1 Şubat 2013 Cuma

Trend Alarmı !!!! Hayatımıza Yeniden Giren Jartiyer Modası

Jartiyer, çorapları dizin altında veya üstünde tutmaya yarayan lastikli bağ. Türkçeye, Fransızcadaki jarretière kelimesinden geçmiştir. Özellikle 20. yüzyıl başlarında hemen her kadın tarafından tercih edilen bir çoraptır.
  Arkadaşlar  kış başladığından beri jartiyer modasında bir geri dönüşün başladığını fark etmişsinizdir.Hatta jartiyer giymeye üşenen ya da beceremeyen ya da üşüyenler için jartiyer görünümlü külotlu çoraplar bile pek çok tanınmış çorap markasının vitrinlerini süslüyor.Ben de nedir bu moda, hangi ünlüler uymuş, hangisine yakışmış, hangisinde emanet gibi durmuş bunlarla ilgili bir yazı yazmak istedim.Hazırsanız başlayalım.

İlk olarak Türk basınının oldukça ilgi gösterdiği, iyi-kötü eleştiriler alan Songül Öden'le başlıyoruz.
Kendisi "Küçük Adam Ne Oldu Sana" adlı tiyatro oyununda rolü gereği jartiyer giydi ve günlerce gazete ve magazin programlarında bıktırana kadar döndürüp döndürüp gösterildi.


Fotoğraflara bakınca bana aşırı seksi, seks objesi bir görüntü gibi gelmedi.Çoğumuz jartiyer deyince şuh, aşırı seksi hatta pornografik kadınlar düşünüyoruz ama belki Songül Öden'in Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki sempatik anne rolünün etkisinde kaldığımdan belki de kendisini hiç bir zaman seksi bir kadın olarak görmediğimden bilmiyorum fotoğraflar beni rahatsız etmedi.

Ayrıca basın bunu neden çoğunlukla kötü eleştirip halka kötü lanse etti onu da anlayamadım.Kadın oyundaki rolü gereği jartiyer giymiş ne var bunda kıçını mı açmış sanki.Neyse bu ülke nereye gidiyor konuşmasına başlamadan diğer Türk ünlümüze geçiyorum.

İkinci seçimimi Ayşe Özyılmazel'den yana kullandım.Açık konuşmak gerekirse ben kendisini pek sevemedim.Yaptığı evlilik,albümleri,konuşmaları,dövmesi bile bana hep bi itici geldi ne biliyim.Kendisinin tek bir jartiyerli pozu var o da Esquire dergisine verdiği pozlardan biri.
Valla objektif davranmaya çalışmak isterdim ama kendimi yormıycam kadını sevmiyorum sürekli olmadığı biri imajı çizmeye çalışması beni deli ediyor o yüzden jartiyeri bile çok yakıştıramadım.

Şimdi benim çok sevdiğim zaman zaman çok şeker,tatlı zaman zaman da çok seksi bulduğum bir ünlüyü inceliycez.Tuğba Ünsal geçtiğimiz günlerde twitter hesabından medyada yapılan bir sevgililer günü anketinde erkeklerin en çok kendisiyle sevgililer günü geçirmek istediğini duyunca hafif şaşkın hafif korkmuş bi tweet atarak basında yine yer almıştı.Gelelim Tuğba'nın fotoğraflarına
Üstünde sütyen jartiyer olmasına ragmen bu fotoğrafda bana çok tatlı geldi ama biranda dişiliğini de ön plana çıkarabildiğini alttaki resimde görüyoruz.

Valla en sevmediğim çorap, file çorap hele file jartiyer olunca bana nedense çok basit bir hava veriyor ve hiç mi hiç sevmiyorum ama hem Tuğba Ünsal'ı çok sevdiğimden hemde onun fiziğinin düzgünlüğünden fileli jartiyeriyle bile onu çok beğendim.

Hande Yener'le devam ediyoruz.Türkiye 'de elektronik müziği sevdirecem diye kendini yırtan ama fikrimi sorarsanız ilk pop albümlerini diğer hiç birine değişmeyeceğim Hande Yener uçuk kaçık sahne kostümlerinden birinde aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz değişik bir jartiyer giymişti.


Fotoğraf küçük olduğundan göremeyenler için tarif etmek gerekirse siyah bantlardan aşağıya doğru oval oval zincirler sarkıyor.Buna jartiyer denir mi bilmiyorum beğendin mi derseniz net bir fikir beyan edemiycem ama uzun iki yandan derin yırtmaçlı siyah bir elbisenin içinde çok daha çekici durabilirmiş.
 Hande Yener'in bir diğer jartiyerli görüntüsü de yeni albümünden.


Bana bu ten rengi jartiyerler oldum olası çirkin gelmiştir.Sanki yaş almış bayanlara göre gibi.He şimdi siz diyeceksiniz ki Hande Yener çok mu genç? Valla evet çok genç değil ama fiziği bir çok gence taş çıkarır, kendisini tebrik etmek lazım.Yakışmış giyiyor kime ne? Ama bir de güzel modelleri seçersen daha iyi olacak tatlım.

Gençlere taş çıkarır demişken sanırım Ajda Pekkan'dan bahsetmezsek ayıbın allahını yapmış oluruz.66 yaşında ama hala vücudu taş gibi olan süperstar,bildiğiniz gibi sahnede cömert kıyafetlerle vücudunu sergilemekten çekinmiyor.


Transparan görünümlü kıyafetleri çok seven süperstraımız yukardaki fotoğrafta işli pullu bir tulum giymiş ve tulumun bacak kısımlarındaki transparanlık jartiyer görüntüsü vermiş.


Bu seferki fotoğrafta da siyah deri zincirli jartiyerlerle yine 18'liklere taş çıkarıyor.Valla anneannemle kıyaslamam gereken yaşta kadını Victoria Secret mankenleriyle kıyaslıyorum ben bu kadının yerinde olsam egom tavan olur.


Ve son olarak bu da tam anlamıyla bildiğimiz bir jartiyer giydiği görüntüsü.Ben galiba jartiyerin direk gözümüze sokulmasını değilde yırtmaçtan falan görünmesini daha şık buluyorum.Ajdacığımda abartılı yırtmacıyla jartiyerini gözler önüne sermiş.

Şimdi kendisinin jartiyerli tek bir fotoğrafını bulamadığım ama son zamanlarda jartiyerle ilgili abuk subuk bir açıklamayla gündeme gelen Asena'yı konuşucaz.


Geçtiğimiz günlerde Seda Sayan'ın programında evde sık sık jartiyerle dolaşırım hatta gelen misafirimime bile kapıyı jartiyerle açabilirim demiş Asena abla.Valla fotoğrafını ararken sahne kostümlerinin bazılarını gördüm de ablacım sen zaten sahnede çıplak dans ediyon misafire kapıyı neyle açarsan aç farketmez diyesim geldi.

Bırakalım bizimkileri de biraz dünyadan jartiyer giyen ünlüleri inceleyelim.Bunların en başında klibinde bile jartiyer kullanan Beyonce geliyor.Önce klibinden bir kare sonra da sahne şovlarıyla devam edelim.

Daha net jartiyerinin göründüğü fotoğraf aradım ama en düzgünü buydu arkadaşlar.Bu klibi merak edenler buradan izleyebilir.Kendisi jartiyeri takım olarak giymiş ve gayet güzel taşımış,klipte de gayet rahat aman oram pörtledi buram çıktı diye şekilden şekle girmemiş.
Sahnede de jartiyerle bir o kadar rahat olan Beyonce bu defa kırmızı bir jartiyer ve büstiyer tercih etmiş, çokta güzel olmuş bence.


Bizim 1.68'lik Beyonce kalın bacaklarına jartiyeri giymiş ama değme çırpı bacaklı 1.80'liklere taş çıkarmış.Ne yapsa yakışıyor gillerden bu kadın zaten.

Bir diğer jartiyeri forma haline getirip rahat rahat salınan ünlümüzse tabiki Rihanna.Kliplerinde,sokakta,dergilere verdiği pozlarda,albüm resimlerinde jartiyeri sık sık kullanan Rihanna'ya jartiyer çok yakışıyor.

Bu bir dergiye verdiği pozdu yanlış hatırlamıyorsam,hatta şarkıcı bunu instagramda da paylaşıp pek çok yorum almıştı.
Lateks olduğunu tahmin ettiğim parlak pembe jartiyeriyle hem seksi hemde tatlı bir poz vermiş bu defa da.


Bu da We Found Love klibinden jartiyerli bir görüntüsü.Kadın her yerde her tarzda jartiyer kullanmış böylesinden sıkılınca da jartiyer görünümlü külotlu çoraplar giymiş gece gezmelerinde.


Son olarakta 2013 Victoria Secret yılbaşı defilesinde meleklere mi baksak Rihanna'ya mı diye düşündürten kostümünü bir jartiyerle tamamlamıştı.


Ben rihanna'nın jartiyer kullanımını çok beğendim.Zaten o da Beyonce gibi ne yapsa yakışangillerden.

Gelelim sansasyon dolu Paris Hilton'a.Gün geçmiyor ki seks kasedi, frikik pozları,çıplak görüntüleri internete düşmesin.E hal böyle olunca jartiyer giymesi çok normal kalıyor.İlk pozu "cadılar bayramı hazır her yerimi açıp saçma bir kıyafet giyeyim".


Ya Parisciğim canım o kıyafet o jartiyer o güneş gözlükleri ne alaka canım benim hı?Neyse neyse günlük hayatında da Rihanna'dan mı özenmiş nedir jartiyer görünümlü külotlu çorap tercih etmiş.

Bu kadın normalde giyinse bir basit havası var ve hiç bir şekilde kurtulamayacak sanırım, zaten kendisi de mutlu görünüyor bu imajından.Çorabını beğendim hatta Rihanna'nın kırmızılı çorabından daha çok beğendim ama eteğin altından o kadar bariz görünmesini sevmedim.Çorabın koyu kısmına daha yakın arada sırada jartiyer görünümünü belli eden bi etek giyeymiş daha iyiymiş.

Madem jartiyer giydik dur kıçıma kadar açayım demiş ne var ne yok açmış.Üstün yeni temizlik yaptım saçı düzeltemedim kusura bakmayın diyor altında da jartiyer valla Paris Hilton'un stilini anlayan beri gelsin.


Bu da o kadar para verdik jartiyer görünümlü külotlu çoraba gündüz de giyerim gece de mottosunun gece versiyonu.Memesizler V yaka giymesin jartiyerden çok oraya kitlendim yeminlen.
Son olarak;


daha ne kadar çirkin jartiyer kullanabilirim adlı çalışmasıyla Paris Hilton'u bitiriyorum.

23 yaşındaki Shenae Grimes -ki bence 16 yaşında gibi- jartiyerle sokağa çıkanlar ünvanını kazanmış.Kendisini nerden tanıyoruz diyenler için 90210 isimli gençlik dizisindeki Annie olduğunu söyleyebilirim.


Kardeşimiz arabadan iniyor ama "acaba altıma bir şey giysemiydim?" der gibi.


Bilemiyorum ne desem,gerçekten olmamış.Hangi moda hangi trend sen de bunu yapma isteğini ortaya çıkardı canım bilmiyorum ama sen çiçekli elbiseler falan giysen daha iyi zira böyle annenin jartiyerleriyle topuklu ayakkabılarını ödünç almış gibisin.

Gossip Girl'de Jenny rolüyle tanıdığımız 1993 doğumlu Taylor Momsen anasının karnından jartiyerle çıkmış bence.



Bu kıza diziden ayrılıp şarkıcılığa soyununca bi haller oldu saçmalamaya başladı.Allahım bu ergenlik insana neler yaptırıyor diyorum buna baktıkça.Yavrum o gözlerin o elbisen o ayakkabıların ne ya!Valla kendimi yaşlı teyzeler gibi hissediyorum böyle konuşunca ama hak ediyor.


Tamam rock chic'sin anladım ama yani her şey dozunda güzel.Burda da bir tv programına katılmış yine bacağına jartiyeri geçirmiş.


Sahnede de file jartiyerinden vazgeçmemiş.Zaten hemen hemen bütün sahne kostümlerinde jartiyeri kullanıyor.


Ve son olarak Revolver dergisinin kapağına yine jartiyeriyle poz vermiş.Ben bu kızı seksi bulamıyorum ister jartiyerle çıksın sahneye ister kıçını açsın.Küçücük kız ya valla içimdeki teyzeyi çıkardı.

Sırada şu sıralar hamileliğiyle basının ilgi odağı olan Kim Kardashian var.Geçtiğimiz günler de bir dergiye verdiği jartiyerli pozları paylaşıyorum sizlerle.


Krem rengi jartiyer takımı ve aynı renk kısa kürküyle verdiği pozları ben beğendim.Ama hatrı sayılır bir photoshop olduğu da belli.


Jartiyer denilince akla en çok Dita Von Teese geliyor sanırım.En azından benim en çok aklıma o geliyor.Kadın sanki Jartiyer giymek için doğmuş.



Kendisini burlesque akımına kaptıran Teese gösterilerinde sıkça jartiyer kullanıyor.

Gerçekten taş bebek gibi kadın.Hangi model hangi renk giyerse yakışmış.Hepsiyle de çok seksi, çok, dişi, çok vamp olmuş.Kısacası jartiyerin hakkını veren ünlülerden.

Jartiyer konusunu açmışken manken ünlülerden bahsetmemek olmaz.
Kendisini Orlanda Bloom'la evliliği sebebiyle de fiziği,güzelliği sebebiyle de çok kıskandığımız Miranda Kerr'e geldi sıra.


Düzgün fiziği sayesinde jartiyer onda oldukça çekici duruyor.


Bir diğer Victoria Secret meleği ise tabiki Adriana Lima.2 çocuk annesi 1981 doğumlu Lima'nın güzelliği de tüm dünyaca bilinen bir gerçek.
Bazen defilelerde;


Bazen de reklam çekimlerinde;



jartiyer giyiyor,tapılası manken.O boy o incecik bacaklara ne model ne renk giyse yakışıyor tabi.İki tane de çocuk doğurmuş yine taş gibi maşallah.

Geçelim bir diğer meleğimize, Candice Swanepoel.


24 yaşındaki mankende de jartiyer çok seksi ve güzel duruyor.
Tahminlerimce bu ablalar o kadar sıkılmışki jartiyerden bilmemneden günlük hayatlarında pek kullandıkları fotoğraf yok.

Arkadaşlar sonuç olarak ister seksi,tül,file,lateks,parlak jartiyerler kullanın ister pastel tonlarda,opak,çiçekli böcekli, şeker jartiyerler 2013'te jartiyer modası sık sık karşınıza çıkacak.
İster bu tarz klasik dantelli modelleri

ister fileli olanları


ister renkli,


yok benim popom üşür dersenizde bu jartiyer görünümlü külotlu çorapları kullanabilirsiniz.



Benim tercihimi merak edenler için sokakta külotlu çorap şeklinde olanları giymek bence daha tatlı ve daha şık ama onlar bile biraz cesaret ister.
Klasik jartiyer çoraplarsa sokakta giymek için bana fazla erotik geliyor.

Umarım bu yazıyı beğenmişsinizdir.
Peki siz en çok hangi ünlüye jartiyeri yakıştırıyorsunuz?





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder