sizin fikirlerinizi merak ediyorum. Siz beyaz takım elbiseyi kullanır mısınız?
Kullanırsanız nasıl bir kombin yaparsınız?







2 yorum:

  1. Ya takım elbiseye cekete filan bayılıyorum. Ama tamamen beyaz kullanabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu yazıdan sonra biraz iştahım kabardı ama :D

    modabenvekozmetik@blogspot.com.tr

    YanıtlaSil