16 Ekim 2013 Çarşamba

Aşk-ı Memnu - Bihter Ziyagil Stili

Merhabalar.

Bu yazıda benim sırf kadın karakterlerin giydiği kıyafetleri izlemek için başladığım ve sonrasında delisi olduğum Aşk-ı Memnu dizisinin ana karakterlerinden Bihter Ziyagil'in stilini incelemeye çalışacağız.

Bihter' e can veren Beren Saat'in ilk bölümlerde oyunculuğunu hiç beğenmesemde sonraları Bihter'le o kadar özdeşleştirdim ki başka dizilerini izleyemiyorum.


Öncelikle aksesuarlarını ele almak istiyorum. Bihter'in taktığı her şey moda oldu. Dükkanlarda, pazarlarda Bihter yüzükleri, Bihter kolyeleri deli gibi satıldı. Üstünden yıllar geçmesine rağmen hala sokakta kullananlar olduğunu görüyorum.



Hepsi farklı modellerde ve renklerde çeşit çeşit tasarımı taşıdı üzerinde.



Ne taksa ona yakıştı. Stilinin bir parçası haline getirmeyi başardı aksesuarlarını. En çok Adnan'ın aldığı pırlantalı kolye mi yoksa Behlül'ün daha mütevazi daire kolyesi mi beğenildi bilinmez ama o her taktığı takının hakkını verdi.


Kullandığı aksesuarlar kadar giydiği geceliklerde olay oldu. Kendisinin bilmem kaç yüz liralık geceliği sosyete pazarlarında 20- 25 tl'ye satıldı.
Dizi boyunca birbirinden güzel gecelikler giymesine rağmen maalesef fazla görsel bulamadım ama sanırım siyah sırtı oldukça zarif gecelik Bihter geceliği olarak hala satılmakta.
Görseldekiler haricinde bir de bayıldığım yeşil saten gecelik sabahlık takımı vardı fakat fotoğrafını maalesef bulamadım.




Sosyetik aile olunca tabi ki davetler, galalar gırla gidiyordu. Bihter'de her organizasyonda kendisini farklı bir renkle bize beğendirmeyi başarıyordu. Ya kız 34 beden olduğu için ya da gerçekten karşı konulmaz bir havası olduğundan ben ne giyse yakıştırdım ona. Belki de stil danışmanlarında iş var, bilemiyorum ama dizinin ilk bölümleri haricinde nadiren rüküş görüntü verdi.



Behlül'e kazık atıp herkesi çağırdığı doğumgününde giydiği mini beyaz elbise yine oldukça beğenilenler arasındaydı. Diziye damga vuran sahnelerden biri de tabi ki Bihter'le Behlül'ün tango yaptığı akşamdı. Eğer izlemediyseniz buradan izleyebilirsiniz. Ben o kırmızı elbisenin çiçeğine deli olmuştum ama danstan sonra gözüm çiçek miçek görmedi tabi.




Sabah kahvaltılarına bile saç baş yapılı, topuklu pabuçlarla iniyorlar diye spor giyinmeyeceklerini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Kimi zaman kot pantolonunun üstüne giydiği basic bir tişörtle, kimi zaman kot yeleğiyle karşımıza çıktı Bihter. Hele ki bir golf sahnesinde giydiği beyaz pantolon, sarı kazak ve beyaz şapkasıyla beğenimi tekrar tekrar kazanmıştı.



Dizi uzun sürünce hem yaz hem kış sahneleri gördük bol bol. Hal böyle olunca çeşit çeşit hırka ve montta giydi. Özellikle Riva'da Behlül'e sığındığı sahnelerde üzerinden çıkarmadığı asimetrik kesim hırka hem o dönem oldukça moda olan bir modeldi hem de ona çok yakışmıştı.

İlk görseldeki omuz detayları olan beyaz ceket Balmain marka, kendisinin hastası olduğumu söylemeden geçemeyeceğim.


Şu pufidik montların bile yakıştığı nadir kadınlardan sanırım Bihter. Onlarla bile 300 kilo kendinden bıkmış, salmış gezen bir tipi yok.
Son görseldeki lacivert panço tipli paltosu da içimin gittiği parçalardan. Ne zaman şık ne zaman spor giyineceğini biliyordu rahmetli.




Kısaca saçlarından da bahsetmek istiyorum. Gerçi istesemde uzun bahsedemem çünkü Bihter bu konuda oldukça sabitti. Nadiren farklı saç modelleriyle izledik onu. Hatta görsel ararken düşündüm de sanırım hiç düz fönlü hali bile olmadı dizi boyu.
Dizinin %90'ında maşalı ve oldukça havalı saçlarla izledik. Onun o fettan,havalı,tutkulu haline çokta yakışıyordu bu model.
Koru da koşmaya çıktığında ( daha doğrusu Behlül'le fingirdemeye gittiğinde ) atkuyruğu yapıyordu saçlarını. Onun dışında özellikle çiflik sahnelerinde ya yarım topluyordu saçlarını ya da dağınık bir topuz olarak kullanıyordu. Sanırım sadece düğününde oldukça klasik bir topuz kullandı.




Her ne kadar düzgün yürüyemediği konusunda yerden yere vurulsada tuvalete bile topuklu ayakkabıyla giderdi ta ki trafik kazasına kadar. Kazadan sonra Bihter çizme modasını çıkardı giydiği diz üstü düz çizmelerle. Ne yalan söyliyim beğenmeyeni, eleştireni çok olsada ben çok sevdim bu çizmeleri. Tamam 1.50 boylu tombalak kadınlarda çok komik duruyor kabul ama güzel modaydı allah için.
Hele ki bizim 40 kilo Bihter'de düz olmasına rağmen seksi duruyordu.
Ne yapsa güzel oluyor arkadaş böyle de olmaz ki!




Stilini inceleyeceğiz dediğimde baştan aşağı bir incelemeden bahsediyordum. Tabiki gözlüklerini de ele almak lazım. Genelde büyük, yüzünün yarısını kaplayan koyu renk camlı gözlükler kullanırdı Bihter Ziyagil. Sanırım taktığı tek renkli gözlük (kırmızı olan) Behlül'le buluşmak için otele giderken taktıklarıydı.



Bu yazı için görsel bulmak kolay olur sanıyordum ama tam tersi oldu hele ki çanta görselleri. Bihter'in en çok Burberry çantası mevzu çıkarmıştı dizide. Tekneye giden evin hizmetçisi çantayı görmüştü falan filan. Bütün çantaları büyük markaların çantalarıydı e tabiki Bihter Ziyagil'in pazardan çanta takmasını beklemiyorduk. Daha fazla saçmalamadan sonraki görsele geçeyim.



Gündelik olarak çoğunlukla elbise tercih ediyordu. Gerçi bir ara taytlara ve skinny pantolonlara dadanmıştı ama yine de elbisenin yeri daha fazla. Özellikle bronzlaşmış teninde beyaz, fıstık yeşili ve pudra pembesi elbiseler çok güzel duruyordu.


Transparan detaylı kazağın şahaneliğine bir bakın. Kadının illa çok detaylı, renkli,işli pullu bir şey giymesine de gerek yok bir kot üstüne giydiği beyaz tişört bile onu havalı gösterebiliyordu.
Dizinin kostüm seçimleri hakikaten çok başarılı. Nebahat Çehre'nin seçimlere katkısı olduğunu duymuştum, zaten onun eli değdiyse sonuçların böyle olması şaşırtmamalı.


Bihter fazla renkli rujların kullanıldığı makyajlar kullanmıyordu. Daha çok gözlerin ön plana çıkarıldığı makyajlarla gördük onu. O kadar bölümde üç- beş defa koyu rujla görmüşüzdür. Günlük hayat bölümlerinde alttaki gibi belli belirsiz bir makyaj kullanırken, davetlerde ya da akşam yemeklerinde yukarıdaki gibi biraz daha koyu gözler tercih ediyordu.

Benim Bihter Ziyagil'le ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Aşk-ı Memnu şimdiye kadar izlediğim en güzel Türk dizilerinden biriydi. Kıyafetler de şahaneydi ve o döneme damga vurdu hepsi.
Peki siz Bihter hakkında ne düşünüyorsunuz?


* Herkese iyi bayramlar...

Not: Bu yazıdaki görseller başka sitelerden alınmıştır.

2 yorum:

  1. kadın çok harika

    YanıtlaSil
  2. Bihter gerçekten harika bir roldü Beren Saat için onun zaten güzel bir fiziği vardı ve gerçekten ne giyse yakışıyordu. Tabii stilistlerin de hakkını yememek lazım ama Beren de hakkını verdi kıyafetlerin.Aşk-ı Memnu benim en çok beğendiğim Türk dizilerinin başında yer alıyordu zaten ve bence kıyafetleriyle konusuyla oyunculuğuyla dizi harikaydı.

    YanıtlaSil