16 Ocak 2014 Perşembe

Trend Alarmı !!! Sütyen Üstler-Bustier Tops

Merhabalar..
Bir trend alarmını daha haber vermek için geçtim klavyenin başına. Geçtiğimiz İlkbahar ve Yaz'da da olduğu gibi 2014 İlkbahar ve Yaz sezonunda da sütyen formunda üstleri sık sık göreceğiz.
Başlangıçta; dergilerde, defilelerde ya da maksimum ünlülerin giydiği bir parça olarak düşünülse de artık ben sokakta gezerken bu parçaları tarzına uydurup kullanan  bir çok bayan görüyorum.




Aslında sadece Yaz ve İlkbahar'da giyiliyor demekte yanlış olur çünkü Kış aylarında da ceketlerin içine giyen bir sürü insan var.
Mevsimine, giyileceği yere göre kumaşı, deseni,cupu değişiyor ama mantık aynı sütyen şeklinde görünmeleri.




Evet biliyorum her vücut tipine uygun değil, herkesin cesaret edebileceği bir parça değil. Hatta her tarza uydurulabilecek bir trendde değil ama moda olmuş ve belli bir kesime hitap ediyor.
Giymek isteyip çok açık diye düşünenler için biraz öneride bulunmak istedim.

Türkiye'de yazlık şehirler dışında bunları tek başına giymek yürek ister, biliyorum. O nedenle diz üstü ceketlerle, kısa hırkalarla,deri ceketlerle, kot ceketlerle yada önüne bir düğüm attığınız gömleğinizle hem çok açık gözükmeden hem de modaya uyarak giyebilirsiniz bu sütyen üstleri.




Bir kotun üstüne deri bir sütyen üstle akşam bir klübe, eğlenceye ya da konsere katılabilirsiniz. Hatta deri olanların zımbalıları falan da var. Oldukça rock bir görüntü elde edebilirsiniz.
Yok ben biraz daha sade kullanacağım diyenler bu sene de vitrinlerde sık sık göreceğiniz yüksek belli çan eteklerle kombinleyip hem çok şeker hem de seksi bir stil yaratabilirler.




E bir şey moda olur da ünlüler giymez mi? Tabi ki giyerler...
Gördüğünüz gibi Katy Perry aynı desenden diz altı kalem eteğiyle kombinlemiş, Selena Gomez ise floral desenli sütyen parçayı desenin içindeki renkten eteğiyle güzel bir uyum yakalayarak giymeyi tercih etmiş.

Rihanna yine çılgın, yine farklı, yine risk almış. Beyaz desenli bilekte pantolonuyla giymiş saten siyah sütyen üstü. Üstüne de bir ceket almış.




Vampire Diaries dizisinin cadısı olarak tanıdığımız Kat Graham'da yüksek belli pileli eteğiyle kombinleyenlerden sütyen üstünü. Bu tarz açık parçalarda sanırım saçları toplamamak çoğunlukla en iyi seçim. Böylece biraz da olsa açıklığı tolere edebilirsiniz.



Ünlüler gündüz dışarı çıkarken giymekle kalmıyor davetlere, törenlere, galalara da giyiyor bu sütyen üstleri. Siz de Scarlett Johannson gibi sütyenin bitiş noktasını eteğinizin başlangıcına yakın tutarak daha az açıklık sağlayabilir hatta göbeğinizden memnun değilseniz bu şekilde kamufle edebilirsiniz:)




Özellikle kot şortlarla yaz aylarında hem şık, hem seksi, hem de bayıltıcı sıcağa karşı güzel bir kombin oluşturulabilir. Tabi söylediğim gibi yazlık beldelerde maalesef :)




Ben en çokta beyaz ya da siyah basic ceketlerin içine giyerek kullanmayı seviyorum. Gözüme hem çok şık hem de maskülen bir tavrı feminen bir şekilde ortaya koymak gibi geliyor.



Daha spor tarzda olanları da yok değil. Hatta bir çok spor mağazasında bulabilirsiniz renk renk. Genelde tabi ki büyük çoğunluğu spor için yapılsa da neden bir kotun üstüne giyilmesin?
Sonuç olarak floral, kareli, tek renk, dantelli, saten, spor, zımbalı,taşlı,leoparlı ....
Onlarca seçeneğiniz var hem desen hem kumaş konusunda. Seçimse tabi ki size kalmış.



En son da benim gibi ne kadar moda olursa olsun ben hiç bi yerde böyle sokağa çıkamam ama bu üstleri de çok beğendim diyenler için bi seçenek sunmak istedim. Özellikle zımbalı ya da taşlı olanları kayık yakalı kazak ya da tişörtlerinizin içine giyip, yakanızın düşen tarafından birazcık gözükmesini sağlayarak bu modaya ayak uydurabilirsiniz.

Bu tarz üstleri geçtiğimiz sezon Topshop, Zara, Mango, Pull&Bear, Asos gibi bir çok yerde görmüşlüğüm var. Hatta hala bile satılıyor olabilirler. Almak yerine yapmakta bir seçenek. Artık her yerde zımbalar, pullar satılıyor. Normal düz bir sütyeninizi bu tarz aksesuarlarla hareketlendirerek bu hale getirebilirsiniz.

Siz sütyen üstler hakkında ne düşünüyorsunuz?

2 yorum:

  1. Çok güzeller gerçekten. Keşke yazlık yerler dışında da giyilebilseydi. Ne yazık ki İstanbul gibi bir yerde dizüstü etek bile insanların bakışlarını kendine yönlendiriyorken bunlar giyilip çıkılsa neler olur kim bilir:p ben de senin gibi bişilerin içinde kullanıyorum şimdilik Buse. Transparan ya da iç gösteren şifon gömleklerin içinde harika duruyor. Yazı için teşekkürler.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede keşke özgürce giyilebilse... Ben teşekkür ederim canım:)

      Sil