18 Haziran 2015 Perşembe

Kişisel Bakım Sorunsalı // Öneri Köşesi




Merhabalar, bugün biraz daha farklı bir konuyla ilgili yazmak istedim. Bildiğiniz gibi kişisel bakım gerçekten önemli. Hem kendimize hem de çevredekilerin bize olan bakışını ve saygısını etkileyebilecek kadar önemli.

Havalar ısındıkça bu konuda daha fazla düşünmeye başladım ve neden yazmıyorum diye düşündüm.

Şimdi hanımlar ve beyler; eşiniz, anne babanız sizleri sevdikleri için (ki bence seviyorsan eleştirmen, yanlışını düzeltmen gerekir ama neyse) ter koktuğunuzu, diş bakımınıza özen göstermediğinizi ya da ayak kokunuzun tek nedeninin o meşhur suç atılan ayakkabı olmadığını söylemiyor olabilir!
Ancak ben eşiniz, arkadaşınız ya da ana babanız değilim ve söylüyorum:  Kadın-erkek fark etmez lütfen öncelikle kendinize saygınız olsun bu konuda!




İlk olarak elbette ki ağız bakımından başlayacağız. Diş fırçalamanın ne kadar önemli olduğu artık her yerde söyleniyor, sağır sultan bile duydu. Diş fırçalamak sadece kokan bir yemek, sigara, alkol vs.den sonra yapılan bir aktivite değil. Günde 2 kere; sabah-akşam diş fırçalamanız şart. Kokuyu geçtim, diş çürümesinden tutunda çok daha büyük hastalıklara kadar yolu var. Üşenmeyin fırçalayın! Ayrıca yanınızda minik bir ağız spreyi bulundurursanız gün içinde nefesinizi tazeleyebilirsiniz.
*Diş fırçalarınızı da 6 ayda bir değiştirmeyi  unutmayın.




İkinci olarak tabi ki banyodan konuşacağız. Çok şükür artık su, sabun sorunu yok. İstediğimiz zaman suyun altına girebiliyoruz. O zaman bu yağlı saçlar, bu ter kokuları niye?
Evet her gün saç yıkamak zararlı ama bu saçınızı 15 günde bir yıkayın anlamına da gelmiyor. Bunun biti var, saç dökülmesi var.. Saçları gün aşırı ya da haftada 2 kere bile yıkasanız vücudunuzu her gün yıkayın, hele ki sıcak havalarda. Valla o ter üstünüzde kala kala isilik olursunuz ninem öyle derdi.




Banyodan çıktım, tamam artık bir hafta kokmam diye düşünenlere gelsin bu deodorant ve parfüm kullanma alışkanlığı! Günümüzde rollonların, deodorantların fiyatı altınla yarışmıyor arkadaşlar. 6-7 lira verip bir deodorant almak zor değil, gerçekçi olalım. Kullanım süresinin de 15 saniye olduğunu düşünürsek, NEDEN DEODORANT KULLANILMIYOR?

İnsanların neden güzel kokmak istemediklerini anlayamıyorum. Ben rollonla yetinmeyip üstüne bir de deo rollon ya da deodorant kullanıyorum.

Tamam parfüm sıkmak biraz daha göreceli, kullanmak istemeyenleri anlayabilirim ama lütfen koltukaltı bakımınızı koku giderici bir ürünle tamamlayın.




Ayak kokusunun da çözümü var. Evet bazı ayakkabılar yapıldıkları materyal nedeniyle koku yapabiliyor. Bu dönem dönem benim de, herkesin de başına gelmiştir. Ama suçu sürekli ayakkabılara atmakta bir yere kadar. Ayak kokusu giderici kremler ve spreyler de her yerde satıldığına göre, ayaklarınızı yıkayıp bu ürünleri kullanırsanız işlem tamam!




Son olarakta tırnak bakımından söz edip yazımı bitiricem. Ne insanlar görüyorum, saçları bakımlı, parfüm kokusu 200 mt. den duyuluyor, üstünde bazılarının 3 aylık maaşı kadar para verilip alınmış kıyafetler ama o tırnakların arası kir dolu.
Ya da bir cafede servis yapan garsonun, banka da ki müşteri danışmanının, hastanedeki doktorun, okuldaki öğretmenin tırnakları kaşık gibi ve dolayısıyle pis. Yanlış anlamayın uzun tırnağı bende severim ama bakımlıysa. Üşengeçlikten uzatılmış tırnak çoğunlukla kirli oluyor. 
Bir tırnak makası, bir törpü bütün sorunların çözümü...


Umarım şu yazı az da olsa özbakım konusundaki eksik yönlerinizi gözden geçirmenize yardımcı olmuştur.
Sevgiler...

7 yorum:

  1. Şu aylarda çooook yerinde bir yazı olmuş. Ben ter, ayak kokusu vb kötü kokular duyduğumda istemsiz bir şekilde öğürmeye başlıyorum. Arkadaşlarım hep ''senin ayakları kokan kocan olcak!'' diye dalga geçer, ama söylediğin gibi aslında hepsini engellemek mümkün. Keşke yaz aylarında duş almadan sokağa çıkma yasağı getirseler. Her şeyi yasaklıyorlar zaten, buna da bi el atsınlar please.

    YanıtlaSil
  2. Ah ahhh gecen gun yolculuk yaptık otobuste öyle iğrenç bir adam vardı ki bu yazılanlardan bir haber sabunun icadından haberı olmayan....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru cnm :( ne yazıkki sabunun varlığından haberi olmayan ne insanlar var

      Sil
  3. çok önemli bir konu gerçekten ben de sık sık yazıyorum blogda yaz geldi ya ter kokusundan duramıyorum :-((

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten kişisel bakım çok önemli bi konu . Yüzünden makyajini eksik etmeyip , kişisel bakımına önem vermeyen biri görmek ne yazikki kötü bi durum :(

    YanıtlaSil
  5. Uzun zamandır okuduğum en yerinde ve yararlı yazı oldu bu, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Ben de bu aralar bu konudan çok şikayetçiydim özellikle ter kokusuna karşı aşırı bir hassasiyetim olduğu için de yazına oldukça hak veriyorum.

    YanıtlaSil