5 Temmuz 2015 Pazar

Öneri Köşesi || Plaj Çantasında Neler Olmalı?



Eveett, nihayet ısınmaya başladık. Haliyle deniz, kum, güneş mevsimi de açıldı. Oldukça eğlenceli ve rahatlatıcı tatil planlarınızı yaparken bu yazı işinize yarayabilir diye düşündüm.

Genelde ne bulursak atıyoruz plaj çantamıza, ama deniz kenarında lazım olan bir çok şeyi yanımıza almadığımızı farkediyoruz. Sizde bu tarz şeyler yaşıyorsanız gelin kendimize her derde deva bir plaj çantası hazırlayalım!!!




1-Öncelikle mümkün olduğunca geniş bir plaj çantası almanızı öneririm. Bez, plastik ya da hasır olabilir. Ancak burda iki önemli nokta var:

- Ağzının iyice kapanması.
- Temizlenebilir olması.

Plaj dediğimiz yer malum kumum, suyun, güneş kreminin vs. nin bol olduğu bir ortam. Haliyle çantanızın içindekilerin zarar görmemesi için ağzının kapanması hayat kurtarıcı olabilir. Çantaya giren kumlar ya da dökülen güneş kremleri nedeniyle de temizlenebilir olması iyi olur.

2- Havlu ve yedek mayo/ bikini kesin çantanızda olması gerekenlerden. Eğer yerden tasarruf etmek isterseniz benim gibi peştamalde koyabilirsiniz çantanıza ama mutlaka denizden ya da havuzdan sonra ıslak kalmamak için yedek mayo/ bikini şart.

3- Güneş koruyucularda plaj çantamızın demirbaşı olmalı. Kendi ten renginize ya da istediğinize uygun faktördeki güneş koruyucularda plaj çantanıza ekleniyor. Burdaki küçük önerim dudaklarınızında güneşten etkileneceğini unutmayıp spf içeren bir lipbalmı da çantaya atmanız.

4- Kitap, dergi, bulmaca, gazete, ipod, ipad gibi güneşlenirken keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak ekipmanları da yine kendi isteğinizie göre yanınıza alabilirsiniz. Nacizane önerim elektronik olanları su geçirmeyen kılıflarla korumanız. Ne olacağı belli olmuyor :)

5-  Yiyecek-İçeceklerde tabi ki çantamızda yerini almalı. Eğer gittiğiniz beachte bu servisler yoksa çantanıza küçük atıştırmalıklar, su ya da sevdiğiniz içecekleri atabilirsiniz.

6- Güneş gözlüğü ve şapka da benim plaj çantamda %95 olan iki ürün.  Burda güneş gözlüğüyle ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Çok pahalı ya da çizildiğinde, kırıldığında üzüleceğiniz gözlükleri plajda kullanmayın derim. Kum, güneş gözlüğünün camlarını çizebiliyor. Aynı şekilde deniz suyu da camlarda sıkıntı yaratabiliyor. Ben genelde ucuz alternatifler buluyorum.

7- Tabiki biraz para da yanınızda bulundurursanız iyi olur. Benim canım hep dondurma falan istiyor. Hele ki her şey dahil otellerde değilseniz para olması lazım.

Benim plaj çantamda olanlar bunlar genelde. Eklemek istediğiniz bir şeyler varsa aşağıya yorum bırakırsanız sevinirim.
Mutlu pazarlar:) 

3 yorum:

  1. Su bayram tatilimi sabırsızlıklla bekliyorum. Yazdığın herşeye uyacağım ben de :) Öperim canım :*

    YanıtlaSil
  2. güneş kremi ve kitap demirbaş benim için :-))

    YanıtlaSil
  3. Plaj çantanın olmazsa olmazı ıslak mendil çünkü her an ihtiyaç duyabiliyordum bir de ciplak ayakla denize girmekten hoslanmiyorum bu yüzden denizde giyilen şeffaf plastik ayakkabılar:) http://voyagetr.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil